SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ, 'Güzellik Hizmetleri' Hocası Alacak

0
Güncellendi - 2021-10-24 17:21:03
MTÜ, 'Güzellik Hizmetleri' Hocası Alacak
A- A+ PAYLAŞ

Rektörlüğü’nü Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Aysun Bay Karabulut’un yaptığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü için iki öğretim görevlisi alacağını açıkladı.

MTÜ’ye alınacak akademisyen adaylarından, “Yaşlılarda saç ve tırnak sağlığı çalışması yapmış” olma şartı arandığı belirtildi.

Resmi Gazete’nin 23 Ekim 2021 tarihli nüshasında yayınlanan akademik personel alım ilanına göre, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nde görevlendirilmek üzere iki öğretim görevlisi alınacak.

“Yaşlılarda saç ve tırnak sağlığı çalışması yapmış” akademisyen aranıyor

Bu arada, Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri için alınacak öğretim görevlilerinden istenen özel şartlar arasında, “Yaşlılarda saç ve tırnak sağlığı ile ilgili çalışmalar yapmış olmak” ve “Güzellik ve saç bakım hizmetlerinde bulaşıcı hastalıklar ve hijyen sertifikasına sahip olmak” şartlarının yer aldığı görüldü.

Resmi Gazete’nin aynı nüshasına göre, MTÜ ayrıca, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne 3, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne 1 ve Tıp Fakültesi’ne 1 olmak üzere toplamda 5 Dr. Öğr. Üyesi alınacağını duyurdu.

Akademik personel alım ilanlarında önceden belirlenmiş kişileri tarif eden şartlar yer aldı

Söz konusu akademik personel alım ilanlarında, YÖK’ün yayınladığı yönetmeliklere aykırı olarak, yine, önceden belirlenmiş kişileri tarif eden, şartların yer alması dikkat çekti.

Bu durumun, yayınlanan ilanlara başvuruda bulunmak isteyip, sadece 1 kişide yer alan özel şartların konulması nedeniyle başvuru yapamayan adayların, konuyu idari yargıya taşımalarına yol açabileceği ve ilanların iptal edilmesine neden olabileceği belirtiliyor.

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: (Üstte) MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut (sağdaki), ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ile üniversitenin tanıtımı bir araya geldiğini belirttiği bu fotoğrafını önceki gün sosyal medya hesabında paylaştı. (Altta) Aysun Bay Karabulut, sosyal medyada paylaştığı üstteki fotoğraftan bir gün önce de İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günleri'nin açılışına katılarak bu fotoğrafı vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

49 yorum yapılmış

  • TÜRKİYE (2 yıl önce)
    Şunlar İnönü'de yapılsa ne olacağını tahmin bile edemiyorum. Ama bu okulun hangi amaçla açıldığı zaten ortada...
    0
    0
    Yanıtla
  • Son Seçim Bükücü (2 yıl önce)
    Bir de arkadaşım bu kimya mühendisliği ilanı için gereken sertifikanın "girecek arkadaşın" tarihi çok önemli, alel acele alınmış mı bir kamu oyu aydınlansın, Kamuran "G" ile başlıyor diyor bir bakalım cidden biliniyor mu? Benim şu yorumları okuyan tüm arkadaşlardan ricam haberin baştan beri ekran resmini alıp artık kaç sayfa tutarsa cimer'e ek gösterilip şikayet etmek, bu kadar mı torpil kokar bir alım yazık ya, SORUN HEP AYNI DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR tanıdığın var mı diye soruyorlar, BİZİM ALLAH'IMIZ VAR YETMİYOR MU? diye söylüyoruz susup kalıyorlar yazık ya, ne yapmalı ne etmeli bilmiyorum, illa milletvekili yeğeni, çocuğu mu olmak lazım anlamadım, ARTIK ŞU ÜLKEDE ALEVİ-SUNNİ, CHP-AKP AYRIMI YAPMAYACAK BİZLERİ EVLATLARI GİBİ KABULLENECEK ADAMLARA İHTİYAÇ VAR YETER ARTIK YA İNTİHAR MI EDELİM NE YAPALIM YA, REKTÖR ,REKTÖR YARDIMCILARI BİLİYORUM HERGÜN OKUYORSUNUZ ŞU YORUMLARI, ALLAH AŞKINA ASLAN GİBİ ŞURAYA BİR CEVAP YAZIN...MİLLETİN EVLATLARINI AYIRT ETMEDEN TORPİL BULAŞTIRMADAN EKMEK SAHİBİ YAPACAK BİR ZİHNİYET BEKLİYORUZ...HAKKIMIZ HARAM OLSUN...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamuran (2 yıl önce)
    İçimden bir ses müstakbel akademisyenimizin ismi G harfi ile başlar diyor ama hadi hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Yorumların hepsini okudum.Bir tane olumlu yorum yok.Konuyu iyi arastirmak lazım. Onemli olan doğruları yazabilmek.Bu konu hakkında bilgimiz yok ama onay verilmiş. Haber üzerine yorum yapıyoruz. Karşı taraf halen konu ile ilgili bir açıklaması yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (2 yıl önce)
    Ne hale getirdiniz uni. Ne yapacaksınız o bolumu acıpda..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavşak sdt (2 yıl önce)
    özellikle bastırarak belirtmek nasıl :)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    abla bacı ünüversitesi adı ÖÇÜ olması lazım öznur çalık ünüversitesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Ulusal medyada bu şekilde değil de keşke adam gibi üniversiteye yakışır şekilde haber olsaydınız..Utandık yine: https://www.memurlar.net/haber/997388/kalitesiz-sertifikalarla-ogretim-gorevlisi-olmaya-yeni-yok-baskani-dur-demeli.html
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalee (2 yıl önce)
    Öğretim görevlisi ilan şartlarının belirlenmesi hususunun 9 Kasım 2018 tarihinden bu yana Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Personel Daire Başkanlığının kontrolünden çıkartıldı ve bütünüyle üniversitelerin yetksine bırakıldı sonuç ortada , ortada kuyu var yandan geç sertifikanız olsa bile öğretim görevlisi olabiliyorsunuz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çalık Üniversitesi (2 yıl önce)
    ??? Aslında oranın ismi MTÖÜ değil ÖÇÜ (Öznur Çalık Üniversitesi) Güzellik merkezi olan yeğeni akademisyen olacak desene.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (2 yıl önce)
    Kimya Mühendisliği ile saç tasarımının ne alakası var, eğer bu kişi inönü den birinin eşine açılıyor ise yuh size, sizin iş ahlakınıza, cimere şikayet edeceğim, MTÜ yönetimini hiç mi yüzünüz kızarmıyor yazıklar olsun sizlere,
    0
    0
    Yanıtla
  • TURSKA (2 yıl önce)
    Bir Malatya'nın bir Türkiye'nin hakkını yediniz ve yemeye devam ediyorsunuz. Tek dileğim er ya da geç hesap vermeniz olacaktır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasemin (2 yıl önce)
    Manikür makasını herkes kullanamaz rektör hanım. Elemanı alırken ona dikkat etmenizi tavsiye ederim. Mesela sertifikalar arasına 'Manikür makasını en iyi kullanan' sertifikası da isteseydiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzellik (2 yıl önce)Yasemin isimli kullanıcı yorumuna
    Sertifika önemli,işin püf noktası orda,(sen bilmezsin yigennnnn)
    0
    0
    Yanıtla
  • vahap (2 yıl önce)
    Olayın asıl skandalı olabilecek kısmı; akademisyen için sertifika belgesi konulmuş olmasıdır. Üniversitede akademik çalışma yapmış olanların ders vermesi gerekmez mi? O sertifikaları her yerde veriyorlar. Kuş sevenler Derneği bile sertifika veriyor. Bir üniversitenin akademisyen için sertifika istiyorsa bunun bir akademik karşılığının olması gerekmez mi? Bu sertifika işi de diploması sahte çıkan daire başkanı gibi olmasın sonu? O diploması sahte çıkan mühendis beyin kurum sınavını kim yaptırmıştı? Sınav yapılırken neden diplomaları kontrol edilmedi? Öznur Çalık buna da bir çare bulur mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mişmişpark (2 yıl önce)
    Üniversitelere hocalar eskiden akademik çalışmaları, bilimsel yayınları, araştırmaları ve ortaya koydukları eserlerle alınırdı. Şimdi sertifika ile alınıyor. Yazık. Bilim yuvalarının düştüğü hale bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yandaslar varken hakki ile ogretim gorevlisi is alamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    rektör abla yine coşmuş adrese teslim kadroyla hedef ilk 500 umarım baştan 500 dür :))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Inonu universitesinde neden rektorluk seciminde şeçilemedigi belli oldu ?? şu işe baķ Allahim ne günlere kaldik
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (2 yıl önce)
    hamdolsun bugün de şaşırmadık. Şimdi gidip şükür namazı kılayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tunc (2 yıl önce)
    Böyle rektör olursa böyle vizyon olur, bu kadar kıymetli ihtiyaç duyulan bölümler varken , böyle gereksiz tırıvırı bölümler açmak ne diyelim Allah akıl fikir versin, bence bekleyip , bu kadroya hangi torpilli kişinin atandığını görmek lazım, işin rengi o zaman belli olur. Bu önemli kişi kimmiş bakalım
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Gün gelir hesap döner
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman Demir (2 yıl önce)
    Rektöre hanımdan akademik anlamda dünyada ilk 500 e girecek bir hamle gelmiş. MTÜ nin çağ atlaması için şimdilik oje, tırnak, saç bakımcısına, sonra da masörlere, ağdacılara ihtiyaç var. Bir çok kişinin ahı öteki dünyaya kalmadan bu dünyada çıkacak. Durmak yok, sinerjiye devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Yani ülkemizdeki diğer üniversiteler bu mtü yü örnek almalı gerçekten çok bilimsel işlerin altına imza atıyolar sonuçta saç tırnak çok önemli manikür pedikür dip boyası bunlar basit işler değil sonuçta
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    yorumlara bakıyorsun herkes aglıyor.secım zamanı gelıyor degısen bısey yok.nasıl kafalarınız var anlayan yok
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte işin garip tarafı o ya.. Herkes eleştirmeye geldiğinde Maşallah formunda.. Bu eleştirileri sandıkta da bekliyoruz. Sandığa gittiklerinde bunlardan başka oy verilecek adam mı var deyip oy vermiyorlar. Lütfen bir defa da başka bir partiye oy verin bunlar hatalarından ders alsınlar. Ama söz konusu bizim millet olunca bu seçimlerden de umudum yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (2 yıl önce)
    Bakalım bu işin sonu ne olacak ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu işin sonu belli ilanı iptal etmeleri gerek. Ben sahsen cimere şikayet ettim biz sustukça daha çok niteliksiz adam alırlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (2 yıl önce)
    Bu alımları yapanada giripte işe başlayanada şahsım adıma hakkımı helal etmiyorum bizim suçumuz nedir doktora yaptım dil var ama giremiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem Akdemir (2 yıl önce)
    Önce açtıkları diğer bölümlere hoca bulsunlar. Eğer bulamıyorlarsa da o bölümleri kapatsınlar. O kadar gence yazık etmesinler. Bunlar kim İnönü'nün seviyesine ulaşmak kim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Olan gençlere oluyor zaten eşlerine dostlarına kadro verebilmek için adrese teslim ilan çıkıyorlar ve kimse başvuru yapamıyor onu da geçtim yerleştikleri alanla alakaları yok. En basit saç bakımı ve güzellik bölümü %70 uygulama ağırlıklı, ilan açtıkları hoca uygulamalı eğitimleri nasıl verecek çok merak ediyorum. Yazık çok yazık.......
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem Akdemir (2 yıl önce)aşk isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle... Okul yapıyorlar, hiçbir sistemi oturmamış. Daha bilgisayar laboratuvarları bile yok. Tabela okulu olmaktan ötesine geçemeyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • carlos (2 yıl önce)
    aynı gorüşteysen üniversitede ögrtım görevlısı olarak baslıyorsun :) ne güzel istanbul :)
    0
    0
    Yanıtla
  • aşk (2 yıl önce)
    Aras kargo bu kadar net adrese teslimat yapamıyor, tebrik ederim aradığınız hocaların tc numarası ve hes kodunu yazmayı unutmuşunuz onu da lütfen düzeltin .)))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • aşk (2 yıl önce)
    "Yaşlılarda saç ve tırnak bakımı yapan hocalar nasıl ders vermeyi düşünüyor acaba? Alan hocaları dururken neden adrese teslim ilan, nasıl bir haksızlıktır. Uygulama derslerinde (saç kesim, şekillendirme, renklendirme, cilt bakımı, makyaj, manikür, pedikür) yaşlılarda saç ve tırnak bakımı konusunu anlatırlar böylelikle alanda nitelikli öğrenciler yetiştirmiş olurlar, tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Vah vah tek eksiğimiz buydu siz böyle saçma sapan şeyleri yapacağınıza adam akıllı doktorlar getirin de bi insanlığa faydası olsun hep boş şeyler
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    direkt adres belli darese teslim kadro ilanı..neden yaşlılarda rektör abla..ALİ babanın çiftliğine cevirdin valla üniversiteyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (2 yıl önce)
    'Yaşlılarda saç ve tırnak bakımı yapmış olmak, adrese teslim kadro ilanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Kişilere özel kadrolar. Alınacak kişiler belli. Eeee.. Burası Aysun bay karabulut un üniversite si. Vay memleket im vay.
    0
    0
    Yanıtla
  • Berber (2 yıl önce)
    Kendine ve yakın çevresine berber tutmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hulusi (2 yıl önce)
    Yaşlılarda saç ve tırnak sağlığı çalışması yapmış” olmak... kişiye özel kadro... bu rektörler ne yökü ne cumhurbaşkanını takarlar... bu rektörler recep tayyip erdoğanı ve akp yi bitirene kadar bu uygulamalarına devam edecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ha işte Aysun Hanim kendine göre bir üniversite oluşturmaya başladı. Kırmızı renginden çok iyi anlasin. Bunlarla gel rektör hanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Ha tabi evet Malatya'nın ve tüm Türkiye'nin bu kadroya ve bölüme çok ihtiyacı vardı !!!! Bravo bravoooo.... Allah akıl fikir vere başka ne diyem....
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Rektör hanım bu haliyle kampüste gezmesin, öğrencilerinden daha genç görünüyor. sağlık ve sıhhat diliyorum hanımefendiye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Fotoğrafa çok şaşırdım. İnanın haberin altına fotoğrafın rektör hanımın sosyal medya hesabından alındığını not etmiş olmasaydınız fotoğraftaki hanımefendinin turgut özal üniversitesi rektörü olduğunu anlayamayacaktım. Çok değişmiş. İnşallah bir hastalığı yokturdur. Bir insan bu kadar mı değişir. şaşkınlık içindeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    Ablasının güzellik salonu vardı... Sonuçta devlet kadrosu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu âlanda hizmet şartı adamına göre işin kılıfıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • tebrik ediyorum dogru cevap ))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıanne (2 yıl önce)Zafer Demir isimli kullanıcı yorumuna
    aaa neresi bilelelimde oraya gidelim :)))
    0
    0
    Yanıtla