SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''27 Yıllık Kamu Görevlisi, Nasıl Bulunamaz?''

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen'in Eskişehir Şube Sekreteri Süleyman Solak, "50 yıldır Eskişehir'de ikamet eden, 27 yıldır öğretmen olarak çalışan, 16 yıldır sendikamızda ön saflarda yer alan, 2 dönemdir şube başkanlığı görevini yapmakta olan Ali Paşa Şanlı'nın, bütün teknolojik gelişmelere rağmen adresi tespit edilemediğinden bulunamadığı gerekçesiyle tutuklanmasını üzüntüyle karşılıyoruz" dedi.

Solak, Eğitim-Sen üyeleri ve sendika avukatı Esra Başbakkal Kara ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 1984 yılında yasadışı bir örgütle bağlantısı oluğu iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında gıyabi tevkif kararı çıkarması üzerine, dün Eskişehir nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanan şube başkanları Ali Paşa Şanlı ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Genel merkezleri ile birlikte hukuki sürecin takipçisi ve şube başkanlarının yanında olacaklarını ifade eden Eğitim-Sen Şube Sekreteri Süleyman Solak, "12 Eylül'ün yansıması olduğunu düşündüğümüz yıllarda geçtiği iddia edilen bir olay sebebiyle, Malatya'da açılan bir davada sendika şube başkanımızın adı geçtiğinden ifadesi alınmak istenmiş, adresi tespit edilemediğinden dolayı da aynı mahkeme tarafından hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştır.

50 yıldır Eskişehir'e ikamet eden, 27 yıldır öğretmen olarak çalışan, 16 yıldır sendikamızda emek mücadelesinde ön saflarda yer alan Kamu Çalışanları Sendika Yasası çıktıktan sonra 2 dönemdir Eğitim-Sen Şube Başkanlığı görevini yapmakta olan Ali Paşa Şanlı hakkında, bütün teknolojik gelişmelere rağmen adresi tespit edilemediğinden bulunamadığı gerekçesiyle tutuklama kararı çıkarılmasını ve bunun gerçekleştirilmesini Eğitim-Sen olarak üzüntüyle karşılıyoruz.

Bu olayda, son yapılan yasal düzenlemelerin demokrasimize, kişi hak ve özgürlüklerine ne denli vahim sonuçlara yol açacağını da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Yargımıza güveniyoruz" diye konuştu.

Solak, Şanlı'nın daha fazla mağdur olmasını engellemek, eşi ve çocuklarının üzüntüsünü arttırmamak için hukuki sürecin hızlandırılmasını, bir an önce Malatya'da ifadesinin alınmasını sağlayarak gerçeğin ortaya çıkmasını istediklerini kaydederken, suçlamanın yanlış beyandan ya da anlaşılmadan kaynaklandığına inandıklarını sözlerine ekledi.

Sendika avukatı Esra Başbakkal Kara ise, Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 94. maddesi uyarınca tamamen usulü bir işlem için tutuklandığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Şanlı'nın duruşmaya çıkarılacağı tarih, 23 Ağustos olarak öğrenildi. Dosya hakkında detaylı bilgiye sahip değiliz. Malatya'da olan dosya, Eğitim-Sen üyelerince inceleniyor. Ali Paşa Şanlı, 1984 ve sonrasında olduğu iddia edilen bir olaya binaen yargılanıyor. Kaçak olduğu iddiasıyla da tutuklanmasına karar verildi. Ali Paşa Şanlı, çok göz önünde olan bir insan. Bir insanın kaçak olduğuna karar verilmeden önce bunun bir çok yolu var. Adresine tebligat çıkarılır, bulunamıyorsa ilan-ı tebligat yapılır. Bütün yollar tüketildikten sonra kişinin kaçak olduğuna hükmedilir. Ali Paşa Şanlı tanınmasa bile, öğretmenlik gibi kamu hizmeti de yaptığı göz önüne alındığında, bulunulmaması mümkün değildir. Hukuki sürecin yerine getirilmesinden sonra Malatya'da savunması alınarak serbest bırakılacağına inancımız tamdır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız