SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bal Üretiminde Yüzde 50-60 Artış Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2020-06-28 03:15:56
A- A+ PAYLAŞ

Mevsim şartlarının iyi gitmesinden dolayı bal üretiminde artış bekleniyor.

Darendeli bal üreticisi Sabit Berçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bal üretimi açısından yılın bereketli olacağını söyledi.

Kayısı çiçeğiyle başlayan arıların bal mesaisinin yaylalarda halen sürdüğünü aktaran Berçin, “Darende, arıcılar için havası, suyu ve doğasıyla çok bereketli ve balında oluşan kendine özgü kokusuyla eşi bulunmaz bir yer. İlçenin Yenice, Yukarıulupınar ve Ayvalı yaylaları 2 bin rakım üzerinde ve çok zengin floraya sahip, aynı zamanda binlerce çeşit çiçeğe ev sahipliği yapıyor." dedi.

Berçin, ilçede etkili olan yağmurların bal üretimini artırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu sene, havalar geçen seneye göre daha yağışlı ve poyrazlı geçtiği için bal üretiminde yüzde 50-60 oranında artış bekliyoruz. Ayrıca Darende’nin yaylalarında üretilen bal Türkiye'nin en kaliteli kekik ve keven balı olarak biliniyor. 12 çeşit kekik ve 10 çeşit kevenden elde edilen kendine özgü mis kokulu rehaya sahip süzme ve petek balımız."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • 44 MALATYA (3 yıl önce)
    Maşallah:..
    0
    0
    Yanıtla