SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkü Festivali'ne Ender Balkır'la Muhteşem Final

0
Güncellendi - 2019-08-01 02:26:04
Türkü Festivali'ne Ender Balkır'la Muhteşem Final
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü organize edilen Uluslararası Arguvan Türkü Festivali sona erdi. ECA ana sponsorluğunda köy dernekleri ve vakıfların da destek verdiği festivale yoğun katılım nedeniyle ilçede iki gün boyunca izdiham yaşandı. Çok sayıda sanatçının yanı sıra festivalin birinci gününde sahne alan Kardeş Türküler, ikinci gününde sahne alan Ender Balkır konserleriyle 14. Arguvan Türkü festivali hafızalarda iz bıraktı.

Festivalin ikinci gününde konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, katılımcılara, sanatçılara, sponsorlara, belediye çalışanlara ve katkı sunan basın mensuplarına teşekkür etti.

Ender Balkır’dan muhteşem konser

Festivalin ikinci gününde gündüz programında CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, gazeteciler Zafer Arapkirli ve Nevşin Mengü’nün konuşmacı olarak katıldığı “Ekonomi ve Basın Özgürlüğü” başlıklı panel gerçekleştirildi.

Akşam programında ise Kenan Coşkun, Sasa Serap, Şirin Üstün, Çiğdem Elmas ve Cihan Yıldız sahne aldı. Arguvan Türkü Festivali’nin finalini ise özgün türkü yorumları ile büyüyen bir türküsever kitle tarafından takip edilmeye başlanan Ender Balkır yaptı.

Türk Halk Müziğinin son dönemlerde yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan, ‘Hanımın Çiftliği, Dila Hanım, Öyle bir geçer zaman ki, Ustura Kemal ve Düriye'nin Güğümleri' gibi dizilerin yanı sıra ‘Düğün Dernek’ filminde bir düğün sanatçısını canlandıran, son olarak Çukur dizisinde seslendirdiği, söz ve müziği Sivas'ta katledilen merhum Ozan Nesimi Çimen'e ait olan ve youtube'de yaklaşık 50 milyon tık alan ‘Ruhumda Sızı’ isimli türkü ile milyonların beğenisini kazanan Ender Balkır, Arguvan Türkü Festivali’nin finaline damga vurdu.

Balkır, söylediği deyiş, türkü ve halaylarla festivale katılan binlerce türküsevere unutulmaz bir gece yaşattı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız