SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adil Gevrek'in YMS'ye 'Son Kazığı' En Az 55 Milyon TL!

Adil Gevrek'in YMS'ye 'Son Kazığı' En Az 55 Milyon TL!
A- A+ PAYLAŞ

Adil Gevrek'in başkanlığı döneminde 2,2 milyon euro karşılığı Başakşehirspor'a, üçüncü bir takıma transferi halinde yüzde 20'lik payın da Yeni Malatyaspor'a verilmesi koşuluyla verilen, ancak Gevrek'in bu yüzde 20'lik paydan 350 bin euro karşılığı vazgeçtiği Youssouf Ndayishimiye, Başakşehir'den Fransa'nın Nice kulübüne transfer oldu. Başakşehir Kulübü, transferi resmen duyururken, Burundili oyuncunun transferi için Başakşehir Kulübü'nün 16 milyon euro aldığı bildirildi. 

GEVREK'İN 55 MİLYONLUK KAZIĞI!..

Yeni Malatyaspor Kulübü'nün, görevde olduğu 8 yıllık sürede idari ve mali işlemleri konusunda şeffaf olmayan, kendi zenginleşirken, kulübü batıran ve 400 milyon TL'nin üstünde borç bırakarak, hesap vermeden Haziran ayında yönetimi 'kendisine yakın' bir gruba devreden Gevrek'in bu 'son kazığı' nedeniyle, YMS'nin kaybının 2 milyon 850 bin euro (yaklaşık 55 milyon TL) olduğu bildirildi.

Yeni Malatyaspor'a 2020 yılında Aifle Noir FC takımından 45 bin euro karşılığı transfer edilen 24 yaşındaki Brundili stoper, Yeni Malatyaspor'daki performansıyla dikkat çekmiş, geçtiğimiz yıl 2,2 milyon euro karşılığı süper lig ekibi Başakşehirspor'a transfer olmuştu. Bu futbolcunun, üçüncü bir kulübe transferi halinde, bu transferden Yeni Malatyaspor'un yüzde 20 pay alması yolunda anlaşılmıştı. Ancak, Gevrek'in, geçtiğimiz sezon kendi şirketine aktardığı 350 bin euro karşılığında yüzde 20'lik payı da Başakşehir'e sattığı anlaşılmıştı.

Hürriyet Gazetesi, Youssouf Ndayishimiye'nin Nice transferi karşılığı Başakşehir Kulübünün 16 milyon euro alacağını, ayrıca bu futbolcunun bir başka kulübe transferi halinde de yüzde 20 pay alacağının anlaşmada yer aldığını yazdı.

TRANSFER RESMEN DUYURULDU..

Medipol Başakşehir, Burundili defans oyuncusu Youssouf Ndayishimiye'nin Fransa'nın Nice Kulübü'ne transfer olduğunu açıkladı.

İki sezondur Başakşehir forması giyen 24 yaşındaki defans oyuncusu Youssouf Ndayishimiye kariyerine Fransa'da devam edecek. Başakşehir'den transfer ilgili yapılan açıklamada, "Turuncu-lacivertli formamız altında iki sezon boyunca özveri ve başarıyla oynayan Youssouf Ndayishimiye, Fransa'nın OGC Nice kulübüne transfer olmuştur. Başkanımız Göksel Gümüşdağ, Burundili futbolcumuza Fransa'da başarı temennilerinde bulundu. Youssouf'a kulübümüze vermiş olduğu emekler için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalan bölümünde başarılar diliyoruz" denildi.

Bu arada, Yeni Malatyaspor'un,  geçtiğimiz sezon yine ödemeleri yapılmadığı için sezon içinde sözleşmesini feshedip Başakşehir'le anlaşan oyuncusu Mounir Chouiar ile alacakları ödenmediği için bedelsiz serbest kalan, daha sonra da İngiltere'nin Hull City takımına transfer olan Benjamin Tetteh'in, Yeni Malatyaspor'a 'tek kuruş kazandırmadan' ayrılmalarıyla ilgili de Adil Gevrek'in merkezinde olduğu, futbolcuları alan kulüplerden menfaat temin ettiği yolundaki çeşitli iddialar kuvvetli bir şekilde konuşuluyor.

malatyahaber.com- İstanbul, iha

FOTO: Youssouf Ndayishimiye ile Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Adil Gevrek geçirmiş takımı eline yer de, her şey yaparda. Ancak bu şehrin milletvekilleri, belediye başkanları nerede, neden bu duruma seyirci kaldılar. En azından Adil Gevrek ten hesap sorulmalı, yargı önünde verdiği zarar ödetilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Evet gördünüz malatyasporun yediği kazıkları ve hala ona laf ettirmeye yalaka tayfası var.İstanbulda kıraathane köşesinde cebinde iki çay parası olmayan ama adil abilerinin yılmaz savunucusu olanlar.Ne oldu la bak gördünüz mü Malatyaspor malatyalilarindir diyorduk satasiyordunuz.Biz adili Malatyalı saymiyorduk anlamadınız mi Malatyalı olan birisi bu şehri ve takımını düşünür du.Yaziklar olsun şu andaki yönetimin de bir hareketini görmedim henüz.Hani geçen hafta çıkıp konuşuyordu başkan ben adille görüştüm belediye valilik ne kadar yardım yaparsa bende verecek diye haninnerde azıcık dengeli konuşun laflarinizi sallamayın hadi buyursun elinden tutan mi var gelsin yardım etsin adil.Defterler açıldığında adilin malatyaspora baskanken 25bin lira verdiği haberi vardı ne oldu koskoca Malatyaspor başkanı 25 bin lira ne para ama vaybeeeeeeeeeeeeeeeee
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Bütün zarar ziyanlar Adil Gevrek'ten tahsil edilsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    (Bir düzeltme) Altta ki bir yorumumda ( Resimdeki Şahıs) İbaresini kullanmışım. Resimde ki şahıstan kastım yorumda da belirttiğim ve tahmin edileceği gibi eski kulüp başkanı adile gevrek'tir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Spora siyaset bulaşırsa olacağı bu. Adil gevrek birilerinin adamıydı. Siz biliyorsunuz kim olduklarını
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Tamam da şimdiği Yönetim ne Işe Yarıyor Hesap bile Soramiyorsa ney Işe Yarıyor? Belediye Başkanı Vali ve Başkan nerede ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    nerede bu siyasetçiler diyenler yarın gider yine oy verirsiniz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Milliyetçi Malatyalı (1 yıl önce)
    Kıymetli Malatyalı hemşehirlerim eğer siz şehrin siyasetçilerinin ve ileri gelenlerinin bu adamın başkanlığı döneminde göz yummasına izin verdikleri için kızsaydınız bütün bunlar olmazdı. Bugün Trabzonspor ve Trabzon şehrine bakın bakalım nerelerde Malatya ve Malatyaspora bakın ne halde.. Lafa gelince Malatya halkı güya çok şehrini sever ama zerre bu konuyla ilgileri yok. Şehrini ve takımını gönülden seven şehirler nerelerde biz nerelerdeyiz..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    nasıl oluyor bunlara nasıl göz yumuluyor. Malatya'nın siyasetçilerini neden sessiz kalıyor. 70 milyon liradan bahsediliyor. Bu para bu sezon Malatya'yı kurtarabilecek bir para idi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • siyasetçilerin niye sesini çıkarmadığını anlamadın mı hala
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (1 yıl önce)
    Malum kişinin adını anmadan eski başkan deseniz olmazmi tahminim yeni Malatyaspor işi organize iştir bu işleri eski başkan tek başına yapamaz yapmaya kalksada yaptırmazlar ona kimse dokunamaz çünkü bildiklerini konuşsa neler olur neler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Geçen hafta bu transferle ilgili yaşanan durumu burada yazdım birileri bir türlü anlamadı.Bana hala bu kadar para olmaz bu transferden anlaşmalarla Malatyaspora %20 kalır diye ver ha cevap verdi.Bu sadece bir futbolcudan bilerek yenilen total kazıktan bahsediyorum o arkadaş %20 yasal ödemeden bahsetti.Bu oyuncuyu daha önce galatasaray da istemişti.Yönetimde o zaman bilerek 10 milyon euro istemişti!
    %58
    %42
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Evet, Başakşehir'e satıldığı için bir sonraki satıştan Malatyaspor'a anlaşma gereği yüzde yirmi pay verilecekti yani benim dediğim gibi 55 milyon kalacaktı. Haberde de öyle yazmış zaten. Sen Malatyaspor'a 330 trilyon kalacak diye komik bir yorum yapmıştın.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Evet en az 330 Milyon lira bu klübün kaybı var diyorum ama sen Eski yönetimin yaptığı %20 satış gelirine takılarak komik duruma düşüyorsun! Bu oyuncu ile ilgili spor medyası o zaman bir iki yıl içinde yusufun 15-20 milyona gidecek bir oyuncu olduğunu yazmış,Kısa bir süre sonrada futbolcunun kalitesi anlaşılınca bu oyuncuya transfer teklifleri yağmaya başladı ,zaten klübü küme düşürüp geleceğini karartma kararı alan önceki klüp yönetimide elini çabuk tutarak düşürecekleri takımda para edecek oyuncuların kalmamasını isteyerek aralarının çok iyi olduğu başakşehire alalecele satmıştır.Demem o ki tekrar ediyorum değeri günden güne altın gibi arttiğı bilinen bir oyuncu,Malatya ve malatyaspor sevdalısı eski yönetim tarafından neden alalecele satılmıştır?Neden %20 ye takılmadığımı?Asıl meselenin geriye kalan %80 olduğunu anlatabildimmi?Ayrıca 16 milyon euronun %20 si senin söylediğin gibi 55 de değil 65.5 milyon eder.Bunu da biliyorum. Hesap makinasını ele almadan önce bir az düşün ve anlamaya çalış.Umarım bu sefer anlamışsındır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim, futbolcu 2021 yılında satılmış, gitmiş, sen neyin peşindesin? bence o zaman satılmasında bir sorun yok çünkü küme düştükten sonra satılsaydı yok pahasına gidecekti. Öyle bir futbolcuyu küme düştükten sonra Malatya'ya yedireceklerini veya Malatya'da kalacağına inanıyor musun???? Kapanın elinde kalırdı, zararına giderdi. Benim derdim satılması değil, satılmasına satıldı da bir sonraki satıştan yüzde yirmilik hakkımızı neden Adil efendi hiç parasına Başak şehire devretti, asıl sorun burada. Haberde bile 55 milyon diyor, sen hala 60 küsur milyon diyorsun. O senin küçümsediğin 55 milyar şimdi takıma ilaç olacaktı belki ligde kalmamızı sağlayacaktı. Umarım ne demek istediğimi bu sefer anlamışsındır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bak kardeşim.Bilmediğin konuda yorum kesiyorsun.Klübü daha tanıyamamışsın ama herşeyi biliyor gibi yapıp cevap vererek ahkam kesmeye devam ediyorsun.Bak Y.Malatyaspor bir defa 2021 de değil,önce ilk defa 2020 de küme düştü.Hatırladınmı?Eski yönetim,küme düşmenin kaldırılacağını senden,benden önce haber aldığı için kadroyu pek bozmadı.Ama yönetim bu klübü artık terketmenin şartlarının oluştuğuna karar verdi.Takım süper lige tekrar kabul edilince,satış başladı.Klübün fişi çekildi!ikincisinde ise klüp küme düşmek için zaten ekonomik olarak hazırdı. Sizde takım küme düştü o yüzden satılmıştı demeye devam edin.55 milyonu iyi ezberleyin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    profesyonel futbol kulüplerine hiç bir şekilde kamu yardımı yapılmamalıdır.isteyen kulüp satın alır ,bir şirket malı gibi yönetir kar yada zarar eder onun sorunudur.sahaların kullanımı zaten kira .tesisleri ise kendi yapar isterse satar.tüm türkiyede hal ortada kimin ne yaptığı belli değil.siyasiler belediyeler bu işten rant elde ediyor.amatör kulüplere sadece destek verilmelidir.bir futbol takımının bir ili temsil etmesi saçma sapan bir geri kalınmışlıktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (1 yıl önce)
    Adil Gevrek denen şahıs göz göre göre koskoca şehrin gözleri önünde her türlü rezilliği yaşattı ancak hâlâ hesap sorulması bir yana içimiz acıyarak rezillikleri bir bir ortaya çıktığını görüyoruz. Burnundan fitil fitil getirilmezse yazıklar olsun hepimize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Emin olun bir yasa çıkarıldı ya hani başkanlar bundan sonra kendi dönemlerinle alakalı borçlardan sorumlu olacak diye inanın bu ülkede bunların hepsi yalandan ibaret.. Deveye sormuşlar neren eğri diye deve de cevabı vermiş nerem doğru ki işte o misal. Gelelim asıl konumuza malatyadan daha çok adil gevrekler çıkar ve çıkacaktır da bir başka şehir daha yok 20 yılda 2 kulübü birden batıran ,yiyen ve içi boşaltılan.Bu resimde ki şahıs haksız kazanç elde etmiştir malatyaspor üzerinden bu çok net ve artık açıkca ortada allah katında dilerim misliyle de cezasını bulur. Bu dünya da ona hesap soracak ne bir yargı var ne de bir siyasi maalesef çünkü şehirde ki belli siyasilerin adil gevreğe zamanında olan can sipare destekleri ortada. Bu siyasilerde muhtemelen aynı havuzda beraber yüzdüler resimdeki şahısla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Kafamı kaldırıyorum şöyle bakıyorum gözlerim Adil den hesap soracak yürekli bir seçilmiş arıyor, ama o yüreklileri göremiyorum varlar ama yoklar. Sonra hafızamı yokladığımda, onları Adil gevreğin organize ettiği İstanbul daki Malatya günlerinde Adille yan yana poz verdikleri tabloda hatırlıyorum. Bu şehir tarihi boyunca ne bu kadar sahipsiz kaldı ne de keriz yerine konuldu. Adam Malatya yı sağıp servetine servet kattı yetmedi takımı 400 milyon TL batağa sürükledi. Bizim ağır abilerimizde eline sağlık deyip üç maymunu oynadı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • sahipsiz malatya (1 yıl önce)
    kandil günü seni rabbim islah etsin batırdın malatya sporu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan yıldız (1 yıl önce)
    İyi çalışmalar diliyorum Selahattin başkan dilek küllümagara köyüne kanalizasyon ve yol düzenlemesini neden yaptırmıyor..bu çağda ve malatya ya 15 km uzaklıkta olan dilek uğrak küllümagara yolları zar zor bir araba geçiyor canımız yanmadan bakmayacaklar sanırım..Başkan elimiz yakanda olacak hak var mizan var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Nerede bu yargı? Nerede bu şehrin sahipleri?? Bu adamdan bir Allahın kulu hesap sormayacak mı? Yapılanların hesabını vermeyecek mi??
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı ahmedo (1 yıl önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    Yargı deyince sadece :)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    Kerem bey hesap sorulmaz soramazlar o güne kadar Malatya'da ismi duyulmamış birisi gelecek ve kulübü batiracak gidecek siz inaniyormusunuz inanın bir kişi bu işleri tek başına yapamaz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    şu anki mevcut yönetim bir açıklama yapmışttı avukatlarımız adil gevrek yönetimine ait dosyaları inceliyor diye aylar geçti herhangi açıklama yok ve şu anki sayın valimiz içişleri bakanlığından iki müfettiş gelecek adil gevrek yönetiminin dosyaları incelenecek denildi hala bir hala sonuç yok
    %88
    %12
    Yanıtla
  • develili kadir (1 yıl önce)
    biraz teselli yiğit düştüğü yerde kalkar vesselam bu söz eski statın önünde söylendiği zaman enaz bin kişide fazla insan alkışlıyordu
    %64
    %36
    Yanıtla