SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Depremde Hasar Gören Hükümet Konağı Yıkıldı

Arapgir'de Depremde Hasar Gören Hükümet Konağı Yıkıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir ilçesinde Elazığ ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alması nedeniyle tahliye edilen hükümet konağı için çalışmalar sürüyor.

24 Ocak 2020 Elazığ ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenmesi sonrasında tahliye edilen hükümet konağı için çalışmalar sürüyor. Depremlerde etkilenen belediye hizmet binasının geçtiğimiz günlerde kontrollü bir şekilde yıkımı gerçekleştirilen ilçede yeni bir hükümet konağı için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.

Tahliye edilen hükümet konağının kendi yerinde planlama yapılarak inşa edilmesini istediklerini kaydeden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “ 24 Ocak 2020 Elazığ ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde Arapgir önemli ölçüde etkilendi. Alınan hasar raporları sonrası belediye hizmet binası ile hükümet konağı tahliye edildi. Belediye kendine ait eğitim binasına taşındı, hükümet binası ise şehrin merkezine uzak Mehmet Akif mahallesindeki kuran kursu binasına taşınarak hizmet vermeye başladı. Bu noktada vatandaşlarımızın hükümet konağının kendi yerine yapılması çerçevesinde haklı bir talebi var, bizim düşüncemizde bu yöndedir. Tabi burada süreç İçişleri Bakanlığı ile valilik ve kaymakamlığın koordinasyonunda yürütülüyor. Bizlerin görüşlerine başvurulursa yeni binanın kendi yerine yapılması yönündeki görüşümüzü ilgili kurumlara aktarırız” diye konuştu

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız