SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Provokatörler İş Başında!..

0
Güncellendi - 2017-11-23 19:42:41
Provokatörler İş Başında!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Alevi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’nde evlerin kapılarına kırmızı boyayla çarpı işareti konulması tedirginliğe neden oldu.

Cemal Gürsel Mahallesi’ndeki Gökalp ve Mercan Sokak’ta bulunan 13 evin kapısına, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çarpı işareti konuldu. Sabah saatlerine evlerinin kapısına çarpı işareti konulduğunu gören vatandaşlar, durumu emniyet ekiplerine bildirdi.

Mahalle sakinlerinden Gülhanım Tektaş ve Hüseyin Kuğu, sabah saatlerinde evlerinin kapılarında işaret gördüklerini ifade ederek, neden yapıldığını bilmediklerini söylediler.

Emniyet ekipleri iki sokakta geniş çaplı bir incelemede bulunarak, olayı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da mahalle sakinlerini ziyaret ederek, olay ile ilgili bilgiler aldı. Kiraz, “Valimiz ve emniyet müdürümüz ile görüştük. Vatandaşlarımız ile görüştük, rahat olsunlar, olayı takip ediyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuyu yakından takip ettiğini belirterek, konunun aydınlatılması için İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi vereceğini ifade etti.

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Raif (6 yıl önce)
    Hepimiz önce insanız, Adem (A.S) çocuklarıyız, dinimiz İslam, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Kitabımız Kuran-ı Kerim, Kıblemiz Kabe, ehli beytimi inciten beni incitmiştir diyen bir Rehberimiz ve Önderimiz varken, bu kadar ortak değere sahipken ; dış ve iç mihrakların oyun ve tezgahları ile bizleri birbirimize düşürmeye çalışan bedbahtlar ancak avucunu yalarlar.Geçmişte zaman zaman kısmen başarılı oldukları bu oryantalist tezgahları artık tutmaz. Hevesleri kursaklarında kalacak ve kinleri ile geberecekler dir. Hatalarımız eksikliklerimiz olabilir fakat biz kardeşiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bu tur oyunlar aleviyi sünniyi birbirine düşürmeye yetmemelidir, ben bir sünni olarak yapılan şeyin yanlış olduğu ve malatya gibi bir şehirde böyle basit oyunlara kanarak bölücü bir yaklaşım gösteren kişi yada kişilrri n cezalandırılmasını istiyorum.Artık medeniyetler şehri olarak anıldığımız zamanlar , artık insanların birbirine ne olursan ol yine gel dediği zamanlardayız , kimsenin böyle bölücü bir yaklaşım göstermesi doğru değildir. Ve gerekeni de polisimiz, savcımız yapacaktır buna inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Bunları yapanlar,Yakalanıp en ağır cezalar verilmeli ! .Şehrimizin düzenini kimse bozmamalı .
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    her sene işaretliyorlar bu haberi kaç senedir duyuyoruz.Haberin tarihine baktım geçen seneki yanlışlıklamı yayınlandı diye.Kimse görmemişmi boyarken.Her yönüyle araştırılmalı bazen hiç tahmin etmedigin kişiler fail olarak karşımıza çıkar....
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (6 yıl önce)
    Bunu yapan her kimse ne alevidir ne de sünni ne kürt ne de türk.Yine kirli eller iş başında. Herkesin ayık olması lazım.Malatyada bir huzur havası hakim.Kimse kimsenin inancına karışmıyor.Alevi sünni kürt türk herkes kardeştir Malatyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neyin kafası (6 yıl önce)
    Bir sünni olarak bunu yapanları kınıyorum. İnsanlık tektir, bunu yapan bedbahttır. Zaten mobeseden çabuk yakalanıp ceza alırlar. O mahalledeki kardeşlerimizde bizim can kardeşimizdir, selam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Bir an önce bu olayı yapanlar bulunup ortaya çıkarılmalıdır. Aksi takdirde bu insanlar huzur bulmayacaktır. Geçmişte de bu tür oyunlar şehrimizde maalesef yaşandı. Sorumlular bulunsun cezalandırılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Husa (6 yıl önce)
    Yaptıkları çok ayıp birşey bunu ancak alçaklar yapar.Malatya da bu tutmaz insanlara karışmasınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Malatyali birdir tektir. Herzaman her yerde gururludur. Memleketiyle ovunur. Gurur duyar Malatyasiyla. Malatyasina asiktir. Malatyanin bulunmaz esi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    Malatya medeniyet şehridir. Bu tür nifaklar, provokasyonlar bizi birbirimize düşüremez. Daha da kenetleniriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Satılmış karataş (6 yıl önce)
    Turkiyenin dış güçler ve içerdeki taşaronları tarafından çökeltilmeye çalışıldığı böyle kiritik bir dönemde malatya gibi hassas ilimizde alevileri tedirgin eden bu sinsi eylem manidardır valilik emniyetin bukonuda çok detayli inceleme yapması bir an once kamuoyunun bilgilendirilmesi memleketimiz butun inanç ve geleneklere saygılı olan hemşerilerimiz için önem arzetmektedir
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet AYDIN (6 yıl önce)
    bunları yapanları çok iyi araştırılması lazım çünkü malatya kadim bir şehirdir yuzyıllardır her tür inançtan farklı etnik gurupların bir arada kardeşçe yasadığı bir şehirdir ve kıyamete kadar da oyle olacaktır sağ duyulu olmalı herkes bu bir provakitif eylemdir herkes birbirini kucaklamalı sahiplenmeli asla ayrılıkçı oyunlara gelmemeli sevgilerimle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam Benim (6 yıl önce)
    Bıkmadan usanmadan çalışacaklar. Şerefsizler burada Alevi kardeşlerimize bu oyuna asla gelmemeleri için şehrimizi yönetenler azami dikkat etmeli. Aman ha aman oyuna gelmeyelim. Gözünüzü seveyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Bu şekilde ortalığı karıştıracağını sanan pravakatörler bu saatten sonra ancak avuçlarını yalarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (6 yıl önce)
    Bu provokasyonlar Malatya'da tutmaz. Boşuna uğraşmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Bülbüloğlu (6 yıl önce)
    Bu insanların kimseye zararları olmaz. Bu işaretleri koyanlar o insanların huzurunu kıskanan boş insanlardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Bsra (6 yıl önce)
    Ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Solcu ve sağcıları birbirine düşürmek istiyorlar. Ama milletimiz uyanık olsun biz birlestıkce gücleniriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Malatya türk kürt alevi sünni insanların kardeşçe yaşadığı bir memleketdir.Oyunlara gelmeyelim lütfen bunu yapanlar da umarım bir an evvel bulunurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz Karaca (6 yıl önce)
    Bu ülkenin.kimliğini taşıyan her vatandaş değerlidir.Kavganın kaosun kimseye faydası yok Bu tür provekeler ve gerilimler bu ülkenizi düşmanllarını sevindirir.Ülkemizin bütün değerlerine sahip çıkup birlikte huzurlu yaşamayı becermeliyi
    0
    0
    Yanıtla