SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'deki Yarışmada Türkiye'yi Temsil Edecek

0
Güncellendi - 2020-09-03 03:54:10
ABD'deki Yarışmada Türkiye'yi Temsil Edecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Feridun Balaban, fizik alanında hazırladığı projeyle ABD'de düzenlenecek Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda (ISEF) Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Balaban'ın hazırladığı, danışmanlığını kimya öğretmenin Savaş Zafer Güler'in yaptığı projenin, "51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda fizik alanında Türkiye birincisi seçildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"DSSC Panellerinde İndiyum Kalay Oksit ile Folor Kalay Oksit Kaplamaların Karşılaştırılması ve Farkı Organik Boyalarla Verim Arttırımı, isimli proje TÜBİTAK tarafından ISEF'te ülkemizi temsil edecek projelerden biri olarak belirlendi. ISEF dünyanın en büyük ve prestijli uluslararası bilim yarışmalarından birisi. ABD'de her yıl farklı şehirlerde yapılan ISEF'in, uluslararası bilim yarışması 2021 yılının mayıs ayında online olarak yapılması planlanmakta."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Tuncay Burdur (3 yıl önce)
    Basta öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ederim. Ayrıca kurum müdürü Ümit Beyi tebrik ederim. Kuruma Müdür olduğu günden bugüne Malatya Bilsemin adını her platformda başarıli bir şekilde duyurdu. Şehir dışında yaşayan bir Malatyalı olarak gurur duyduk tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (3 yıl önce)
    hay maşAllah.
    0
    0
    Yanıtla