Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatılan kitap okuma programı kapsamında 11 ayda yaklaşık 400 kitap okundu. Okuyarak düşünce ufuklarını geliştiren genç beyinler, bu kapsamda son dört ay içinde Türk düşüncesinin önemli fikir adamlarından Nuri Pakdil, Nurettin Topçu, Kemal Tahir, Sezai Karakoç’un kitaplarını okuyarak değerlendirdiler.
Son olarak Türk düşünce dünyasının önemli duraklarından Cemil Mağaradakiler kitabı Eğitimci Seçkin Karakış’ın yorumuyla değerlendirildi.
Kent Konseyi Toplantı Salonunda düzenlenen Kitap okuma programında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karakış; “Genç arkadaşlarımızla 3 haftadır Cemil Meriç’in Mağaradakiler kitabını üzerine değerlendirmeler yaptık. Onları tanımaktan son derece mutluyuz. Zamanlarını böyle okumaya, düşünmeye ayıran gençleri görmek bizi her zaman mutlu ediyor, hele içinde Cemil Meriç olunca daha da mutlu oluyoruz” dedi.
Cemil Meriç’i okumak insanlar için düşünmeyi öğrenmek anlamına geldiğini belirten Seçkin Karakış; “Düşünce ufku gelişmiş insanların bu ülkeye önemli katkılar yapacağına inanıyorum” dedi.
Kitap okuma programının 11 aydır devam ettiğini ve her hafta bir kitabın okunup değerlendirildiğini belirten Gençlik Meclisi Başkanı Eyüp Dağdeviren; “3 hafta boyunca Cemil Meriç’in Mağaradakiler kitabını tartışıyoruz. Bu süre zarfında bizlere bu kitabı anlatan Seçkin Hocamıza teşekkür ederiz” dedi.
Kitap okuma programına katılan Merve Özhan; Cemil Meriç okumalarında kendilerine yardımcı olan Eğitimci Seçkin Karakış’a teşekkür ettiklerini belirterek; “Cemil Meriç’i tanımaktan dolayı kendimi şanslı görüyorum ve herkesin Cemil Meriç’i tanıması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Kitap okuma programı her hafta cumartesi günü Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonunda devam edeceği belirtildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.