SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AKP Oyları İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin aslen Malatyalı olan İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel (önde sağ baştaki), "Bugüne kadar Alevilerin oylarını çantada keklik bilen CHP, bundan sonra demek ki Alevilerden vaz geçti. Çarşaflı ve türbanlılara rozet takıp, AKP'nin oylarını almaya çalışıyor"dedi.

Partisinin Malatya teşkilatının yeni binaya taşınması nedeniyle yapılan açılış töreninde konuşma yapan DTP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanı Deniz Baykal'ın çarşaflı ve türbanlılara parti rozeti takmasını değerlendirdi.

Milletvekili Tuncel, "Baykal, bugünlerde çarşaflı kadınlara rozet takma ile gündeme geldi. Tabi ki sormak lazım, madem siz samimisiniz sayın Baykal, o zaman niye bu kadar kıyameti kopardınız? O zaman niye izin vermiyorsunuz başortülü kadınlar üniversitelerde eğitimlerine devam etsinler? O zaman niye izin vermiyorsunuz, herkes kendisini özgürce ifade etsin? O zaman niye izin vermiyorsunuz 1980 darbe anayasası değiştirilsin?"sorularını sordu.

CHP'nin bu tür yaklaşımının yerel seçimlere yönelik olduğunu söyleyen Tuncel, "Bugüne kadar Alevilerin oylarını çantada keklik bilen CHP, bundan sonra demek ki Alevilerden vazgeçti. Öyle görünüyor. AKP'nin oylarına talipli. Çarşaflı insanları ya da imam ve daha dindar olanları aday göstererek AKP'nin oylarını almaya çalışıyor"dedi.

Tuncel, daha sonra şöyle konuştu:

"Türkiye aslında kritik süreçden geçiyor. Bunun iki yönü var. Birincisi dünyada yaşanan ekonomik krizden kaynaklı Türkiye'nin etkileyeceği bir boyut var. İşte Başbakan demişti, Türkiye'den teğet geçecek diye. Çok kısa süre içerisinde anladık, bu krizin teğet geçmediğini. Diğer bir sorun ise Kürt sorunudur. Bu iki temel noktada Türkiye'de çok ciddi sorunlar yaşanıyor."

"Son bir ayda Türkiye'de yaşananlar, örneğin, İmralı Cezaevi'nde sayın Abdullah Öcalan'a yönelik gelişitirilen şiddetten sonra Kürt halkının ayağı kalkması size neyi ifade ediyor?"diye soran Sebahat Tuncel, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken, İmralı'daki tadilat ve terörstbaşı Abdullah Öcalan'ın yanına başka mühkumların da getirileceği söylentileriyle ilgili soruyu şöyle cevaplandırdı: "Bu konuda parti genel meclisimiz bir değerlendirme yapacak. Benim şimdi bir değerlendirme yapmam uygun olmaz"dedi.
Tuncel'in konuşmasında teröristlerin öldürülmesine gerillaların öldürülmesi diye konuşması dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız