SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 de Malatyalı Var'

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek üniversiteye personel alımı ve sınavların başka ilerde yapılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Akmaz, "Personel alımında hiçbir insiyatif kullanma şansımız yok. Şu anda üniversitemizde akademik, idari ve geçici personel olmak üzere toplam 243 çalışanımız bulunmaktadır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz Şırnak Üniversitesi toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. Akmaz, üniversiteye 243 personel alındığını belirterek, "Çalışanlarımız 51 farklı şehirden gelmiştir. 243 çalışanın arasında, Şırnak'tan 76, Diyarbakır'dan 13, Elazığ'dan 9, Mardin ve Şanlıurfa'dan 7'şer, Siirt, Van, Hakkari ve Sivas'dan 5'er, Bingöl'den 4, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum ve Batman'dan 3'er, Ağrı, Gaziantep ve Bitlis'ten 2'şer kişi olmak üzere tam 157 kişi Şırnak'ın da içinde bulunduğu bu bölgenin insanıdır. Bir kez daha söylemek gerekirse 243 kişiden 157'si bu bölgeden olup, bunların da 76'sı Şırnaklıdır. Bütün bu gerçeklere rağmen bazı kişi veya çevrelerin asla kabul etmeyeceğimiz iddialarının neye dayandığını doğrusu çok merak etmekteyiz. Bizler bugüne kadar böyle anlamsız bir konunun gündeme geleceğini dahi düşünmediğimizden, üniversite yönetimi olduğumuz halde personelimizin hangi bölgeden olduğu bilgisini bu basın toplantısına hazırlanırken öğrendik. Bizim için Edirne'den Kars'a,
Sinop'tan Hatay'a, İzmir'den, Hakkari'ye Türkiye tek bir topraktır. Biz Kuvay-i Milliye ruhu anlayışıyla Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını birlikte çizmiş bir ecdadın torunlarıyız. Bizim farklılıklarımız bizim için bir ayrışma sebebi değil, zenginlik kaynağıdır. Şırnak Üniversitesi'nde çalışmak, ders vermek, eğitim görmek Balıkesirli Mehmet'in de, Adanalı Ali'nin de, Giresunlu Fatma'nın da, Hakkarili Ayşe'nin de hakkıdır. Zaten akademik personel alırken ALES'ten 70 almak gerekiyor, üniversite dil sınavından da 50 almak gerekiyor. Bazı arkadaşlarımız diyor ki; sınavlar neden Konya'da yapıldı? Ben bunu duyunca üzüntü duyuyorum. Biz sınavı sadece Konya'da yapmadık. Yüksekokul alımlarını Şırnak'ta, İlahiyat Fakültemizin alımlarını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde, İktisat Fakültesi'nin alımını da Konya'da yaptık. Temel hedefimiz Orta Doğu'nun bu kavşak noktasında iki ülke ile sınırları olan bir ilde güçlü bir üniversite kurmak. Tek hedefimiz budur. Arkadaşlar kendi kafalarında oluşturduğu coğrafyaya bizi karıştırmasınlar, bizi bağlamaz. Bir insan çıksın sen idarecilik yaparken, sen eleman alırken, sen eleman seçerken dünya görüşün çerçevesinde iş yapıyorsun desin bugün akşam saat 5'e varmadan YÖK'ten affımı isterim" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız