SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CASA Şehitleri İçin Anma

0
Güncellendi - 2020-05-17 12:26:26
CASA Şehitleri İçin Anma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 19 yıl önce CASA tipi askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 34 bordo bereli subay için kazanın yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Korona virüs salgını nedeniyle sade bir şekilde gerçekleştiren anma programına Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Emniyet Müdürü Mustafa Tunç, İlçe Jandarma Komutanı Halil Pehlivan ile ilçe müftüsü katıldı. Anma programı şehitlik anıtına karanfil konmasının ardından şehitler için Kur'an tilaveti okunarak ve dualar edilerek son buldu.

Akçadağ ilçesine bağlı Güzyurdu Mahallesinde 16 Mayıs 2001 tarihinde, Diyarbakır'dan Ankara'ya gitmekte olan CASA tipi askeri uçağın Akçadağ Güzyurdu Köyü yakınında düşmesi sonucu Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplam 34 asker şehit olmuştu. Uçakta Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo bereliler ile Doğal Afetler Kurtarma ekibi (DAK) askerleri bulunuyordu.

BU YIL ASKER AİLELERİ KATILAMADI

Malatya’da 19 yıl önce Casa tipi askeri nakliye uçağının düşmesiyle şehit olan 34 askerin aileleri, bu yıl korona virüs önlemleri nedeniyle anma programına katılamadı.

Kazanın 19’ncu yıl dönümünde her yıl olduğu gibi anma töreni düzenlendi. Korona virüs önlemleri nedeniyle şehit ailelerinin katılamadığı anma törenine sadece ilçe protokolü katıldı.

Bordo bereli askerleri taşıyan Casa tipi askeri uçağın düştüğü bahçenin sahibi Şeyho Ertaş'ın bahçesini bağışlaması ile uçağın düştüğü alana Şehitlik Anıtı yapılmıştı. 19 yıldan beri anıt önünde uçağın düştüğü gün anma töreni düzenleniyor. Olayın yıl dönümünde mevlit de okutulup, katılanlara Akçadağ pilavı ikram ediliyordu. Bu yıl yeni tip korona virüs önlemleri nedeniyle mevlit de okunmadı.

Askeri nakliye uçağının düşmesi sonucu şehit olan askerlerin isimleri şöyle:

“Hava Binbaşı Lütfü Ceylan, Kara Pilot Yüzbaşı Murat Erdeveci, Kara Pilot Yüzbaşı Yılmaz Tekgül, Piyade Yüzbaşı Hakan Bizrelli, Kara Pilot Üsteğmen Mahir Turan, Piyade Üsteğmen Yılmaz Gülhan, Kara Pilot Üsteğmen Levent Şahin, Piyade Başçavuş Halil Helvacıoğlu, İstihkam Kıdemli Başçavuş Ümit Başaran, İstihkam Başçavuş Nadir Türkmen, Mu. Başçavuş Mikail Altıntaş, Sağlık Başçavuş Hasan Ersoy, Piyade Kıdemli Üstçavuş Turan Kalın, Mu. Kıdemli Üstçavuş Zeki Çınar, Personel Kıdemli Üstçavuş Sudi Doruk, Hava Kıdemli Üstçavuş Mehmet Özden, Hava Kıdemli Üstçavuş Ebubekir Çakıcı, Piyade Üstçavuş Yılmaz Aydın, Piyade Üstçavuş Mahmut Öner, Uçak Bakım Üstçavuş Zahit Çelik, Uçak Bakım Üstçavuş Saadetin Boy, Jandarma Hava Kıdemli Çavuş Tuncay Urhan, Jandarma Hava Çavuş Ferhat Öztürk, Piyade Uzman Çavuş Ersin Bartan, Piyade Çavuş Bülent Haluk Demir, Muhabere Çavuş İsa Türkmen, Piyade Er Halit Güney, Piyade Er Erdal Şimşek, Piyade Er Aydın Uçar, Ulaştırma Er Mutlu Kaymakçı, Hava Er Mehmet Ali Karabudak, Hava Er Nedim Akyol, Hava Er Şefik Ayaydın ve Hava Er Atakan Caran.”

iha-malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Böyle kahramanlar kolay yetişmiyor. Ruhları şad olsun. Elbette suçlular Rabbime hesabını verirler. Ailelerine sabır diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu Reis (4 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin , İnşallah Peygamber efendimize komşu olmuşlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Keşke O bahçe sahibinden de bahsetseydiniz.bildiğim kadarıyla devletin verdiği parayı kabul etmemiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Geçmişten ders almıyanlar ,geleceği göremez.Olayın olduğu o hafta görsel ve basılı medyada günlerce bu konu enine boyuna tartışıldı.Ancak diğerlerinde olduğu gibi sonunda Kaza denilip kapandı.Oysa ben günlerce kritiği yapılan bu olayın bir kaza değil,sabotaj olduğuna inanıyorum.Terörün tırmandığı döneme rastlayan bu olayda 34 bordo bereli kahraman ekibe sabotaj yapıldı.Diğer normal olmuyan kazalar gibi Sırlarıyla olay kapatıldı.34 kahramanımızın ruhları şad olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    çok haklısınız, bende sabotaj olduğunu düşünüyorum, acaba bu sabotajla hangi olayların duyulmasının önüne geçildi, arka planı pek araştırılmadı, şehitlerimize Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla