SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başarısızlık Gerekçelerini İrdelememiz Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2020-07-29 21:51:36
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, BtcTurk Yeni Malatyaspor’da yaşanan süreçle ilgili “Öncelikle başarıları için teşekkür etmek lazım sonrasında da başarısızlığın arkasındaki gerekçeleri hepimizin çok iyi irdelemesi gerekiyor. Yönetimsel hatalar, hoca hatası, oyuncuların verilmesi, satılması, kiralanması dahil olmak üzere herkesin bunu çok iyi görmesi lazım. Dolayısıyla hiç kimse, hiç birimiz, hiçbir insan kulu değişmez diye bir kural yoktur. İnsanlar göreve gelir, çalışır, sonrasında kamuoyu değişim arzu ediyorsa değişim söz konusu olabilir” değerlendirmesinde bulundu.Milletvekili Çalık, Kulüpler Birliği Vakfı’nın Süper Lig'den düşmenin bu sezon olmaması yönünde Türkiye Futbol Federasyonuna tavsiye konusunda bir görüş birliğinde olmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın çok önemli bir karar aldığını dile getiren Çalık, “Kulüpler Birliği Türkiye için çok önemli bir karar almıştır. Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanımız bir toplantı yapacaklar. O toplantıda da; bizim gönlümüz, yüreğimiz Malatyaspor’un Süper Lig’de kalması” ifadelerini kullandı.

Çalık, Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de kalmasını istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Yeni Malatyaspor ligde kaldıktan sonra yöneticisiyle, futbolcusuyla, hocasıyla, taraftarıyla çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini istiyoruz. Benim gönlüm ve bütün duam; son maçta elim sosyal medyaya bile gidemedi, çok üzüldüm. Üstümüze düşeni geçmiş dönemde ve bugün yaptığımızı inanıyorum ki bütün Malatya ve taraftarlar biliyor. Onların ne kadar üzüldüğünü biliyorum. İnşallah bu üzüntümüz, nasıl ki kayısının Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alınacağı müjdesi verildiyse, pandemi sonrası yaşanan bu krizde küme düşme kalkar ve önemli bir müjde olur ve ligde düşme kalkar. Bu dönemde 21 takım Süper Lig’de top koşturur. Avrupa’da da liglerin 21 takımla oynandığını görüyoruz. Bizim gönlümüz, Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de kalmasından yana. Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanımız ile bir toplantı yapacaklar ve kanaatlerini açıklayacaklar. Sarı kırmızı renkleriyle Malatyaspor Süper Lig’e çok yakışıyor.”

Milletvekili Çalık, bir gazetecinin ‘Malatyalıların gönlü Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de kalması ama kulüp başkanı Adil Gevrek’in artık takımın başında kalmaması. Siz bu konuda ne söyleyeceksiniz?’ sorusuna ise “Vefa çok önemlidir. Vefayı bilmeyen vefa bulamaz. Malatyaspor ikinci ligdeydi. 6 sene içerisinde 2.Lig’den 1.Lig’e, 1.Lig’den de Süper Lig’e çıktı ve 3 yıldır Süper Lig’de mücadele ediyor. Adil başkanın bu konudaki başarısını asla kimse göz ardı etmemeli. Buna ‘şans, Allah’ın sevgili kulu, Malatya’nın sevgisi, desteği, duası’ deyin ama çok önemli bir başarı var. Yeni Malatyaspor sürecinin başlangıcında eski belediye başkanımız Ahmet Çakır’ın çok büyük bir desteği var. O esnada işadamlarımızın, taraftarlarımızın, sahip çıkan vatandaşlarımızın çok büyük emeği var. Süper Lig’de bu başarılarla devam ederken, UEFA’da ülkemizi temsil ettik. Bu durum Malatya tarihinde ikinci kez oldu. Dolayısıyla çok önemli bir başarıydı. Sezonun ikinci yarısında yaşanan deprem, deprem sonrası pandemi ve tabi ki Malatyaspor yönetiminin kendi içerisindeki hataları… Öncelikle başarıları için teşekkür etmek lazım sonrasında da başarısızlığın arkasındaki gerekçeleri hepimizin çok iyi irdelemesi gerekiyor. Yönetimsel hatalar, hoca hatası, oyuncuların verilmesi, satılması, kiralanması dahil olmak üzere herkesin bunu çok iyi görmesi lazım. Dolayısıyla hiç kimse, hiç birimiz, hiçbir insan kulu değişmez diye bir kural yoktur. İnsanlar göreve gelir, çalışır, sonrasında kamuoyu değişim arzu ediyorsa değişim söz konusu olabilir. Bunu zamanında, yerinde oturup konuşmak lazım. Öncelikle başarıları için teşekkür ediyoruz, sonra bu üzüntülere sebebiyetlerini ortadan kaldıracak önlemlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. Mevzu, Malatya’nın mevzusu. Dolayısıyla Adil gider Ahmet gelir, Ahmet gider Mehmet gelir, Mehmet gider Ayşe gelir. Kayserispor kulübü başkanımız var. Adil başkanın yerine bir kadın başkan bulabiliriz. Kalabilir, gidebilir buna Malatya karar verecek” şeklinde yanıt verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Arkadaşlar bu adil gevrek devam ederse seneye kesin düşeriz. hikmet karamanla sözleşmemiz devam ediyor diye açıklama yapmış. büyük şehir takıma el koysun yeter artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    adil istifa malatya seni istemiyor!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (3 yıl önce)
    Bir klüp düşününki taraftarı haklı olarak takımı küme düşürmüş mevcut yönetimi istemiyecek.Ancak yönetim ve onların yalakaları,başarısız olan yönetimde ısrar edecek.Bunu gündeme getirecek olanlarada başka başkanmı var?Bizi o süper lige çıkardı.Neredeyse Herşey onun,o ne derse o olur?Dünyada başka aday yoktur olamaz.O tekdir.O olmazsa malatyaspor da olmaz diyecek kadar vasıfsız ayarsız yorum yapılacak.Şu klüp ne hale getirilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Adil bey hemen istifa etmelisin bu memleketin sahibi var seni burada durdurmazlar bunu böyle bilesin
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (3 yıl önce)
    Birinci devre takım tıkır tıkır top oynarken Parasız kalınca 5 As futbolcuyu sattınız takımı darmadağın ettin Şimdide nerde hatta yaptık futbolcuları satarken hata değilmiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mir (3 yıl önce)
    Başarısızlığın telafisi olmaz bedeli olur kim olursa olsun.. Hak edip çıktığımız nokta da kalamıyor isek erdem gösterip ordan inmek liyakatli ve kamalatlı insanlara has bir özelliktir. Verdikleri emek için yönetime teşekkür edilmelidir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gece gözlüm (3 yıl önce)
    Yeter adil gevrek yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (3 yıl önce)
    Yazı mı tura mı derken dik geldi kümede kaldık? Gevrek başkandaki şans inanılmaz! Kendisini gördüğüm anda piyango çektireceğim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Fatih (3 yıl önce)
    3.lig çöplüğünden takımı alıp superlige çıkaran Adil gevrek gitsin diyenler,bir başkan öneriniz, düşünceniz,hayaliniz varmı acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)Hüseyin Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Onu bellemişsiniz Ne demek üç milyon malatyalıdan bir başkan çıkamaz mı gevreği kim tanıyordu Gardaşım bırakın bu mavalları kimseyi ilahlaştırmayın Dünyanın düzeni gelen gider konan göçer Değişim şart yoksa malatya bu yönetimle seneye garanti düşer
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin fatih . O üçüncü lig çöplüğünde dediğin Malatyabelediyespor, önceki batırılmış(Tıpkı Şimdiki batırılmış malatyaspor gibi)Takımlar olmasın ,borçla içi boşaltılmasın ama yeterki hesap verebilir bir takım olarak liglerde kalıcı olsun diye kuruldu.Adil gevrek ve ekibi gene eskiler gibi bu klübü tekrar çöplüğe atsa gene iyi iyi ,kimliğini ,şahsiyetini de kaybettirdi.Bu takımı mahveden başkanın dışında bu yönetimi her türlü zararına rağmen en büyük zararı sizin gibiler belki başkandan daha çok zarar verdiniz..Siz trolllerin kullandığı klasik ortak bir söyleminiz var o da '' varmı başkanınız,varmı hayalleriniz?dersiniz.Evet var.Bu klübün başına belediye başkanımız geçsin.Hayalimizde borçsuz,temiz bir takım olarak ligde var olsun.Sizin hayalleriniz ile bizim hayallerimiz hiç örtüşmedi.Örtüşmüyecek.Bizim hayallerimizde bir takımı kullanmak ,içini boşaltmak,her türlü yanlışa rağmen menfaat uğruna yanlışlara göz yummak bir kadın klüp başkanı kadar olamıyan yöneticileri hiç hayal etmedik.Milletin aklıyla alay etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Vizyon sahibi, eğitimli, dürüst, futboldan gerçekten anlayan bir zat bulunur inşallah güzel şehrimizde başkana da emeklerin den dolayı teşekkür eder göndeririz. Malatyamıza yakışan budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • beyli (3 yıl önce)
    öznur abla keşke sen başkan olsan.
    0
    0
    Yanıtla
  • oda yürütemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Öncelikle bu karar büyük nimet.Kararı verenlere teşekkürler.Takımın yeni baştan cesur yürekli canla başla oynayan oyuncularla yeniden kurulması lazım.Bu kaşarlarla olmaz.Bunlar oynamazlar.Bunlar kümede kalmak için oynamadılar.Bundan sonrada oynamazlar.Teknik ekip dahil değişmeli.Başkan adayı olursa, başkanda değişmeli.Aklın yolu bir.Aynı suda iki defa yıkanılmaz.Yaşanılanlardan ders alınmazsa tarihin tekerrür ettiği gibi spor tarihi de tekerrür eder.Benden söylemesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Öncelikle uzun zamandır hiç bu kadar huzurlu ve mutlu olmamıştım.Evet kulüpler birliği'nin ve tff'nin takdiri ile bu sezon düştüğümüz lige geri alındık gerek tff'ye,gerekse de kulüpler birliği'ni teşekkürlerimi sunuyorum.Sayın çalık konuşmakla olmaz adil gevrek'le yürümeyeceği kesin bu seneyi böyle atlattık diyelim bir daha ki sene yine aynı şeyleri yaşarız.Duyarlı olun ve adil başkan'a emekleri için teşekkür ederek yollarınızı hemen ayırın vizyonluibu lig'in üstesinden gelebilecek bir yönetime öncülük edin ve bir daha bu tehlikeyi yaşamayalım.Her sene tff ya da kulüpler birliği karar almaz,bu bize ber bulunmaz veli nimet ve tepside sunulan ikramdır bunu geri çevirmeyelim ve yeni ve daha şeffaf,daha vizyoner ne yaptığını bilen bir yönetimle yeniden başlayalım bu lige.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim tamam Tff'ye Klüpler birliğine teşekkür ederim ama Cumhurbaşkanını unutmayalım Vallahi onun kararı olmasa bunlar bu kararı vermezlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • BORA BARUT (3 yıl önce)
    Adil Gevrek gitmeli ama kuruş kuruş hesap vererek gitmeli. Yok öyle kulübü batırıp sonra ceketi alıp gitmek. Kendi şirketlerini batıran bir sorumluyu böyle gönderir mi Adil bey soruyorum ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (3 yıl önce)
    Küme düşme kaldırıldı diye ileriye ertelemeyin. Hesap sorun eğer Allah korusun kalırsa adil gevrek başkanlıkta taraftarın çoğu küser takıma. Yaptıkları için teşekkür edip değişim vakti demek gerekir.. Kimsenin tapulu yeri değil Malatyaspor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz malatya (3 yıl önce)
    Hele sen bi uzakta oyna.bu sevdayı tek savunan fendoğlu vekilimizdir.adilide sizide elhamdülillah hamdolsun bayrak inmez ezan susmaz yollayacağız.bu paralar ne oldu 55 beşten sonra kapanan.de hey de hey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kundubegli (3 yıl önce)
    küme düşme kaldırıldı resmi acıklama 18 de yapılacak hepimizin gözü aydın ama adil sen yol al lütfen rica ediyorum başarı sanma bunu
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Müjde düşme kalktı ama bu başkan hesap vermeli bavulunu almalı ,turistik gezi yapan hoca bavulunu hazırlamalı sahada ruhsuz mücadele eden ve bizi TFF ye şikayet eden oyuncularla yollar derhal ayrılmalı alt liglerden gelecek vaat eden oyuncular alınmalı bu ekibin başına heycanini kaybetmemiş genç yetenekli bir hoca getirilmeli divan başkanı sayın Gürkan olmalı ve yonetimde ekibi olmalıdır bunlar yapılmaz ise bir yıl gecikme ile bundan daha kotu oluruz ve amatöre gideriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • new malatya (3 yıl önce)
    Çok şükür bu aksilik olmazsa birazdan düşme kalkıyor. Yeniden şampiyon olmuş gibi seviniyorum ancak tüm hatalardan ders çıkarıp ilk 5 e oynayacak bir takım kurulmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi_Kentli (3 yıl önce)
    Küme düsme kaldirilmis, hepimizin gözü aydin...
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (3 yıl önce)
    gevrek ve ekibiini değil görmek adlarını bile duymak istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    Merhaba arkadaşlar. Burada Adil Gevrek efendinin kalmasını isteyenler bilinki Adil efendinin adamları veya Malatyasporun daha kötü günler görmesini isteyen guruplardır yazıklar olsun onlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neco (3 yıl önce)
    Hesap soracak olan sizler siniz vali öncelikle hesapları inceletmeli büyük borç batağında olan kulüp yarın kayyum atanırsa sayın vali ye bela olacak lütfen hesap sorun sayın vekilim kulübün gelir gider dengesini inceletinn
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (3 yıl önce)
    Testi kurulduktan sonra yol gösteren çok olur sayın calik şimdiye kadar neredeydin adil gevrek hata yapınca niye ortada yoksunuz bifoma en kritik dönemde satıldı takım düşüşe geçince gitti umut bulutu kurtarıcı diye aldı en iyi futbolcular satıldı yada bırakıldı bu başkan bu kadar hata ile hala takımın başında sende hala vekilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (3 yıl önce)
    Abbas yolcudur, bağlasan durmaz.Bu kadar hayati hata yapan bir başkan bugünlere kadar durmamalıydı. Öznur Abla Adil efendiye çok sabretti..Ama son cümlelerle işi bitirmiş. Adil Başkanın yerine kadın bir başkan bulabiliriz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Anlaşılan adil başkanla devam edilecek. İnşaallah iyi adaylar çıkar, yeni bir yönetim gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanlış anlamışsın.Adil gevrek ile devam edilemiyeceğini gerekirse kadın başkan bile bulunabileceğini söylemiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Congar (3 yıl önce)
    Sayın Vekilim TFF ve spor Bakanı ile görüşün. Olumlu karar almalarını deyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Vay be sendemi adicilerdensin gormuyormusun takimin halini takım borc bataginda kim yedi bu paraları adilin kalmasi hata olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Adil Başkan giderse büyük hata olur ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni Malatyasporlu (3 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    elazıglımısın gakkoş bak işine sen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne alaka Elazigda kardeşimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil başkan takımı düşürdü.Bundan büyük hata mı olur?Hadi bakalım.Milletin aklıyla alay etmeyin.O aklınızı kendinize saklayın.Lazım olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil başkanın takımı düşürmesi hata değil?Ama Gitmesi hata öylemi?Dürümcü ve bedava biletciler bittiniz.
    0
    0
    Yanıtla