SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acele Etmesinler!. 2053'e Ne Kaldı?"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yapımı yılan hikayesine dönen hızlı tren ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanının açıklamalarının Malatya’nın bir kez daha gözden çıkarıldığının itirafı olduğunu belirtti.

“2024 olmasa inşallah 2025”

Yılın son günü Malatya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Malatya’ya hızlı tren projesiyle ilgili yaptığı açıklamada; “Sivas'tan Malatya'ya gelecek olan hızlı tren projemizi bitirdik. Eğer imkan olur da 2024 yatırım programını alırsak ihalesini konuşacağız. 2024 olmasa 2025 yatırım programına kesinlikle alacağız ve bu vesileyle de inşaatını başlatarak sonrasında da yüksek hızlı treni inşallah ilimize ulaştırmış olacağız” ifadelerini kullandığını kaydeden Ağbaba, “Malatya milletvekillerinin hızlı tren konusunda defalarca farklı açıklamalar yapmasına ,farklı tarihler vermesine alışıktık ama konunun muhatabı bakanın hızlı tren konusunda ‘Eğer imkan olur da 2024 yatırım programını alırsak ihalesini konuşacağız’ demesi acı bir o kadar da düşündürücü” dedi.

“Acele etmesinler 2053’e ne kaldı?”

Ulaştırma Bakanı’nın bile; eğer imkan olursa/yatırım programına alırsak gibi ucu açık, ihtimaller üzerine yorumlar yaparak konuşmasının Türkiye’deki tek adam sisteminin özeti olduğunu belirten Ağbaba, “Bu kente 2011’den beri hızlı tren sözleri veriliyor. Halk oyalanıyor.13 yıl sonra ülkenin ulaştırma bakanı  ‘imkan olursa başlarız’ diyor. Bakan imkan olup olmayacağını bilmiyor, çünkü Malatya hızlı tren projesine Saray’ın para aktarıp aktarmayacağını bilmiyor. Para aktarırlarsa 2023’te olmazsa 2025’te kesin programa alacaklarmış. Acele etmesinler. 2053’e ne kaldı? Yıllar yılları kovalıyor, Malatya hep oyalanıyor” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • esnaf (4 ay önce)
    arguvanda mehmet kızıldaş ı aday istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (4 ay önce)
    O sayın vekil siz malatya nın sorunlarını bilir miydiniz ama malatya ya uğramayın üstünüz çamur olur
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Gerçektende siz aşırı traji komik insanlardansınız. Ben chp’ ye oy veren birisi değilim ( böyle bilinsin ) ama Malatya sokaklarında gezen mecliste Malatya’nın sorunlarını anlatan başka hangi vekilimiz var ki sen bu yorumu yaptın ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (4 ay önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Bu gidişle kırmızı Kar yagınca
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bekleme hiç bir zaman gelmeyecek!
    0
    0
    Yanıtla
  • alaman (4 ay önce)
    Daha ilçe belediyelerinin başkan adaylarını açıklayamamış çıkmış birde hızlı tren eleştirisi yapıyor.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Osman (4 ay önce)
    Sayın vekil 2053 e kadar AKP iktidarını kabullenmiş saırım. :)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Güzel sormuş. Cevap ne ola acaba. Dolgu malzemesini standart dışı kullandıkları için çalışmaların kabulü olabilir mi Sivas hattında?
    %49
    %51
    Yanıtla