SON DAKİKA
SON DEPREMLER

65 Yaş Üstünün İzin Saati Değişti, Arttı

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs Pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatlerinin 12.00-18.00 olarak değiştiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Meteorolojik verilere göre 17 Mayıs pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatleri değişti. Yapılan değişiklikle bu kapsamdakiler pazar günü 12.00- 18.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri ile birlikte 17 Mayıs 2020 Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile önümüzdeki günlerin meteorolojik verilerinde hava sıcaklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 12.00-18.00 saatlerinde sokağa çıkmalarına karar verilmiştir” denildi.

MALATYA İL HIFZISIHHA KURULU'NDAN EK KARAR..

Bu arada, Malatya İl Hıfzıssıhha Kurulu da, yaşlıların sokağa çıkmasıyla ilgili yapılan düzenlemenin ardından, bu konuda ek karar aldı ve açıkladı.

İl Hıfzısıhha Kurulu'nun ek kararı şöyle:

"İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 15.05.2020 Cuma günü Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

Koronavirüs (Covid-19) salgını, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ilimizdeki vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla aşağıdaki ilave tedbirlerin alınması zarureti oluşmuştur.

Bu kapsamda;

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 15.05.2020 tarih ve 2020/65 no’lu kararıyla ”2- İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 21.03.2020 tarih ve 2020/08 no’lu kararı ile İlimizde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin; 17.05.2020 Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine,” karar verilmiştir.

Ancak önümüzdeki günlerin meteorolojik şartlarına bağlı olarak hava sıcaklıklarının artacağı değerlendirildiğinden,

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 15.05.2020 tarih ve 2020/65 no’lu kararının “2- İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 21.03.2020 tarih ve 2020/08 no’lu kararı ile İlimizde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin;

17.05.2020 Pazar günü, 12.00-18.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine,” şeklinde yeniden düzenlenmesine,

Yukarıda belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Ankara, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Murat (3 yıl önce)
    Calismiosun ekonomiye bi katkin yok topluma bi hayrin yok bunlarla dertte kaldilar kardesim birakin evde dursunsunlar sanki hucrede kaliolar arkadas yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 yıl önce)
    Ya sanki bu 65 yaş ve üzeri ceza evindeymiş gibi volta atma izni veriliyor. Korunuyormuyuz Cezalandırılıyormuyuz anlamadım. Yaşlılar evde fazla kaldılar. Pek çoğu psikolojik sorun yaşıyor. Kalp kaslarda problem oluşur, kireçlenme ve damarlarda daralma riskleri çok fazla. Benim görüştüm kurallara uymak Maske Takip mesafeye dikkat etsinler yeter. Zaten büyük bir problem olmaz ise normalleşme takvimine göre 27 mayısta yaş sınırlarlaması kalkacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban Serezli (3 yıl önce)
    Aslında en önemli tedbir bu. Ama en çok ihlal edilen de bu. Yaşlılar belli, kimliğine bakarsın tamam. Ama kronik rahatsızlığı olan çıkmasın ne olur. Adamda kalp var, tansiyon, şeker vs ama ağzına ya bir maske geçiriyor ya geçirmiyor her yere girip çıkıyor. Ey hastalar size bulaşırsa bakın bunu aşısı, tedavisi yok. Ölen önce siz olursunuz. Lütfen ciddiyet biraz.
    0
    0
    Yanıtla