SON DAKİKA
SON DEPREMLER

42 Okula Beyaz Bayrak

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:00:36
42 Okula Beyaz Bayrak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, 2012-2013 eğitim öğretim yılsonu ‘Beyaz Bayrak’ ödül töreni düzenlendi.

Hacı Hüseyin Kölük Anadolu Ticaret ve Meslek Lisesi Salonu’nda Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara belge ve ödül töreni düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, Çevre Sağlık Şube Müdürü Kemal Kınık, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aydın tarafından merkezde 24 ilçelerden 18 okula Beyaz Bayrak flaması katılım belgesi verildi.

Törende konuşan Mahmut Berk, “Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ve Beyaz Bayrak projesine katılmak isteyen okullara, İl Denetim Komisyonu tarafından inceleme ve değerlendirme yapılmaktadır. İlimizden ise komisyona müracaat ederek toplam 62 okulumuzdan 42’si ödül almaya hak kazanmıştır. Hepsini kutluyor başarılar diliyorum” dedi.

Merkezde 24 okul, Battalgazi İlçesi’nden 5 okul, Darende İlçesi’nden 4 okul, Doğanşehir İlçesi’nden 1 okul, Yeşilyurt İlçesi’nden 8 okul Beyaz Bayrak aldı.

BEYAZ BAYRAK PROJESİ

Beyaz Bayrak Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca şöyle açıklanmıştı:

"Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okulların “Beyaz Bayrak ” ve “Beyaz Bayrak Sertifikası” ile ödüllendirilmesine karar verilmiştir.

Bu amaçla, ilköğretim okullarına yönelik hijyen kriterlerinin belirlendiği “Okul Sağlığı Denetim Formu” hazırlanmış, söz konusu formda okul çevresi, okul içi / idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alınarak, 100 puan üzerinden değerlendirme yapılmıştır. Yapılan denetim sonucunda 90 ve üzeri puan alan okullara temizlik ve sağlığın sembolü olarak beyaz bayrak verilmesi planlanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız