SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baro Başkanlığı İçin 3 Aday

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu'na başlayan genel kurulunda mevcut başkan Selahattin Sarıoğlu ile birlikte Eyüp Kutlabay ve Şahin Evin'de aday oldu.

Malatya Barosu'nun genel kurulu İl Özel İdaresi Salonu'nda başladı. Av. Seyhan Semercioğlu'nun Divan Başkanlığını yaptığı genel kurula AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca ile birlikte avukatlar katıldılar.

Genel Kurulda baro faaliyet raporunu Av. Enver Han okurken, Av. Mehmet Turcan'da Adli Yardım çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler aktardı.

Adaylar arasında ilk konuşmayı Av. Eyüp Kutlubay yaptı. Kutlubay, "Baro ideolojik taraf olamaz. Baro kendisini bir ideolojinin sözcüsü yada tarafı olarak konumlandırırsa, adalet ve hukuk sistemi derin yara alır. Çünkü adalet, yalnıza bir ideolojinin taraftarları için değil, tarafları olmayan içinde karşıt görüşte olan içinde temel, vaz geçilmez bir haktır. Hukuk amaç olmaktan çıkartıp, Baroyu farklı siyasal yada kapital nedenlerle kullanan ve bu yönüyle hukukun itibarını düşüren bütün anlayışların
karşısında olmak temel görevimizdir. O halde Baro yönetimi de kendi siyasal söylemini değil, yalnızca ve yalnızca hukuku savunmak, adalet ilkelerini savunmak zorundadır. Bu bağlamda, görevim boyunca asla her hangi bir partiye üye olmayacağımı, her hangi bir siyasi partinin yönetiminde, disiplininde, üst kurulunda, ne delege olarak ne de üye olarak görev almayacağımı, baro başkanlığını sıçrama tahtası olarak kullanmayacağımı ve ayrıca ifade etmek istiyorum. Keza bu baromuzun tüm üyelerine ve Malatya'ya etik anlamda borcumuzdur. Ve bu borç artık ödenmelidir" dedi.

Adaylardan Av. Şahin Evin'de 17 yıldan beri mesleğin içinde olduğunu ifade ederek, baroda büyüğü olan saygını her geçen gün eksildiğini vurgulayarak, yönetimlerin bunu şimdiye kadar sağlayamadığını söyledi. Kendisinin seçilmesi durumunda dinsel hiç bir faaliyette bulunmayacağını söyleyen Şahin, iftar yemeği, Aşure ikramı gibi hiç bir etkinliği gerçekleştirmeyeceğini ifade etti. Malatya Adliyesi'nde avukatların uğradığı haksızlıklar karşısında baro yönetiminin gerekli hassasiyeti ortaya koyamadığını da ileri süren Şahin, "Ben hiç bir siyasi fikri ve hiç bir dini İnancı temsil etmiyorum. Avukatlarımızın birçok sorunları vardır. Baronun sorunların çözümüyle ilgilenmesi gerekiyor. Seçildiğim takdire baro başkanı içerde, yönetim kuruluda kapıda merdivenlerde açıklama yapmayacaktır. Ortak kararlarla hareket edilecektir" diye konuştu.

Yeniden aday olan Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu yaptığı konuşmasında, "Avukat bağımsızdır. Avukat görevini yaparken, kendisine, yani düşüncelerine, dini inançlarına, ahlaki değerlerine karşı bağımsız kalacaktır. Bize, kimse hangi düzeyde olursa olsun bir devlet görevlisi, hakim, savcı, toplum, aile bireyleri, müvekkil manevi baskısı, güç, otorite uygulayamaz, bizi yönlendiremez. Bağımsızlık, Yüce Önder Atatürk'ün dediği gibi bizim karakterimizdir. var oluş nedenimiz, avukatlık kimliğimizin temel taşıdır. Barolar, avukatın bağımsızlığı önündeki engelleri kaldırmak göreviyle yükümlüdür. tam tersine Baro Başkanı, yönetim kurulu üyeleri avukatların vesayet denetçisiymiş gibi bir tutum içine giremez. Yeni dönemde Malatya Baromuzu dışa açma gibi bir gereğim var. Dışa açılma, dış yönlendirmelere kapanma. Dış yönlendirmelere kapanma söylemimden kastım şu; ülkemizde son yıllarda yaşanan süreçte, baroları da köprü olarak kullanma gibi bir yol seçilmiştir ki, bu durum Baro yönetimlerine dış odaklardan dolayı, dolaysız etkiler yönelmesine neden olmuştur. Baro tüzel kişiliği iradesi çelikten olmalı, tüm bu karışmaları savuşturabilmelidir. Aksi takdirde baro, baro olmaktan çıkar. Baro, bağımsız olmaktan çıkar. İnönü Üniversitesi bünyesinde açılan Hukuk Fakültesine her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu. Saroğlu, Lokal açmak için Valilik ile görüşmelerin sürdüğünü ve bir konağının restore edildikten sonra Malatya Barosu'na tahsis edilmesi konusunda bazı gelişmelerin yaşandığını söyledi.

Genel kurul adayların konuşmalarından sonra devam etti.

Baro Başkanlığı ve diğer organlar için seçim ise 10 Ekim Pazar günü Adliye binasındaki Baro binasında yapılacak. Seçimler çarşaf liste ile yapıldığı için sayım gece geç saatlere kadar sürüyor.

FOTOĞRAFLAR: 1) AVUKAT EYÜP KUTLUBAY, 2) AVUKAT ŞAHİN EVİN, 3) AVUKAT SELAHATTİN SARIOĞLU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız