SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan İddianame Değerlendirmesi.. "Her Satır Ayrı Bir Skandal"

Ağbaba'dan İddianame Değerlendirmesi..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'nin kamuoyu gündemine getirdiği, Yeşilyurt Belediyesi'nin merkezinde bulunduğu 'Gri Pasaportla Göçmen Kaçakçılığı' skandalıyla ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 3 kişinin 'şüpheli' olarak yer aldığı, belediye başkanı dahil birçok ismin hakkında ise 'kovuşturmaya yer olmadığı' gerekçesiyle suçlamada bulunulmayan iddianamenin mahkemece kabul edilmesinin ardından twitter hesabından bir seri paylaşım yaptı ve "İddianameyi okuyunca kepazeliğin adeta cisimleşmiş halini görüyorsunuz. Her satır ayrı bir skandal!" ifadesini kullandı.

Ağbaba'nın, sosyal medya hesabında konuya ilişkin seri paylaşımları şöyle:

1) Gri pasaport skandalında son perde! 
Resmi pasaportla insan kaçakçılığı skandalında nihayet soruşturma tamamlandı. İddianameyi okuyunca kepazeliğin adeta cisimleşmiş halini görüyorsunuz. Her satır ayrı bir skandal!

2) Skandal neydi? AKP'li belediyeler devletin resmi (gri) pasaportuyla yurt dışına insan kaçırıp bundan maddi menfaat elde etmişti. İlk skandal Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nde patlak vermişti. Yeşilyurt Belediyesi'nin soruşturması tamamlandı.

3) İşin içinde insan kaçakçılığı var, rüşvet var, görevi kötüye kullanma var, terör örgütüne yardım iddiaları var, tehdit var, ne ararsan var. Herkes birbiriyle irtibatlı ama güya kimse birbirini tanımıyor! HTS kayıtlarına göreyse sanıklar birbirleriyle yüzlerce kez görüşmüş.

4) Yurt dışına kaçırılacak kişilerden 4500-7000 € para istenmiş. Sadece Yeşilyurt’ta 90 kişinin kaçırıldığını düşününce tüm Türkiye’de bu suçu işleyen AKP’li belediyelerin milyonlarca lira para kaldırdığını anlıyoruz. İddianamede geçen haliyle "paranın anasını ağlatmışlar"

5) İddianamede Yeşilyurt Bld Bşk Yrd Bekir Karakuş’un bu işin odağında olduğu net bir şekilde görülüyor ama nedense sadece “göçmen kaçakçılığı” suçundan ceza isteniyor. Görevi kötüye kullanma suçundan ceza istemi yok! Bu kişi sıradan biri mi?

6) Bekir Karakuş, belediye başkan yardımcısı olmasa göçmen kaçakçılığı yapabilir mi, yapamaz. Neden sadece "göçmen kaçakçılığı" suçundan ceza isteniyor, bilmiyoruz. İnsan kaçakçılığı yapan görevi kötüye kullanmamış, kötülüğü kendine görev edinmiş!

7) Bekir Karakuş hakkında 40 bin € rüşvet aldığı iddiası da var. B.K. ise “parayı aldım ama sonra parayı Ersin Kilit’in (kaçakçılık yapan şirketin sahibi) kardeşine şoförümle yolladım, banka havalesi yaptım, belediyeye aktardım” gibi değişik açıklamalar yapıyor. İlginç!..

8) En ilginci ise Yeşilyurt Belediye Başkanı
Yurt dışına kaçırılan kişilerden haberi yok. Bu kişiler neye göre seçildi, bilmiyor. İfadesi baştan aşağı “bilmiyorum, hatırlamıyorum” cümleleriyle dolu Hiçbir şeyden haberin yoksa, hiçbir şeyi bilmiyorsan niye o koltukta oturuyorsun?

9) Belediye Başkanının böyle bir işten haberinin olmaması mümkün mü, tabi ki değil. 
Üstelik Belediye Başkanı, kendisini bu iş için önceden uyaran V. S.'ye "Bu işi kurcalama, başın ağrır, hayatın  tehlikeye girer" dediğini de ifadelerden görüyoruz. Yazık...

10) Detay çok ama hepsini anlatmaya lüzum yok. Gri pasaport sürecinde yaşananlar bize baştan aşağı kokuşmuş rezil bir düzenin resmini çiziyor.
Terör örgütüne yardım iddiası var, rüşvet var. Belediye, valilik, Bakanlık, Danıştay... Herkes topu birbirine atıyor.

11) Daha trajikomiği... 
Belediyenin insan kaçakçılığını savcılığa şikayet eden şahsın (eski AKP milletvekili adayı) da meğer başka ilçelerde benzer projeleri varmış. Herhalde ekmeğine taş konulmasından rahatsız olduğu için şikayet etmiş(!)

12) Peki sonuç? Herkes suçsuz, kurumlar birbirinden habersiz, Danıştay "soruşturmayın" diyor, Valilik “ben izin vermedim” diyor, İçişleri Bakanlığı zaten Soylu’nun elinde, tutuklular salıveriliyor Ne âlâ memleket! Her şey tıkır tıkır işliyor. Paralara ne oldu, onu da bilmiyoruz

13) Son söz... Ülkemizin itibarını sarsanların, rüşvetçilerin, halkın vergisini yiyenlerin, kısaca bu kepazeliğin hesabı sorulacak. Bu dosya öyle kolay kolay kapanmayacak."

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Ağbaba, Gri Pasaportla Göçmen Kaçakçılığı skandalını TBMM kürsüsünde de dile getirmişti..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Tamer (1 yıl önce)
    Egenin incisi DİDİMDEN SELAM olsun
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Bir gün de tek bir kelime büyükşehir belediyesi için eleştiri yap . Bu güne kadar ağzını açıp da tek bir kelime yorum yapamadin ... Doğru yada yanlış fark etmez ...
    %60
    %40
    Yanıtla