SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Bari Kayısıya Çakallık Yapmayın!'

'Bari Kayısıya Çakallık Yapmayın!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, İran Kaysısının Malatya’ya getirilerek, Malatya kayısısı ile karıştırılıp piyasaya sunulması konusunda, “Yaklaşık 11 bin ton kaçak kayısı geldiği iddia ediliyor. Bazı iddialarda 4 bin ton olduğu söyleniyor. Bu geldi mi, geldi, gelmeseydi bu kadar konuşulmazdı.   Bundan dolayı yetiştirici zarar görüyor. Malatya’yı seven insanlar, Malatya’nın edebiyle büyüyenleri bilirler ki, Malatya’nın dünyaca ünlü bir markası var, bu markada kayısıdır. Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın.” dedi.

Aynı zamanda Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği başkanı olan Akın, “Sıkıntılı süreçlerden geçen insanlar, bir sürü dosyası olan insanlar kalkıp siyasete giriyor, adamın sıkıntılı 20 -30  tane dosyası var, girmiş siyasetin içerisinde. Siyasete girmek için dosyamızın mı olması lazım? Siyasete ahlaklı giremez miyiz?” diye konuştu.

Akın, ERTV’de yayınlanan Güne Bakış Programına katılarak Gazeteci Hülya Kaya’nın sorularını yanıtladı.

"Çıkıp konuşsunlar, bunun sorumluları var”

İran’dan getirilen kayısının getirilip Malatya kayısısına karıştırılarak satıldığı iddiaları ile  ilgili olarak konuşan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Ben İran kayısısını, Tacikistan kayısısını, Özbekistan kayısısını getirmemişsem, bir şeylere katmamışsam, satmamışsam niye korkayım, niye çekineyim, çıkarım konuşurum. Çıkıp konuşsunlar, bunun sorumluları var. Birileri buna müsaade ediyor ki bunlar gümrükten geçip geliyor.  Birileri bunu kabuk olarak, birileri bunu ceviz olarak soktum diyorsa, bu iş boş bir iş değil. İnsanlar usulsüz para kazanmak isteyebilir, ama görevliler görevini yapacak. Yaklaşık 11 bin ton kaçak kayısı geldiği iddia ediliyor. Bazı iddialarda 4 bin ton olduğu söyleniyor. Bu geldi mi, geldi, gelmeseydi bu kadar konuşulmazdı.   Bundan dolayı yetiştirici zarar görüyor. Malatya’yı seven insanlar, Malatya’nın edebiyle büyüyenleri bilirler ki, Malatya’nın dünyaca ünlü bir markası var, bu markada kayısıdır. Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın. Her yerde bir sıkıntı var. Kazanma hırsı. İran kayısının değeri, Malatya kayısının değerini yarısı kadar.  Yapılması gereken şu, herkes sorumluluğunu yerine getirecek. Kimse oturduğu makamdan başka yere zıplamayacak.” İfadelerini kaydetti.

“Önce adaletten bahsediyor, sonra çıkıp en büyük yolsuzluğu yapıyor”

İhsan Akın, “İstikrar bozulduğu zaman her şey bozulur. İnsan bozulur tabiat bozulur. Haram-helal hepsi birbirine karışır.  Sen inanıyorum diyorsun. ‘Allaha inanıyorum’ diyorsun, ibadet ediyorsun, sonra kalkıyorsun kul hakkı yiyorsun. Bu nasıl bir inançtır? Benim inancımda böyle bir şey yok. Kameralar önünde Allah’a inançtan bahsedeceksin, Hazreti Ömer’in adaleti diyeceksin, ondan sonra idarecilik böyledir, diyeceksin, ama ondan sonra çıkacaksın en büyük yolsuzluğu en büyük usulsüzlüğü en büyük sıkıntıyı sorumsuzluğu sen yapacaksın. Böyle bir mantık var mı? Biz bunları yaşıyoruz. Maalesef deprem bölgesinde fırsatçılık, insani ilişkilerin tamamen rafa kaldırıldığı, 3 bin liralık kira olmuş 17 bin lira, yani depremden önce 3 bin lira. Türkiye’nin bir numarası olmuş Malatya her anlamda.” dedi.

“Adamın sıkıntılı 20 -30 tane dosyası var, ama siyasetin içine girmiş”

Akın şöyle konuştu:

 “Siyaset kimsenin babasının malı değil, kimsenin tekelinde değil. Benimde onlar kadar belediyecilik, yerel yönetim ve halkla ilişkiler tecrübelerim var. Diyorlar ki, bizim bir çemberimiz var, bu çembere kimseyi almayalım, aykırı tipleri almayalım, yarın-birgün bizim yaptığımız işleri, yanlışlıkları dile getirir. Kusura bakmayın halk ne derse o olur. Siz halkın iradesine ipotek koyamazsınız. Konuşmayanlar yıllardır koltuklarda, herkese mavi boncuk dağıtıyorlar. Siyaset kimsenin tekelinde değil, yarın çıkar belediye başkanlığına da aday olabiliriz. Sıkıntılı süreçlerden geçen insanlar, bir sürü dosyası olan insanlar kalkıp siyasete giriyor, adamın sıkıntılı 20 -30  tane dosyası var, girmiş siyasetin içerisinde. Siyasete girmek için dosyamızın mı olması lazım? Siyasete ahlaklı giremez miyiz? Siyasete sorunsuz ve sıkıntısız giremez miyiz? Konuşamaz mıyız? Vatandaşın lehine olan her şeye imza atarız.”

Akın, “Ben Malatya’nın evladıyım, seyyar satıcılıktan belediye özel kalemine kadar, birlik başkanlığına kadar her alanda çalıştım. Malatya’nın her köşesini, mahallesini ve mezrasını tek tek bilirim.” dedi.

ER TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Battalgazi torunları (6 ay önce)
    Tarımı hayvancılığı ve kayısımızı heryerde savunan ve her yerde proje ve programlar yapan sesimiz olan İhsan başkanımıza teşekkür ediyoruz ama branda çadır ihtiyaçlarımız var ahırlar ağır hasarlı bize yardımcı olsunlar ve ayrıca bizi siyasette temsil eden biri olsun,İhsan bey hemen hemen Malatyada adım atılmadık yer bırakmıyor bize memleket sevdalısı biri lazım en iyi yerlere layıksınız Başkan bey yolunuz açık olsun
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ferdi inan (6 ay önce)
    Platform başkanı İhsan bey her yerde çiftçinin sesi oluyor Allah onun gibilerin sayısını artırsın inşallah bu yerler ona dar geliyor belediye başkanı olarak görmek istiyoruz,artık siyaseti net insanlar yapsın yalan dolandan bıktık usandık
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    malatyamızın böyle babayiğit insanlara ihtiyacı var siyasete girerse malatya ya daha faydalı olcağını düşünüyorum
    %58
    %42
    Yanıtla
  • GİRAY (6 ay önce)
    ben öğrenci adayı bir gencim bugün yaşanan sıkıntılara bu yaşta tanık oluyorum. ve bu yaşta yoruldum sosyal sorumluluklarımı geçtim gençler olarak moralimizi düzeltecek bir eylem isterdim. duygu ve düşüncelerimize tercüme oldunuz ihsan bey oyum sizindir..
    %63
    %37
    Yanıtla
  • bahar (6 ay önce)
    biz deprem zede olarak yasadığımız sorun sıkıntıların sözde değil hizmetle görmek isteriz bırakın hizmeti deprem sonrası vahim bir durum içerisindeyiz vaatler bitmez hizmet yapılmaz gördük ve yaşadık ve artık yaşadıklarımızdan ders çıkarıp şu 20 yıldır bukalemun gibi renk değiştirir gibi aynı kişilerin dönüp dönüp başımıza getiriyoruz. değişim şart ve bunun için özü sözü bir olan halktan biri bize hizmet vereceğine inanıyorum, İHSAN BAŞKAN sizi siyasette görmek isteriz çünkü bizi anlayan halktan gelen birine ihtiyacımız var.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Fatih (6 ay önce)
    STK olarak sesini duyurmaya çalışan halkın sesi olma yolunda ilerleyen ihsan beyi destekliyoruz gerek küçükbaş hayvancılık konusunda tarım yem et vs birçok konuda bizlerin sıkıntılarını dile getiriyor yerel tv basında izliyor ve dinliyoruz çalışmalarında başarılar diliyoruz inşallah doğru söyleyenler doğru yerlere gelir
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hasan (6 ay önce)
    İhsan bey doğru söylüyor Malatyaya daha çok sahip çıkmak gerekir. Temiz düzgün ve ahlaklı siyasilerimizin bir an önce başa gelmesini temenni ediyorum.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Fikret abi (6 ay önce)
    İhsan başkanımız malatyanın değeridir kimsenin söyleyemediğini ve gerçekleri söyleyen adamdır televizyon Programını izledim ve takdir ettim özellikle bir kayısıcı olarak Allah razı olsun kaysının sorunlarını dile getirdiği için
    %34
    %66
    Yanıtla
  • ömer (6 ay önce)
    rızkın onda dokuzu ticarettedir olayını yanlış anlamış bu beyinsiz tayfası.hırsızlığı dolandırıcılığı ticaret zannediyorlar.insan resmen utanıyor kayısı pazarına girmeye.düzgün adamın yeri değil abi orası.vallahide billahide bazıları hariç şebeke hepsi.on tanesi bir köylünün etrafına toplanıp kandirmaya çalışıyorlar.düzgun adam oraya girse kavga etmeden cıkmaz .peki bunu borsa başkanı,oda başkanları,ve bilimum milletin vekilleri görmüyormu.hepside görüyor.bu memleket neden iflah olmuyor yöneticinin yuzunde.şimdi bu yöneticileri ödüllendirip farklı yuksek yerlerde görev vereceğiz.ama unutmayın biz sizleri hiç bir zaman unutmayacağız.kayısı piyasasıda değişecek bu devranı böyle süremezsiniz.adam ilk okulu bitirmemiş sanki bana kimyagermiş gibi kayısıyı eline alıp yok bozulmuş,morarmış bir sürü oyunla malı kötülüyosen ne anlarsın.bunları dersini verip kovmak lazım.bak bakalım daha eleştiri yapıyormu.ihsan bey konu hakkında yorumlarını yapmış sağolsun.iran malını alıp malatya malına karıştıranların hepsi belli.zaten elin gavuru malı geri göndermiş.ama sesleri cıkmadı neden mal yukselmesin diye.daha durun rezil olacaklar inşallah.nerde eski devler yerle bir oldular.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 ay önce)
    Malatya'ya ihanet edenler çoğaldı. İhsan başkana teşekkürler. Borsa baskani kendini duzeltmesi laizm..hem siyaset hemde başkanlık olmaz. Bir işle ugrasip yoğunluk vermesi lazım. Siyasetle ilgilenince İran'dan gelen kayisilara birşey diyemiyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • erol (6 ay önce)
    Üretilen Malatya Kayısının %90 nı yurt dışında tüketildiği için,İran’da, Özbekistan’da, Tacikistan’da ithal edilen kayısılar iç tüketimdeki fiyatların düşmesine etkisi olmayacaktır. Birkaç yandaş fırsatçının karına kar ekleyecektir. Malatya çiftçisinin kazancının çalınmasını ,Dolaylı olarak Malatya ticaretini gelişmesini etkileyecektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (6 ay önce)
    Kayısı işi ile uğraşan tüccarlardan çoookkkk KARAKTERSİZ var.(iyiler baştacıdır AZ da olsa)
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Günay Yıldırım (6 ay önce)
    Evet işte kayısıyı da bir savunan çıktı kaysı tüccarlarını da kaysıyı ve üreticilerini savunmaları lazım çünkü üreticiler olmasa kaysı tüccarıda almaz iyiki varsın başkanım
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ayşe Yıldırım ÖZCEYHAN (6 ay önce)
    Başkanım yüreğinize sağlık çok güzel konulara değindiniz. Gerçekten Malatya artık yeni dinamik ve her konuya hakim malatyanın her köşesine erişmiş ve halkın içinde olan birileri tarafından yönetilmeli
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Sedat (6 ay önce)
    Doğru söyleyeni dokuz köy uzaklaştırırlar.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Garip (6 ay önce)
    Bu kayısı işi Malatya çiftçisine haram, İran, Özbek, Tacik, Mersin, Iğdır, Elazığ, Sivas ve Elbistan çiftçisine helal oldu.. Malatya diye bir yer var ama içinde insan yok.. Boş yere kendimizi kandırmayalım Malatya şöyle iyidir, insanı adam gibi adamdır diye..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hasan Fethi ilhan (6 ay önce)
    Böyle açık sözlü yürekli başı dimdik idarecilerle bu enkaz kalkar.ihsan başkanın siyaset te olması lazım ben bu iyiliği Malatya halkı kendine yapar yolun açık olsun yürekli cesur anlı ak başkanım
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Fikriye (6 ay önce)
    İhsan Başkan her zaman doğruları haykırıyor.Bu memleket için mücadele veren değerli bir insan.İnşallah kendisini belediye başkanı olarak görürüz.Artık iş yapan insanlar gelsin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Şuayip Şatır (6 ay önce)
    Artık İhsan Akın Başkanımızı siyasete girme vakti geldiğini bizler düşünüyoruz Malatya sevdalısı yiğit adam artık siyaset zamanı saygılarımla.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • wenda (6 ay önce)
    tam olarak bizlerin duyurmak istediği iç sesimiz olmuşsunuz. vatandaşın artık her şeyin bilincinde olduğunu ve her şeyi gördüğü bir dönemdeyiz ama sesimizi duyuramadık yüreğinize sağlık hemen hemen bütün yazılarınızı çalışmalarınız görüyor ve okuyorum çok doğru analizler yapıyorsunuz. Bu sebeple sizin gibi her zorluğu her sıkıntıyı yaşamış halktan gelen halkı bilen birini siyasette görmek bizim iisteriz.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Emrah (6 ay önce)
    Saygıdeğer başkanım ihsan bey in sosyal medya da bizim sesimizi duyurup herzaman yetiştiricilerimizin yanında olmuştur. Kendisini seçimlerde belediye başkanı adayı olarak görmek istiyoruz.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • İlyas (6 ay önce)
    Aylardır bu konu ortalıkta dönüp duruyor ve bunu herkes de biliyor, bildiğimizi de biliyorlar fakat ortada çözüm üreten bir Allahın kulu yok. Dünya da kayısının başkenti olarak gösterilen Malatya' da bilmem nerenin kaysısını getiriyorlar aç gözlüler, Allah sizi bildiği gibi yapsın bu yaptığınız Malatya' da kayısı üreticisine vurulan en büyük darbedir.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Recep solmaz (6 ay önce)
    Evet başkanın söyledikleri gibi siyaset menfaat çıkar sağlanan kurumlar değil bilakis vatandaşın siyasetçiye koşulsuz inanıp güvenip oylarını verdiği bizleri mutlu yönetin dediği bir demokrasidir .birbirinizi yalandan eleştirme yeri değildir
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Akif (6 ay önce)
    Borsa başkanı Kayısı fabrikalarına ve ihracatçılara şirinlik mi yapıyor…. Yoooo yooo yaparmı hiç kalıbının adamıdır hatta belediye reisi olmak istiyor…. Hahaha Malatyam ne günlere kaldın ne vekili ne belediye başkanları nede stk başkanları sana yakışmıyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • bek (6 ay önce)
    Memleketi bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Malatya'nın tek kurtuluşu kayısı onunda batiriyorlar ancak kimseden çıt yok.disaridan gelen kayısıyı Malatya kayısı si diyerek satıyor lar
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Soz (6 ay önce)
    Malatyali olarak kayisiya hasret kaldik.Ekvatordan gelen muz 60 TL öz yurdunda kayısı 300TL.Çifci bazi uyaniklarin gazina geliyor. 10 yıl sonra görüşürüz. İran kayısısı nerede satılıyor. Bende alayım.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Yok yok görün ahali tuz kokmuş artık farkında değiliz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Memetiye benziyor. Zaten racon da kesmiş. Bu üslupla kentimiz yeniden ayağa kalkacak. Bir de neydi medeniyetin beşiği miydi büyük başganın Selahattin Eyyübiden Malazgirt zaferinden Alparslan’dan sonra yüceliği?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • halk böyle kişileri seviyor. bir de siyasete gir yazmış bu kişi için birileri :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 ay önce)
    İhsan Akın doğru söylüyorsun da bu ülkede doğru, dürüst olanı kimse sevmiyor. Bu halk haram yiyeni, yalan söyleyeni daha çok seviyor. Bu nedenle boşverin gitsin. Siz hiç suç işleyen bir Akp linin yargılanıp ceza aldığını gördünüz mü? duydunuz mu?
    %64
    %36
    Yanıtla