SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zorunlu Olmadıkça Evden Çıkılmaması' Ricası

0
Güncellendi - 2022-01-19 16:31:58
'Zorunlu Olmadıkça Evden Çıkılmaması' Ricası
A- A+ PAYLAŞ

Yoğun kar yağışının ardından Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi ekiplerinin de il merkezinde kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

BATTALGAZİ'DE..

Battalgazi Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar yağışı nedeniyle vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi ve ulaşımda her hangi bir problem oluşmaması için greyder, kamyon, kar küreme araçları, tuzlama, yükleyici ve kepçeler ile birlikte yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyo.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Şükürler olsun ki Malatya’mızda kışı gerçek manada yaşıyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarında çok sayıda araç ve personel ile aktif bir şekilde sahadayız. Ekipler dün akşam saatlerinde başlayan yağış sonrası ilçe merkezimizde ve mahallelerimizde kar temizleme mesaisini sürdürüyorlar. Cadde ve sokakların temizliği iş makineleri ile yapılırken küreme ekiplerimiz de kaldırımların temizliğini yapıyor. Özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

YEŞİLYURT'TA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Ekiplerimiz dün gece boyu ve sabah greyder, kepçe, kar kürüyücü gibi araçlarla karla mücadele çalışmasını yaparak ara arterler de dâhil olmak üzere ilçe merkezindeki tüm yolları açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri, Park ve Bahçeler ve Temizlik İşler Müdürlüğü ekipleri, Malatya’yı etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle ilçe genelinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Sahada görev başındaki ekipleri ziyaret ederek tatlı ve çay ikramında bulunan Başkan Çınar, vatandaşlardan da dikkatli olmalarını ve zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını rica etti.

Başkan Çınar, “ Aylardır beklediğimiz kar yağışının ülkemizin dört bir tarafında ve kentimizde başlaması bizleri sevindirdi. Barajlardaki su seviyesinin yükselmesi, yer altı su kaynaklarının ihtiyaçlarının karşılanması ve tarım arazilerimizden daha bereketli ve güzel ürünler toplanabilmesi için kar yağışının çok büyük önemi vardır. Salı akşamından itibaren beklentilerimizin üzerinde bir kar yağışı oldu ve halen devam ediyor. Bir yandan kar yağışının mutluluğunu yaşarken diğer taraftan da Büyükşehrimizin koordinasyonunda ilçe belediyesi olarak kendi bölgemizde yağan kardan dolayı oluşabilecek sıkıntıları en az seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Görevlendirilen ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyorlar, iş makinalarımızla birlikte topyekün seferberlik halindeyiz. Okulların tatil olması kent içerisindeki yoğunluğun azalması açısından faydalı oldu. İlçemizin her noktasında araç ve yaya trafiğinde her hangi bir sorun yaşanmaması için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Gece geç saatlerinden itibaren bizlerde ekiplerimizin çalışmalarını sürekli takip ettik, gece ekiplerinden sonra gündüz ekiplerimizin de çalışmalarını yerinde inceledik. Gün boyunca da sahada olmaya devam edeceğiz. Bizler gerekli tedbirleri alıyoruz. Salı gününden itibaren devam eden çalışmalarda büyük bir emek sarf eden bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Kanka44 (2 yıl önce)
    İdari izin verilse pazartesi ve salı günü söz evde kalacaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • YKK (2 yıl önce)
    Rabbim e hamdusena olsun başka söz e hacet yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan akar (2 yıl önce)
    Kar berekettir. Kardan şikayet yok. Ben tecde şelale in biraz ilerisinde oturuyorum. Siteler özel kepçelerle yollarını açıyor. Belediye 2. gün gelmedi. Herkes kaderine terk edilmiş. İyiki büyük şehir olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    İki gündür işe gidemiyoruz bulunduğumuz yer şehir merkezine 10 km uzaklık alişar mahallesi bu ayıp yeter belediyemize
    0
    0
    Yanıtla
  • selimmen (2 yıl önce)
    Birde iş yapıyormuş gibi kar küreyicinin arkasında dolanıyor yollar ara sokaklar ne temizlenmedi tuzlanmadı insanlar elinde kürekle evinin önünü işyerinin önünü temizledi sabah kalk evinden işine otobüsle gitmeyi dene o zaman bu halk bu vatandaş kaç gündür ne çekiyor gör sen ne olacak bunu bilincin de olsan zaten hizmet verirdin hiç bişe bilmiyorsan o devletimin altına verdiği park halindeyken bile içi soğumasın diye hiç stop etmediğin makam aracıyla cık bu yazıyı okuyunca toki merkez çarşı durağında başla tüm yol güzergahında dolaşa bileçenmi gör bakın makam aracıyla diyorum belediye otobüsüyle değil gidemes sin neden o güzergahtaki tüm yolar acık değil neden belediye çalışmıyor ondan
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Şehre uzun yıllardan ve kurak bi yıldan sonra iyi bi kar yağmış gel gör ki herkes şikayetçi. Bu insanoğluna söyleyecek laf yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bugün dahi şehrin merkezindeki Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesine 1kg tuz dahi dökülmemiş. Eskiden kar yağmadan hemen önce veya kar yağdığı andan itibaren sokaklarımız dahi tuzlanırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yener A (2 yıl önce)
    ya yalancısınız hepiniz be . insanları göz göre göre kandırıyorsunuz. 2 gündür. Fahri kayahan tecde özalper ne tarafa çalıştınız. Ne iş makinesi ne personeller hiç biri yok kaldırımlar jilet gibi şuan Niyazı mısrıdeyim nereyi açtınız nereyi temizlediniz?? Malatya size bu kadar az bilene. Alkışlamaya devam edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    O kadar iş makinesi alındı diye günlerce reklâm yapılıyor, sonrada bu havada gariban işçilerin eline ver küreği...Ara arter yok ana arter temizleniyormuş. Sayın başkanlar birgün sabah yada akşam eve giderken otobüs durağında bekleyin de görün..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (2 yıl önce)
    Hababam sinifta kaldiiii arkadas hersey goz onundee
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Eskimalatya da otobüsler bile mahallere girmiyor.sadece merkeze gidiyor.diger yollar kızakla ancak gidilecek durumda.iyiki çalışıyorlar birde calismasalardi.kendi evlerinin etrafını açmışlar galiba.
    0
    0
    Yanıtla