SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Allah'a Havale Ediyorum''

A- A+ PAYLAŞ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en modern doğum ünitesinin Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hizmete girdiği bildirildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 3'ü hasta yatağından doğum yatağına çevrilen toplam 17 yataklı doğum ünitesi düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ayşe Kafkaslı, 2006 yılında kendi servislerine dışarıdan 705 sevkli hastanın geldiğini söyledi. Doç. Dr. Kafkaslı, şu anda 6 öğretim üyesi, 7 araştırma görevlisi ve 50 yatak sayısı ile hizmet verdiklerini anlatarak, "Yeni açılan doğum ünitemiz 17 yataktan oluşuyor. Bunlardan 3 tanesi aynı zamanda doğum yatağına çevrilebilmektedir. Bu hasta yatağından doğum yatağına çevrilen yataklarımızın tanesi 40 bin YTL tutarında" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman ise "Turgut Özal Tıp Merkezi Malatya'nı inci kolyesidir. Bu kolyeye bir inci daha eklendi. Gelecek aylarda çok modern yeni bölümlerimizi de hizmete açacağız" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu da, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin orijinal projesinde yatak sayısını 720 olduğunu söyleyerek, Şu anda 800 yatak sayısı ile hizmet veriyoruz. 150 yatak kadro verilmemesi nedeniyle 3 yıldır hizmete giremiyor. 150 de çocuk servisi ile birlikte yatak sayısı bin 100 oluyor" şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin canlıdan canlıya karaciğer nakli yapan önemli sağlık merkezlerinden birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hilmioğlu, "Bununla gurur duymayanı Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Hilmioğlu, Yanık Tedavi Ünitesi'nin aylar öncesinden yer tesliminin yapıldığını ancak kadro nedeniyle açılamadığını kaydetti. Prof. Dr. Hilmioğlu, "Bölgede ilk modern doğum ünitesini açtık diye, bütün hanımlar doğum yapmasın. Biraz nüfus planlaması yapalım diye düşünüyorum" şeklinde espri yaptı.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki gelişmelerden gurur duyduklarını söyledi. Turizmde artık sağlık sektörü de önemli olduğunu belirten Vali Daşöz, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin sağlık turizmi için önemli bir potansiyel olduğunu kaydetti.
Yapılan konuşmalardan sonra Doğum Ünitesi'nin açılış kurdelesi kesildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız