SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aynı Kesintiye MASKİ'den 4 Farklı Gerekçe!

0
Güncellendi - 2016-12-23 02:42:28
Aynı Kesintiye MASKİ'den 4 Farklı Gerekçe!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) ,  Yeşiltepe bölgesinde yaşanan su kesintisinin nedenine ilişkin Alo 185 Su arıza hattında, bir gün içinde 4 farklı açıklama yaptı. Söz konusu hattan suların ne zaman verileceğine ilişkin yapılan bilgilendirmeler doğru çıkmazken, kesintinin nedenine ilişkin MASKİ’nin Alo 185 hattından yapılan çelişkili açıklamalara vatandaştan tepki geldi.

Son günlerde Malatya merkez ve merkez ilçelere bağlı mahallelerde artan su kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Önceki gün akşam saatlerinde de Yeşiltepe Bölgesi’nde (Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi, Seyran, Gazi, Atatürk, Cumhuriyet, Koşu Mahalleleri) başlayan su kesintileri devam ederken, MASKİ’nin Alo 185 Su Arıza hattını arayan vatandaşlara, kesintinin nedeni ve aradan geçen 24 saatte suların neden verilmediğine ilişkin çelişkili bilgilendirme yapılması vatandaşları çileden çıkardı.

Alo 185 hattını arayıp aldıkları yanıtları aktara vatandaşlar “Yeşiltepe Bölgesi'nde Çarşamba günü saat 18.00 gibi sular kesildi. MASKİ'nin Alo 185 hattını aradığımızda, şebeke arıza nedeniyle su verilmediği,  23.00'den itibaren verileceği belirtildi. MASKİ’nin bize belirttiği saat 23.00’de maalesef sular gelmedi. Kesinti gece boyu devam etti.  Sabah 05.45'de tekrar Alo 185’i aradığımızda bu kez depo basıncının yetersizliği nedeniyle su verilemediği ancak sistemdeki bilgide suların saat 06.00’da verileceği belirtiliyordu. Belirtilen saatte yine su gelmedi. Öğlen saat 12.00   dolaylarında  Alo 185’i yine aradık, bu kez sondaj pompası arızası nedeniyle kesintinin devam ettiği, suların akşam saat 16.00'de geleceği belirtildi. Akşam saat 16.00 oldu, yine sular gelmedi. Akşam en son saat 18.00 sıralarında yine Alo 185’i aradığımızda son olarak bölgedeki kesintinin, depo seviyesi düşüklüğüne bağlı basınç yetersizliği nedeniyle devam ettiği ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü, gün içerisinde su verileceği ifade edildi. Bir kurum düşünün ki, kesintinin nedeniyle ilgili olarak bize birbirinden farklı açıklamalar yapıyor ve ‘su verilecek’ denilen saatlerde su verilmiyor” sözleriyle MASKİ’ye tepki gösterdi.

Bu arada, Malatya'nın değişik semtlerinde de sık sık su kesintileri yaşanıyor ve programsız bu kesintiler vatandaşların tepkilerine yolaçıyor.

Yaşanan kuraklık ve artan su ihtiyacına karşı başta Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ olmak üzere ilgili diğer kurumların olası bir su yetersizliğinin yaşanabileceği durumlara karşı ne gibi acil eylem planı hazırlığında oldukları merak ediliyor.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Hayalperest (7 yıl önce)
    Malatya'da su kesintisi olmayan bir gün ve Yeni Malatyaspor Spor'un şampiyon olması artık biz Malatyalıların vazgeçilmez ve ulaşılması zor bir hayal olarak rüyalarını sınıf en güzel anlarını süslüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • zeynep44 (7 yıl önce)
    Nasıl bir Maski Müdürlüğüyse çözüm yok hep bahane yazık ya vatandaşa Malatya gibi bir yerde su yok Akşamları işten gidince hatta hafta sonu bile 2. kattan yukarıya su çıkmıyor. Bu insanlar yıkanmayacak , çamaşır bulaşık yıkamayacak ne zamana kadar acaba ? Allahın verdiği suyu klorlayıp veriyorlar ama bunun dağılımını bile yapamıyorlar. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde olsa bu yönetim ne yaparlardı çok merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (7 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesinin görevi su temini, yol yapımı, temizlik yapmak, ulaşım hizmeti vermek değildir. Lütfen Malatya Büyükşehir Belediyesini zor duruma düşürmeyin.... Belediyenin görevi saat kulesi yapmak,strateji geliştirmek ve tabiki Ve tabii ki Kültür Sanat Adamızdan kar manzaraları yayımlamak......
    0
    0
    Yanıtla
  • Ceren (7 yıl önce)
    Yaaa bu nasıl bi iş nasıl bi memleket hergün su kesintisi depo seviyesi düşmüşmüş. Malatya gibi bi yerde daha mantıklı bi yalan bulsalarmış . Malatyanın herşeyiii saçma sağan zaten hiçbir şekilde iyi bir yönetimi yok yolları sokak araları berbat. Temizlik bile yapılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (7 yıl önce)
    Allah yağmur,kar verirse su gelecek.Gerekçe bu.Hani elli yıllık,yüz yıllık su problemini çözdük diyenler nerede?Malatya gibi şehirde susuz kalıyorsak iyi yönetilmediğimizin,paranın çarçur edildiğinin ispatıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismet (7 yıl önce)
    185 aradım sabırla 15 dk bekledim sonunda su toparlanırsa gelecek gibi teknik bir gerekçesi olmayan cevap aldım. bir kaç yıldır başharık mahallesi susuz. Ne çare üreten var ne cevap veren. Muhtar fırça yer diye korkar ahmet çakır referanslı diye çekinir. ithal getirip malatyanın suyunu mahveden bu zatları malatya sınırından içerisokulmamalıdır. demedi demeyin bu maski ak partinin düşmanı gibi çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydin (7 yıl önce)
    Tabi biter memleketin yarisi kacak su kullaniyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hasandede (7 yıl önce)
    maskinin başındaki adam nereli. malatyanın suyu 30 yıl yetecekken büyük şehir olunca birden yetmez oldu.kaçak la bu iş değil ağalar bu beceriksiz yönetim.millet 6 ayda roket yapıp uzaya gitti bizimkiler bir depo yapamadı yeşiltepe halkı unutmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • İrfan (7 yıl önce)
    Benzin fiyatına su satmanın formülünü bulan maski su kesintisine bir formül bulamıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    Hatunsuyu Mahallesi'nde sular sürekli kesiliyor ve gün boyu gelmiyor okullar zor durumda bugün cuma namazı için bir çok insan teyemmüm alarak namaz kıldılar.maskinin ve belediye başkanlarımızın çözüm bulacaklarina inanıyor ve onlara güveniyorum.saygilarimla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Pazartesi gününden beri hoca ahmet yesevi mahallesinde su sıkıntısı yaşıyoruz. Ne bir çözüm ne de bir duyuru var. Muhattap yok. Büyükşehir olmaz bizden. Haketmiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca Ahmet yesevi (7 yıl önce)
    Ben size nedenini söyleyeyim. Burada rant mevzusu var yine birileri birilerine para kazandırma derdinde. Yeni çıkan yasaya göre artık binalarda hidrofer yani su basınç yükseltici pompa zorunlu. Milleti canından bezdirip pompa taktırmaya zorlamak için bunu yapıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • fk4444 (7 yıl önce)
    maskide neyın ne oldugu belırsız faturalarada ıyıce zam yaptılar sonu hayır olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Haftalardır her gün sabah 10'da kesilen suyumuz gece 12'de gelmekte. Yer Cengiz Topel Caddesi Malatya'nın tam merkezi. Kış günü taharet yapacak su yok evde. defalarca aradık yazdık küfrettik beddua ettik cevap bile yok. Kış günü bize Kerbela zulmünü yaşatanlara nasıl Müslüman denir bilmiyorum. Rabbim inşallah cenazenizin yıkanmasında bile bizim parasını vergisini düzenli ödediğimiz suyu sizden mahrum eder inşallah da susuz gidersiniz. sizin anladığınız tek dil bu çünkü...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Sadece Yeşiltepe' de kesinti yok. 22.12.2016 Perşembe günü MASKİ' yi arayanlar Malatya' neredeyse 2/3 ünde suların kesildiği bilgisini alıyorlardı. 2312.2016 Cuma günü ise Battalgazi ilçesinin Bulgurlu, Çamurlu, Cankoç civarına basınç düşmesi nedeniyle su verilemediği bilgisi veriliyor. MASKİ bundan bir ay önce yeni hatlara geçtiğiniz bilgisini verip bir daha su kesintisi olmayacağını vurgulamıştınız. Üstelik suları hiç bir uyarı yapmadan kesiyor ve minimum 3 gün kesik bırakıyorsunuz. Allah' tan revamı bu kış gününde. İnsanlar işe gidecek traş olamıyorlar, bulaşık yıkayacaklar yıkayamıyorlar. Dahası tuvalet ve temizlik ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Malatya gibi bir yerde bile sular kesikse en tepeden başlayarak birer ikişer istifa edin kardeşim. Siz bu işi BECEREMİYORSUNUZ!
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (7 yıl önce)
    ya nasıl bir belediyemiz var Allah tarafından malatya ya lütuf olan kaynak suyunu bitirmeyi becerdiler bu şikayet yeni diilki 3 sene öncede ben bimere yazmıştım bu arada fırat mahallesinde oturuyorum yine kesintiler oluyordu ve hep oluyor o mahallede en son dün yine aradım 4 gündür evde su yok işten eve gittiğimizde öle bir planlama yapmışlarki hangi akıl küpü merakta etmiyor diilim onu yattıktan sonra gece yarısı suyu veriyorlar dünkü aramamda aynı mazaret depo seviyesi düşük basınç yok 3 yıldır çözümü olmazmı bu deponun yanına ek depo yaparsın doldurursun bypass ile aktarırsın ama nerde o zeka arkadaşlarda ama bizler hak ediyoruz belediyecilikte bırakmı gerek acaba siyasal düşünceyi
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (7 yıl önce)
    Maski çalışıyor işte 185 arıza hattı kendini sürekli yeniliyor. Daha ne istiyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir44 (7 yıl önce)
    Çöşnükte, Öğrenci yurdunda insanlar aylardır banyo yapmadı.kim farkında... kimin umrunda.. Sayelerinde.. Su yok..su yok..su yok..
    0
    0
    Yanıtla