SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arslantepe'de Masa Tenisi

0
Güncellendi - 2020-09-28 05:31:56
Arslantepe'de Masa Tenisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Eski Malatya’da bulunan Arslantepe Höyüğü’nde masa tenisi müsabakaları oynandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından organize edilen, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliği renkli görüntülere sahne oluyor.

Malatya’da 23 Eylül’de Yeşiltepe Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başlayan Avrupa Spor Haftası etkinliği kapsamında sportif aktivitelerle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincinin artırılması amaçlanıyor.

Ülkenin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulmasının hedeflendiği proje kapsamında duvarlarına renkli figürler işlenmiş kerpiçten sarayı, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı ve kılıç ve mızraklarıyla tarihe ışık tutan Arslantepe Höyüğü'nde masa tenisi müsabakaları oynandı.

Sporcular, Hititlerden Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyetin izlerini bünyesinde taşıyan ve binlerce yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nde masa tenisi oynamanın mutluluğunu yaşadı.

Masa Tenisi Antrenörü Ömer Tekin, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile Avrupa Masa Tenisi Birliği tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında sportif faaliyetler yaptıklarını kaydeden Tekin, “Bu projenin amacı halkımızı spora yönlendirmek, tarihi, kültürel ve turizme katkı amacıyla etkinliklerimizi artırmak, tarihi yerlerimizi etkin hale getirip, daha ilgi çekici ortamlar hazırlamak” diye konuştu.

Tekin, Malatya genelinde tüm branşlarda faaliyetlerin devam ettiğini belirterek, masa tenisi müsabakalarının yanı sıra jimnastik, bisiklet, tekvando, karate, futbol, dart, atletizm, dağcılık ve eskrim branşlarında da faaliyetlerin olacağını aktardı.

Geçen yıllarda Nemrut Dağı’nda da masa tenisi müsabakalarının oynandığını anımsatan Tekin, “Amacımız bir ses getirmek. Türkiye’nin değişik yerlerinde bu tür etkinlikler yapılıyor. Amaç farkındalık oluşturmak” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız