SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Albayın Ölümü Cinayet'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:17:01
'Albayın Ölümü Cinayet'
A- A+ PAYLAŞ
 
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994’te lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu’nun ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda olayın “cinayet” olduğu belirtildi. Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında oluşturulan bilirkişi heyeti, elde edilen deliller ve Kazım Çillioğlu’nun mezarından çıkarılan kemikler üzerinde yaptığı incelemeyi tamamlayarak raporunu hazırladı. 
 
Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği’ne sunulan 62 sayfalık raporda, Çillioğlu’nun iddia edildiği gibi intihar etmediği, öldürüldüğünün anlaşıldığı kaydedildi. Kemikler üzerinde yapılan incelemenin ardından rapor hazırlayan bilirkişi, Çillioğlu’nun ölümünden önce darp edildiğini ve öldürüldüğünü bildirdi. Heyet, raporun sonuç kısmında, olayın intihar değil, cinayet olduğunu yazdı.
 
ADIM ADIM ÇİLLİOĞLU SORUŞTURMASI
- Oğlu Gökhan Çillioğlu’nun, “cinayet” iddiasıyla savcılığa başvurması üzerine Albay Kazım Çillioğlu’nun mezarı otopsi için 2010’da açıldı. 
 
- Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede, Albay Çillioğlu’nun saç köklerinde arseniğe rastlandı. Kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik tespit edildi, ayrıca kaburgalarının kırık olduğu belirlendi. - Albay Çillioğlu’na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu anlaşıldı. 
 
- Çillioğlu’nun intihar notu olduğu öne sürülen kâğıttaki imzanın da kriminal incelemede sahte olduğu tespit edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız