SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP 'Sindirmeye' Çalışıyor!

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili aday listelerinin 11 Nisan’da YSK’ya teslim etmesiyle kamuoyunun da haberdar olduğu AKP’nin listesine yönelik tepkiler, aradan geçen birkaç günlük zamanda da dinmezken, özellikle milletvekili Mücahit Fındıklı’nın ilk, eski belediye başkanı Cemal Akın’ın 4. sırada yer almaları, buna karşılık 23. dönemin en çalışkan Malatya Milletvekillerinden biri olan Ömer Faruk Öz’ün ise listenin 5. sırasında yer bulması kamuoyunda konuşulmaya devam ediyor. Listedeki yeri nedeniyle kamuoyuyla birlikte hayal kırıklığı yaşayan milletvekili Ömer Faruk Öz, burukluğuna rağmen “Şu an listenin birinci sırasında mıyız, beşinci sırasında mıyız diye sormanın zamanı değil. Zaman çalışma zamanıdır.”diye konuştu. Bu arada, AKP’nin yaptığı temayül yoklamasında ilk sırada yer almasına rağmen listeye giremeyen İl Özel İdare eski genel sekreteri Sami Er de, bu durumu nasıl değerlendireceğini bilemediğini söyleyerek ‘Sonuçta genel merkezimizin takdiridir’ dedi. Listeye giremeyen milletvekillerinden Mehmet Şahin ise listeye girememesine basının da katkısı olduğu görüşünü dile getirdi.

ELEŞTİRİLEN..
AKP’nin Malatya aday listesinin; 1. Milletvekili Mücahit Fındıklı, 2. Eski İl Başkanı Mustafa Şahin, 3. Milletvekili Öznur Çalık, 4. Eski belediye başkanı Cemal Akın, 5. Milletvekili Ömer Faruk Öz ve 6. Dr. Şanal Tosun olarak açıklanmasının ardından, bu listede özellikle Fındıklı’nın ilk sırada olması, Akın’ın seçilecek bir yere konulması, buna karşılık ilk sırada bile yer alabileceği beklenen Öz’ün 5. sırada bulunması eleştirilerin odağı oldu.

2007’de Ticaret ve Sanayi Odası başkanı iken 1. sıradan aday gösterilen ve seçilen Mücahit Fındıklı’nın 4 yıllık sürede, Malatya ve konularına mesafeli yaklaşımı, tabandaki vatandaşın ulaşamadığı “seçkinci” konumu, uzak kalmadığı işlerine daha çok zaman ayırdığı yolundaki eleştiriler yapılırken, bu milletvekilinin yeni dönem için aday olmayacağı iddiaları da konuşulmuştu. Ancak, Fındıklı büyük bir sürpriz yaparak, partinin tepe yönetimiyle olan ilişkilerinin sonucu olduğu değerlendirilen bir tercihle ilk sırayı aldı.

Yine temayül yoklamasında 11. sırada yer alan, belediye başkanlığı döneminde yaşanan içmesuyu kirlenmesi, belediye yönetimi sırasında oluşturduğu yakın çalışma çevresi nedeniyle eleştirilen, belediye başkan adayı gösterilmeyince partisine çalışmadığı, o dönemin il başkanı ve yeni dönemin 2. sıra adayı olan Mustafa Şahin’in de yeraldığı bir komisyon tarafından genel merkeze rapor edilen Cemal Akın’ın 4. sırada aday gösterilmesine yönelik tepkiler de çeşitli platformlarda dile getiriliyor. Akın’ın aynı listede yeraldığı isimlerden Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz’le iletişiminin, gerek belediye başkanlığı, gerekse sonrasında yaşanan dönemde yaşananlar nedeniyle “yok” denecek durumda olması, bu dörtlünün seçim çalışmalarında birlikte olup olamayacakları sorularını da beraberinde getirdi.

ÖZ’ÜN BURUKLUĞU..
Listeler açıklanmadan önce ön sıralarda yer alacağı konuşulan ancak ‘Ahmet Çakır onun bıraktığı pislikleri temizliyor’ dediği Cemal Akın’dan sonra listenin 5. sırasında yer bulan Ömer Faruk Öz ise, ‘Başbakan listeye koymasaydı da ben gelip çalışacaktım’ dedi.

Listelerin açıklanmasından sonra Malatyalılardan kendisini duygulandıran yoğun telefonlar aldığını söyleyen Ömer Faruk Öz, ‘Listeler açıklandıktan sonra hiç ummadığım kişilerden telefonlar aldım. Arayan binlerce Malatyalı vatandaşımızın konuşmaları benim gözlerimi yaşarttı. Demek ki vatandaşın duasını almayı başarabilmişiz. Malatyalı kıymet bilir, kadirşinas inanlardır. Malatyalı hemşerilerimizin gönlünde olma şerefi benim için yeterlidir.

Şu an listenin birinci sırasında mıyız, beşinci sırasında mıyız diye sormanın zamanı değil. Zaman çalışma zamanıdır. Her koşulda AK Parti’nin bu seçimlerde de başarılı çıkması için elimizden gelen gayreti gösterme zamanıdır. Biz listenin 6-0 olması için çalışacağız. Çünkü Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var. Dolayısıyla darılmanın küsmenin sırası değil. Benim vicdanım rahat. Çünkü ben bugüne kadar kendimi, kişiliğimi hiç inkar etmedim. Dava ve görev adamıyım. Davama ve ilime sahip çıkacağım. Ben siyasete Tayyip Bey ile başladım ve Tayyip Bey, bana ne görev verirse onu yapacağım. Partimin hizmetinde olacağım. Eski bir il başkanımızın ikinci sırada yer alması beni ayrıca gururlandırmıştır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için Başbakanımıza ihtiyacı var ve biz bunun için çalışacağız’ diye konuştu.

ŞAHİN’İN ÜZÜNTÜSÜ..
Üzeri çizilen mevcut vekillerden Mehmet Şahin ise, listelere ilişkin değerlendirmesini yazılı bir açıklama ile yapacağını söyledi. Şahin,‘Ben Malatya basınına teşekkür ediyorum. Görevim sırasında beni tenkit ederek sürece katkıda bulunan basın mensuplarına da özellikle teşekkür ediyorum’ demekle yetindi. Şahin, şu ana kadar basın kuruluşlarına herhangi bir açıklama göndermedi.

“NE DİYECEĞIİMİ BİLEMİYORUM!..”
Temayülde 920 oy olarak en yakın rakibine iki kat fark atmasına rağmen üzeri çizilen aday adaylarından biri olan İl Özel İdaresi Eski Genle Sekreteri Sami Er ve çizik yiyen bazı isimler listeyi değerlendirdi:

‘Vatandaşlarımızın ve kamuoyunun teveccühü ile hizmete aday oldum’ diyen İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri ve temayülün birincisi Sami Er’in listelere ilişkin ilk değerlendirmesi ‘Ne yorum yapmak gerekir bilemiyorum ama genel merkezimizin takdiridir. Bütün adaylara başarılar diliyorum’ şeklinde oldu.

‘Listeye girenlere baktığımızda teşkilat içinde olan arkadaşlarımız yer aldığını görüyoruz’ diyen Sami Er, ‘Ben liste konusunda ne diyeceğimi bilemiyorum. Bir yorumda yapamıyorum. Ancak eskiden il başkanlığı yapmış arkadaşımız listeye girdi. Mevcut vekillerimizden 3 tanesi yer aldı. Bu da demektir ki ağırlıklı olarak teşkilatta yer alan arkadaşlarımız aday oldu. Ben eski görevime dönüp hizmet etmeye devam edeceğim. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız