SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Ankara'da 'Malatyalı Depremzedeler Platformu' Oluşturuldu

Ankara'da 'Malatyalı Depremzedeler Platformu' Oluşturuldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da da büyük yıkım ve can kaybına yol açan 6 Şubat'taki Kahramanmaraş ve 27 Şubat'taki Yeşilyurt merkezli depremlerden sonra Malatya'yı terketmek zorunda kalan ve çeşitli illere giden Malatyalılardan, Ankara'ya gelen ve burada ikamet edenlerin karşılaştıkları sorunların çözümü için çaba göstermek amacıyla Malatya Depremzedeler Platformu oluşturuldu.

Ankara'daki Malatyalı lobisinin önde gelen isimlerinden olan ve birçok hemşehri kuruluşunda, faaliyetinde yer alan Pilot Atilla Özdemir'in girişimleriyle bir araya gelen depremzede Malatyalılardan bir grup, deprem sonrası Ankara'ya yerleşen Malatya Belediyespor eski başkanlarından, mobilyacı Mahmut Cücemen'in Emek Semti'nde açtığı 'Mişmiş Cafe'de ilk toplantıyı yaparak, yol haritasını belirlemek amacıyla görüş alışverişinde bulundular.

50'ye yakın kişinin katıldığı ilk toplantının açılışında konuşan Atilla Özdemir, depremlerden sonra çok sayıda Malatyalı'nın kenti terkedip çeşitli illere göç etmek zorunda kaldıklarını, depremin ilk zamanlarında Ankara'ya gelenlerin sayısının 50 bin civarında olduğunun değerlendirildiğini, büyük felaketin ardından doğdukları yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalan Malatyalıların, geldikleri yerlerde ciddi maddi ve manevi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Ankara'daki Malatyalı depremzedelerin sorunlarını belirlemek ve çözümü için çaba gösterecek bir platformun kurulmasının yararlı olacağının düşünüldüğünü bildirdi.

Ankara'daki Malatyalı Depremzedeler Platformu; Mahmut Cücemen, Ercan Erdoğan, Ferudun Çakan, Şemsettin Öner, Cahide Yağız, Gürsel Özdemir, Mehmet Balkış, Ayhan Dikmen, Bekir Öz, Kemal Özcan, Gülçin Özdemir ve Ramazan Dağ'dan oluşturulurken, Atilla Özdemir, Derya Aytekin, Mehmet Erbaş ve Neriman Yücel Toper de Koordinasyon Kurulu'nda yer aldılar.

Depremzedelerin karşılaştıkları sorunların dile getirildiği toplantıların sonraki dönemlerde daha geniş çaplı olarak düzenlenmesinin kararlaştırıldığı toplantıda, platformun merkezi olarak Cücemen'in "Şehit Yavuz Oğuz Caddesi, No:5 Emek/ANKARA" adresindeki "Mişmiş Cafe" adlı işyerinden yararlanılacağı, ayrıca platformun oluşturulacak sosyal medya hesaplarının da daha sonra duyurulacağı belirtildi.

Platformla, Mahmut Cücemen'e ait 0 507 633 37 53 no'lu telefonla da irtibat kurulabileceği kaydedildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Cero (6 ay önce)
    Bütün kurum ve bakanlıkları ile devlet aradan geçen 9 aylık sürede hala bocalayıp duruyor, bir dedikleri diğerine uymuyor. Sanki bu ülke ilk defa yıkıcı bir depremle karşılaştı, hala hiçbir hareket planları yok. Hasar tespit ve hak sahipliği kuralları 40 defa değişti. Yarın savaş çıksa bunlar şaşkın ördeğe dönerler. Adamların ne yaptıkları belirsiz. Siz ne için toplandınız ve ne yapmayı planlıyorsunuz bu kadar başıboşluk ve acemiler ortamında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Şevket ince (6 ay önce)
    Allah razı olsun emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (6 ay önce)
    Kurulan bu derneğe emeği geçen herkese teşekkürler Malatyalıyıda Malatyayı da özledik
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    Vekillerden umudu olmayanların toplandığı yer. Acaba utanan bir tane siyasi varmı. Yazıklar olsun
    %72
    %28
    Yanıtla
  • suat (6 ay önce)
    Kurulan derneğe ulaşabilecegimiz bir telefon varmı acaba.?.zira Ankaranın ilçelerinde ikamet eden Malatyalı depremzedeler çogunlukta.İyi çalışmalar dilerim.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • atilla özdemir (6 ay önce)suat isimli kullanıcı yorumuna
    Platform depremzedelerin kendi arasındaki dayanışma sonucu kurulmuş olup, "Şehit Yavuz Oğuz Caddesi, No:5 Emek/ANKARA" adresindeki "Mişmiş Cafe" adlı işyerinden yararlanacaktır. telefon :0 507 633 37 53 (Mahmut CÜCEMEN)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Teşekkür ederim Atilla bey mutlaka ugrayacagım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Afillifilinta (6 ay önce)
    Çok güzel bir düşünce. emeği geçenlerden allah razı olsun. gurbette bu gibi birleşmeler tanışmalar çok değerli iken deprem sonrasında oluşan ihtiyaca yönelik böyle bir platformun kurulması çok değerli. herkese teşekkürler.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ankara daki Malatya lı (6 ay önce)
    Umarım bu platform da kağıt üstünde ve tabela dernekleri gibi olmaz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ankara daki Malatya lı (6 ay önce)
    Depremden sonra geldiğim Ankara da 7-8 aydır ne siyasetcilerimize nede Ankara daki bürokratlara ulaşamaya çalıştık ama nafile.İnsallah bu tür platformlar Ankara ya gelmek zorunda kalan hemşerilerimize mihmandar olurlar.Emeği geçen herkese teşekürler.
    %100
    %0
    Yanıtla