SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

78 Yıl Önce Malatya Basınında Bir 'Fahiş Kira Cezası' Haberi..

78 Yıl Önce Malatya Basınında Bir 'Fahiş Kira Cezası' Haberi..
A- A+ PAYLAŞ

Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya tarafından paylaşılan ve Malatya’da 1945 yılına ait bir gazetede yayımlanan haberde evini fazla bedelle kiraya veren kadının mahkeme tarafından ceza verildiği belirtiliyor. Malatya’da depremden sonra ev kiraları astronomik oranda arttı, ancak hiçbir kurum bu duruma müdahale etmiyor.

Araştırmacı-Yazar Nezir Kızılkaya, arşivindeki Malatya’da 22 Mayıs 1945 tarihli Fırat Gazetesinde yayınlana bir haberin kupürünü paylaştı. Kızılkaya, “Malatya’da 6 Şubat depreminden sonra konut ve işyeri kiraları yaklaşık %500 arttı. Bu gazete küpürü Malatya'da yayımlanan 22 Mayıs 1945 tarihli Fırat gazetesine ait. 1945 yılındaki adaletten istiyorum.” İfadelerini kaydetti.

-Tespit edilmiş, mahkemeye verilmiş ve ceza almış

22 Mayıs 1945 tarihli Fırat Gazetesi’nde yayınlanan “Bir Kira Vurguncusu Hüküm Giydi”  başlıklı haberin metni şöyle:

“Yenihamam mahallesin de Pepron Çobangil evini fazla bedelle kiraya verdiğinden dolayı Milli korunma kontrolörleri tarafından adliyeye verilmişti. Asliye ceza yargıçlığınca yapılan yargılama sonunda bir yıllık kira bedeli olan 480 liranın müsaderesine ve fazla alınmış olan 60 liranın kiracıya geri verilmesine karar verilmiş olduğu öğrenilmiştir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (8 ay önce)
    Aman kıdemli olanları da gördük, Ne güzel işte genç ,dinamik umarım başarılı da olur. Ama burada haber yapma zihniyetiniz başka sizin.Eleştiriye açık ol yorumumu da yayınla lütfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakikat Malatya (8 ay önce)
    Ne kadar din bezirganı var ise toplanmış. Başörtüsü suistimali yapmaya çalışıyor. Sizin çamur atma amaçlı yorumlarınız bile yayınlanmış. Haberin amacı gazetecilik olmasa evde hanımına, çocuğuna söz geçirmekten aciz adamların yorumlarını burada okumazdık herhalde. Kaymakam hanım daha önce Malatyanın küçük bir ilçesinde kaymakamlık yapmış hem de doğal olarak tecrübesi daha az iken ama haber yapılmış mı? HAYIR. Şimdi ise depremden en fazla zararı almış Malatyanın en büyük MERKEZ İLÇESİNE atanmış. Doğal olarak bu eleştirilebilir Hele bu ilçedeki menfaat avcıları düşünüldüğünde.... ancak neticede Bir bakış açısıdır. Bence tecrübe önemli ama bu açığı kapatacak yetenek ve kararlılık var ise yaşın bir önemi yok. Ancak bu habere bakıp BAŞÖRTÜSÜ suistimali yapmaya çalışanların derdi ve kuyruk acısı başka... Yıl oldu 2023 Kadınların yakasından düşün... Dini suistimal etmekten vazgeçin... Başörtülü insanlar Kamunun her yerinde görev yapıyor bu doğal bir durum.(Hakim savcı polis bürokrat bakan vs vs) Ancak bu insanlarla ilgili eleştirel bir haber yapıldığında haberin konusuna bakmayıp başörtüsü susitimali yapmak herseyden önce bu insanlara haksızlık... İbraaam Zübükzadeler sizi. Neyse Kaymakam hanıma başarılar.
    %72
    %28
    Yanıtla