SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Açık Ekmek 10 TL Oldu, Bir Bardak Çay ve İçeceğe de Zam Geldi

Açık Ekmek 10 TL Oldu, Bir Bardak Çay ve İçeceğe de Zam Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da açık ekmek (pide) ile bir bardak çaya zam yapılarak, bu ürünlerin 7.5 TL olan fiyatı 10 TL'ye çıkarıldı.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın elektrik, su, akaryakıt, fiyatlarındaki artışlar, işçi ücretleri, SGK Primleri, işyeri kiraları, un ve diğer girdilerdeki artışlar dikkate alınarak, pide ekmek ve pişirim ücretlerinin yeniden düzenlenmesi talebi üzerine Malatya ESOB tarafından 200 gram 7.5 TL olan pide ekmeği, gramı aynı tutularak 10 TL’ye, yağlı pide 20 TL’ye, güveç pişirme 60 TL’ye, tava pişirme 40 TL’ye, Alüminyum Folyo Üstü Pişirme 30 TL’ye, biber, patlıcan şiş pişirme (1 kilo) 10 TL ve Lahmacun pişirme 2.5 TL’ye çıkartıldı.

Pide ekmeğin yeni tarifesi 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle uygulanacak.

Somun ekmek için ise fiyatın TSO tarafından 10 TL olarak fiyat belirlendiği, ancak tarifenin uygulanması için kararın Ticaret Bakanlığına gönderildiği, bakanlığın uygun görmesi halinde kararın geçerli olacağı öğrenildi.

ÇAYOCAĞI, KAHVEHANE VE KANTİNLERDE UYGULANACAK İÇECEK FİYATLARINA DA ZAM
Bu arada, Malatya Kahveciler Esnaf Odası Başkanlığının bazı temel girdilerdeki artışlar, çay, şeker fiyatlarına gelen zamlar, artan Bağ-Kur, SGK Primleri, İşçilik Ücretleri, Su fiyatları, Elektrik fiyatları, Doğalgaz fiyatları ve dükkan kira artışları vs. dikkate alınarak  Kahvehaneler, Çay Ocakları ve Kantinlere ait fiyatların yeniden belirlenmesi talebi Malatya ESOB tarafından uygun bulunarak, çay tarifesi 7.5 TL’den 10 TL’ye çıkartıldı. Yeni tarifeye göre, 1 çay 10 TL, pet bardakta çay 11 TL,  kahve 20 TL, nescafe 20 TL oldu.

Çay bahçeleri, kafeteryalarda ise çay 20 TL, kahve 30 TL, nescafe 40 TL, 2 kişilik demlik 120 TL, 4 kişilik demlik 200 TL, 6 kişilik demlik 260 TL, 8 kişilik demlik 330 TL, 10 kişilik demlik 400 TL olarak belirlendi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

50 yorum yapılmış

  • Mlx (1 hafta önce)
    Nasılda şahlandık ama,belli oluyor demi.... Lozanın gizli maddeleri bitti yaa ondan....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    Ben oy vermedim vicdanım rahat. Depremde halay çekenler düşünsün.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatan daş (1 hafta önce)
    Ekmek, simit, poğaça, yağlı ekmek yemeyin kilo yapıyor. Un alın su ve tuzla yoğurun, açın tavada lavaş gibi pişirin, katkısız, doğal, taze ve ekonomik. Çay da içmeyin, şeker zaten zarar, kanser hücrelerini besliyor, süt için, su için.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 hafta önce)
    İş sebebiyle urfadayım çiftli kalın pide ekmeği 10 tl bir kişi bu ekmeği bitiremez, çiftli somun 7 tl, simit poğaça yerine göre 6 7 tl, kıyma 420 tl, bunlar günlük aldıklarım yani hepsi gerçek. Gelirken alışverişimi burdan yapıp geliyorum, bagajı sebze meyve et yoğurt peynir sucuk yumurta ne varsa dolduruyorum, azcık anamgile azcık bize, yarabbi şükür, ama malatya pazarı inanılmaz pahalı bu kar etmek değil depremin acısını çıkarmak.. Demem o ki bizim malatyaya noluy?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kıymet (1 hafta önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Alışverişi Malatya dan yapmayın.çok kazık bir şehir.imkanınız varsa çözüm çevre illerden yapın.Elazığ,Adıyaman,maraş çok çok ucuz malatya da semt pazarları bile çok phalı.dün 1kğ slatalık c.tesi pzarında 25 tl.di.esenlikte 9.5 tl.ne ilginç değilmi pazarcılar bile uçmuş,kazıkçılar,doymuyorlar.yaz geldi hala kış fiyatında satıyolar Allah islah etsin.kafeler zaten Türkiyenin en kazıkları.kuaförler sanki burası paris sanki süperler ki diğer şehirlerin iki katı fiyatlar.bayan kuaförleri diyorum.yok böyle biley.velhasıl şehir birmiş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Burdaki bir diğer sıkıntıda Megsaş da, Megsaş seçim uğruna ekmeği zararına sattı diğer esnaf ve fırınları da olumsuz etkiledi. Ekmeğin fiyatı her yerde aynı olmalıdır kimse kafasına göre fiyat koyamaz, Megsaş sen neden belediyeyi zarara sokuyorsun kamu malı da bizim değil mi?
    %10
    %90
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 hafta önce)
    yaptıkları pideleri oturup kendileri yesinler.sanayideki 5liralık somun ekmeğe devam hem ucuz hem lezzetli
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ahmet (1 hafta önce)
    Bir kalemde yüzde 35 zam nedir ya? Doğalgaza ve una zam gelmeden bu kararı almak insafsızca, fırıncılar da sanayiciler gibi fırsat kollamaya başladı... Rabbim büyüktür elbet.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kimse kim (1 hafta önce)
    Ama iktidar enflasyonda düşüş başladı diyor yersen tabi.hüloğggg
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selahattin (1 hafta önce)
    Ekmeğe gelen zammı da fırsat bilip simit poaçayı 15 TL yapar aç gözlü unlu mamülcüler. Şimdiye kadar 9/10 TL ye satıyorlardı. Bir de bunamı takıldın diyebilirsiniz, tarifeye neden NESCAFE yazmışlar?Çaya da o zaman ÇAYKUR yazsalardı.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 hafta önce)
    Ağız tadıyla ekmek yiyemiyoruz Bir de zam yapıyorlar önce yaptıkları veya yapamadıkları ekmeği düzeltsinler zam yapmayı hak etsinler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tamam (1 hafta önce)
    Ekmeği evde yapın yada vicdanlı olup uygun satandan alın çayı termosa koyarım yada işyerinde yaparım vicdansız lar kazıkçılar avcunu yalasın birde belediye ekmek üretimini artırsın bi zahmet
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Sıkıntı yok.millet soğan ekmek yemeye nasılsa razı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • H.bey (1 hafta önce)
    Büyükelçi bugün hemen fırınında ekmeği 10 tl yapmış.bu tipler doymaz doymaz.dolar düşet bunlar yaparlar zammı .
    %95
    %5
    Yanıtla
  • m.öz (1 hafta önce)
    Aklımızla dalga geçmişler. Zammın gerekçesi gerçek değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Uçmaya devam edelim....
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Anka (1 hafta önce)
    AKP iktidarının emekliye verdiği 10 bin TL maaşın, 4 kişilik bir ailede 1 ayda ekmeğe harcadığı 2.400-TL, geriye 7,600-TL parası kalıyor. Taştepe yada Melekbaba da kiralayacağı bir eve 5 bin TL ödediğini düşünürsek geriye 2,600-TL kalıyor. Elektrik, Su, Doğalgaz 1,600-TL diyelim geriye 1.000-TL kalıyor. Bu para ile toruna bayram harçlığı, Hanımına bir akşam yemeği, Yada 40 bin kişinin gittiği yunan adalarında 1 hafta tatil yapabilir. Olmadı Bodrum yada Marmaris de tıpkı seçtiği ve meclise gönderdiği vekiller gibi 1 ay tatil yapabilir. Hatta Milanoya Parise 3 gece 3 gündüz tatil paketi satın alabilir. Bir masaya emeklinin maaşını koyun tam yanına da vekil maaşını aradaki farkı kim neyle izah edecek. Sana daha iyi bir gelecek sunmak için oy ile seçip gönderdiğin vekil ballı lokma bir hayat yaşar iken sen neden ay sonunu zor getiriyorsun diye bir düşün. 2 nci çeyrekte enflasyonun düşmesini hissedeceksiniz diyenlerin ekmeğe %33 zammını kim nasıl izah edecek. 25 yıl pirim yatıran bir insanın bu günün şartlarında 2.4 milyon TL birikmiş parası oluyor. Bugün bu parayı faize yatırmış olsa Aylık 112 bin TL getirisi oluyor. Bir dönem SGK ve Bağ-Kur Elindeki Fazla Para ile Mülkiyet Alır İken Şimdi Emeklisine reva gördüğü 10 bin TL maaş. Bir dönem pirim fazlası olan daha iyi maaş alır iken 3.600 gün pirim yatıran ile 5600 gün pirim yatıranın maaşı neredeyse aynı miktara getirildi. Hesap ve rakamlar ortada iken bunu bir başarı olarak sunmak sanırım yukarda belirttiğim emekli ve vekil maaşının arasındaki fark ile izah edilebilir. Sistemi ötekileştirmek kutuplaştırmak ve yönetmek bir yetenektir. Bir yorumcu ekmeği kendimiz pişiriyoruz diyor. Yani Toplumsal hafızaya gemisini kurtaran kaptan mantığını empoze etmiş durumda. Sen hayatta isen yaşıyor isen gerisinin bir önemi yok. Bu kafaya En Güzel Cevabı Cuma Hutbesinde İmamlar veriyor. Nahl Suresi 90.Ayet. "Muhakkak ki ALLAH, Adaleti, İyiliği, Akrabaya Yardım Etmeyi Emreder, Çirkin İşleri Fenalık ve Azgınlığı da Yasaklar. O, Düşünüp Tutasınız diye size öğüt veriyor. (Tabi Anlayana)
    %92
    %8
    Yanıtla
  • olsun (1 hafta önce)
    olsun bizimkiler ekmeği evde bişiriyiler
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Asgari ücrete zammı geldi doları yükseldi petrol mu fırladı elektriğe doğalgaz zammı geldi bu neyin maliyeti yükseldi yetkililer bu hangi maliyet artışı kamuya açıklama yapması lazım alıştınız nasıl olsa vatandaşı kazıklamaya hesap soranda yok
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Karaheber (1 hafta önce)
    Tüm ülkede israf savurganlığı had safa da . Kur koruma, garantili işletmeler,lüzumsuz yatırımlar,muhtarlar,vekiller, çifte maaşlar ödene para merkez bankasını sarstı. İhracat yok, ithalat patlaması var..Seçim masrafları.. Kurumsal zamları erteledi.. yavaş yavaş gelecek bundan kaçış yok . hepsinden daha kötüsü Sözde insanımızın doymak bilmeyen nefislerinin esiri olmaları..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Porgalı (2 hafta önce)
    Gerekçe; işçi ücreti, elektrik,su vb giderlerin artışı ile... Vicdansızlar ekmek 7.5 tl iken bu giderler ne ise şimdi de aynı.Hiçbir kalemde artış olmadı neden 10 tl yaptınız ekmeği çayı...Zalımın oğluları..Halk nazarında mala verilen değer arttıkça Hakkın yanında düşermiş insanın değeri..Pul oldu insan..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Volkan (2 hafta önce)
    Dikkat ettiniz mi. Pet bardakta çay 11₺, normal çay 1₺. Sanki bir pet 1₺. Adamlar pet bardaktan bile kâr etmenin derdinde. Allah'ın suyu. Maaliyeti 50 kuruş olmayan çayı 10₺ yap. Pet bardak 11₺. Yazıklar olsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Muallim (1 hafta önce)Volkan isimli kullanıcı yorumuna
    Pet, Allah'ın suyu ve çaydan başka maliyeti yok mu? Kira, çalışanın maaşı, vergi, elektrik ?
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Bir tost (2 hafta önce)
    Esob başkanı çıksın açıklasın zammın gerekçesini
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ceketini giysin, anca siyasilerin arkasında başka, yüzüne başka konuşsun. Bu tipler memlekette cok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tamam adama bende çok gıcığım da, zammın gerekçesini Sayın Mehmet Şimşeğe sorun, olmazsa en böyük ekonomiste sorun.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet44 (2 hafta önce)
    Yazıklar olsun insanların ekmeğine bile göz diktiler.7.50 tl yaptıktan sonra neye zam geldi ki bir kaç ayda ekmek fiyatı 10 tl oldu.yazıklar olsun kazanılan para helal değil garibanın ekmeğinde bile gözünüz var Rabbim sorsun hesabını inşallah
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yusuf (2 hafta önce)
    Sayın editörler ucuz ekmek almak için halkı saatlerce ayakta diken megsaşı haber yaparsanız seviniriz,koskoca fabrikada ekmek mi yok çoğu yaşlı kadın erkek neden saatlerce kuyrukta bekletiliyor
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Megsasin neyini haber yapacak, vatandaş ucuz olduğu için o kuyruğa katlanıyor. Asıl sorgulanacak şey neden o kuyruklara mahkumuz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)Yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Editör ne yapsın daha bir ay önce yapılan seçimde mevcut partili belediyeye memnunuz dediniz, tekrar kazandırdınız. O nedenle kimseyi suçlamayın. Şikayetinizi sandıkta yapacaktınız. O geçti artık.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 hafta önce)
    Çayın maliyeti kaç kuruşki kımse bu saatten sonra çay kahve içmez hadi ekmek mecburi yemek zorunda Ama çayı10 TL ye çıkarmak da neyin nesi
    %97
    %3
    Yanıtla
  • 1 kilo çay 150 lira dukkanin suyu elektriği işçi maliyeti bardak vs deterjan ı da kirasınıda köy İstanbul da çay en ucuz yerde 20 lira
    %0
    %100
    Yanıtla
  • ben bursada ulucamin yanında merkezi konumda 7.5tl ye içiyorum. mahalle kahvelerinde 5tl ye satılıyor..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fettah (2 hafta önce)
    Bunlara birileri dur demeli.Devletin ilgili kurumları derhal müdahale etmeli.yüzde 100 yetmedi yüzde 200 kazanmalıymış doymazlar.şevket keskin neden susuyorsun.neden bu soyguna ortak oluyorsun.yazıklar olsun hepinize.Hükümet enflasyonla mücadele ederken siz yükseltmek için uğraşıyorsunuz.bravo sizlere sözün bittiği yer.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • fatih (2 hafta önce)
    ekmek 7,5 tl iken sabahları belediye ekmek büfelerindeki kuyruğu görüyorum. ekmek kuyruğu bazen 100m. sanırım daha da uzar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murad duran (1 hafta önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Ekmek te ekmek olsa bir türlü şu ekmegi geregi gibi yapamadılar, ürettikleri ekmek hangi un dansa plastik gibi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dayı (2 hafta önce)
    Ne güzel.yapın durun zammı.Büyükelçinin gözüde doymadı keseside.3 aydır neye zam geldi.dolarmı arttı elektrik mi arttı,akaryakıtmı arttı bilakis düştü.ama siz doymadınız.belediya,bakanlık buişe el atmalı.milletin ekmeğini alanlara dur denilmeli.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 hafta önce)Dayı isimli kullanıcı yorumuna
    O zamlar gelecekti zaten seçim de halk hissetmesin diye ertelendiydi sırada elektrik doğalgaz su ya zam var telefon ainternet de gelecek
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Hacı (2 hafta önce)
    Bu kazayı başaranlara tek kelimeyle bravo...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Evet (2 hafta önce)
    Evet. Alalım piste davulcuları
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Fikret (2 hafta önce)
    Elektrik doğalgaz sgk ve bağkur primi ne zaman zam geldi de bizim haberimiz yok yılbaşında asgari ücrete zam gelmeden zaten iğneden ipliğe herşeye zam yaptılar şimdi bu ara zam neyin nesi milletin aklıyla dalga mı geçiyorlar kısaca canımız istedi zam yaptık deseler bu kadar tepki vermezdi kimse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 hafta önce)
    gelen zamlara birşey demiyoruz gerçektende maliyet yükseldi amaaa somun ekmek 200 amenna ama açık ekmek 170 gr. neden açık ekmek 200 gr değil. eskiden belediye zabitaları tarafında gramajlar denetleniyordu yıllardan beri o da yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (2 hafta önce)
    Belediye ekmek büfesi onu kuyruklari azdı biraz daha çoğalsın.haydi sıraya girin :)))
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Çakırbeyli (2 hafta önce)
    Deprem bölgesi ekmek indirimli olması gerekli. Konteyner cadır kent çoğu gariban.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    İsterse 100 lira olsun, ezan dinmez bayrak inmez. Reisimizi yedirmeyiz bu böyle biline . Dış güçler yine devreye girdi ama Osmanlı ruhu geri dönüyor. Kork ey Avrupa
    %62
    %38
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 hafta önce)
    yüzde 33,3 zam yapılmış biraz fazla olmuş.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Fırıncı değilim ama. Millet kafasına göre zam yapıyor..dolar mı arttı yok, mazotmu arttı o da yok. Eeeeeeee. Bırakın adamlar iyice zam yapsın. Kimseden ses varmı yok. Bu millet koyun oldukça boynunuza cingirdagi takan çok olur. Sürü psikolojisi. Devam itelemeyeeeee. Devlet halktan çok uzaktaaa..hemde cokkk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (2 hafta önce)
    Kilo alıp obez olmayalım diye yine bizi düşünmüşler!!!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 hafta önce)
    Enflasyon düşecek derler... Aynen düşüyor 7.5 TL'den 10 TL ye düşüyor...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Furkan (2 hafta önce)
    Ne var bunda ekmek yiyemezsek pasta yeriz bizde
    %90
    %10
    Yanıtla