SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi B.Spor'a Moral Destek

0
Güncellendi - 2017-11-05 20:18:11
Battalgazi B.Spor'a Moral Destek
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Battalgazi Belediyespor Kulübü’ne verdiği yemeğe katıldı. Yemekte yapılan konuşmalarda, gençlerin spora teşviki konuşuldu.

Battalgazi Belediyesi Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde verilen yemeğe, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, Battalgazi Belediyespor Kulübü yönetimi, teknik heyeti ve sporcuları katıldı.

Burada ilk olarak konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu gençlerimiz kendi hayatlarını okuldan sonra hemen sportif aktivite içerisine koyarak kötü ve olumsuz alışkanlıklardan uzak durdukları gibi, hem istikbalde sağlıklı bir vücut yapısına kavuşma anlamında, hem de istikbalde kendilerine bir gelecek hazırlanması noktasında gayret gösteriyorlar. Ben futbolcularımızın bu son süreçteki göstermiş oldukları başarılardan dolayı başarılarını kutluyorum. Bugün yönetici arkadaşlarımız yanımıza geldiler dediler ki ‘Battalgazi sporla ve yönetimiyle birlikte bir yemek organize edeceğiz siz katılır mısınız’ biz de seve seve katılacağımızı söyledik ve o gün akşamı içinde sizlere randevu verdik. Ama sizler şanslı sporcularsınız. Bakanımız, Genel Başkan Yardımcımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Bakanımız ve İl Başkanımızda bu toplantıya dahil olacaklar. Dolayısıyla bu yemekte hep birlikte olacağız. Sizler de bu birliktelikten güç kuvvet kazanacaksınız. Sonraki maçta daha azimli, daha kararlı olarak yola çıkacağız. Buna güveniyor ve inanıyorsak başarı bizim için kaçınılmaz bir sonuçtur. Ben sizleri şimdiye kadar göstermiş olduğunuz performansınızdan dolayı kutluyorum. Hocalarınızı tebrik ediyorum. Hepinize bundan sonraki maçlarda ve okul hayatınızda da başarılar diliyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Battalgazi Belediyespor Kulübü sporcularını başarılar dileyerek, “ Kıymetli gençler sizleri tebrik ediyorum. İnşallah sizler için çok başarılı bir sezon diliyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da konuşmasında, “Sporcuları her zaman seviyoruz. İnşallah Malatya sporda oynayacak, Malatya’mızı temsil edecek futbolcularımız İnşallah buralarda yetişecek. Sporu, futbolu bir yandan yaparken, bir yandan da okulu ihmal etmemek lazım. Gerçek hayatta ki işleri takip etmek lazım. Ama işi profesyonel boyutlara getirdikten sonra tabi o alanda gece gündüz demeden çalışmak gerekiyor. İçerimizde mutlaka çocuklarımızın yetenekli olanları var. Ben biliyorum bizim takımlardan Dünya şampiyonluğuna bireysel manada çocuklarımız var. Her farklı dalda da imkan verildiği takdirde, her alanda da başarılı sporcularımız çıkabiliyor. Çocuklarımızın futbol ile veya sporun herhangi bir dalı ile uğraşmaları çocuklarımızın kendi içerisindeki kendi ile barışık olması adına kendi özgüveninin oluşması noktasında, toplumda daha sosyalleşme adına çok ciddi katkılar oluyor. Aslında sizi spor bir yandan da kişiliğinizde, karakterinizde bir gelişmeye sebebiyet veriyor. O açıdan sizlerin bir sporla uğraşmasını bizler son derece destekliyoruz ve bunun çok doğru olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çamık’ta, gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak gerektiğini kaydederek, “Bugün bizi bir araya getiren Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Biz gençlerimizi her alanda en iyi şekilde yetişmesi için mücadele ediyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Eğitimi verirken öğretimi aksatmamayı, bununla birlikte değerleri kaybetmemeyi, ahlaklı gençler yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Bu vesile ile de bütçemizin en fazla payını eğitime ayırdık. Gençlerimiz en iyi eğitimi alsın diye. Ama eğitim ile birlikte genlerimizin ruhunun, bedeninin, sağlıklı hale gelebilmesi için de başka Allah korusun kötü alışkanlıklara, kötü davranışlara tenezzül etmesinler diye ve sağlıklı bireyler yetiştirebilmek için de spora çok önem verdik. Ve gençlerimizin yetişebilmesi için gençlik merkezlerimizi illerimizde, ilçelerimizde inşa ettik. Sosyal politikalar başkanı olarak gençlere, eğitime, sağlığa, spora, engelliye, yaşlıya, kadına, çocuğa yapılacak her türlü yatırımı yakından takip ediyoruz. Ve en önemlisi insana yapılan yatırımları takip ediyoruz. Şimdi çok mutluyum. Binlerce kere şükürler olsun bugün sabahtan itibaren belediye başkanlarımızın sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yaptığı çalışmalara katıldık. Öğlen saatlerinde Büyükşehir Belediyemizin Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temelini attık. Arkasından Yeşilyurt Belediyemizin kadınlarımız ve gençlerimize yönelik meslek edindirme kurslarını yaptıkları merkezleri ziyaret ettik. Akşamında geleceğin emanetçileri, benim güzel evlatlarım, gençlerimizle, sporcu gençlerimizle, genç, dinamik, kendinden emin, ahlaklı, dürüst yetişen güzel evlatlarımızla bir araya geldik. Ve gençlerimize, spora ve eğitime verdiği önem için ben Selahattin Gürkan başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk projelerinde çok önemli katkılar sunuyor” dedi.

Çalık, Battalgazi Belediyesi’nin her alanda önemli hizmetler yaptığını belirterek, “AK Belediyeciliğinin ne demek olduğunu da Battalgazi’den tüm Türkiye’ye duyuruyor. Bu vesile ile ben Battalgazi Belediye Başkanımız 30 bin nüfuslu Battalgazi iken de çok önemli hizmetler yaptı, şimdi 300 bin nüfuslu Battalgazi’de yine aynı güzel hizmetleri her alanda yapmaya devam ediyor. Şimdi bana takdim ettiği ‘’Hizmete Sunulan Projelerimiz’’ diye çok önemli bir dosyayı bize iletti. Buradaki iletilen mekanlar, Belediye Hizmet Binası, Devlet Su İşlerine yapılan binalar, Engelsiz Yaşam Merkezi, asfaltlar, yollar, okullar, hanlar, hamamlar tarihi ayağa kaldırmak için yapmış olduğu çalışmalar medeniyetimize sahip çıkmak için yapmış olduğu surlar dahil olmak üzere yaklaşık 500 milyonluk devam eden ve biten projeleri bize hediye etti. Ben gerçekten çok azimli, kararlı, heyecanlı yapmış olduğu çalışmalar için kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Yeşilyurt Belediye başkanımız hem Battalgazi Belediye başkanımız gençlere sahip çıkıyor. Özellikle hükümetimizin amatörden başlayan sporcu yetişmesi noktasında, milli sporcu yetişmesi noktasında ki planlamaları, teşvikleri, gayretlerinin devam edeceği bir alanda sizlere özellikle gençlerimizin, Malatyalı gençlerimizin sporun her dalında, amatörün her dalında var olması, bu da yetmez profesyonelleşerek bir üst lige ve milli takıma alt yapı oluşturacak siz gençlerin bu anlamda, bu hedefle yetişmesi bizim için çok önemlidir. Biliyorsunuz Cenabı Allah nasip etti Yeni Malatyasporumuz Süper Lige çıktı. Bu anlamda geçtiğimiz yılı hatırlıyorum. O zaman hedef koyduğumuzda o hedefi tutturmanın şimdi biz süper ligde kalıcı olmak için hedefi tutturmamız ve daha önemli hedefimizin Malatyalı gençlerimizin o takımda yer bulabilmesi, oynaması ve bal liginde hatta ikinci ligde takımlarımızın olması, üçüncü ligde takımlarımızın olması çok çok önemli. Sporcularımızın kendilerini hem kazanacakları, hem kazandıracakları, ama aynı zamanda Milli takıma kadar Türkiye’yi temsil etme noktasında kendilerini sorumlu hissedecekleri imkanları vermemiz lazım. İşte baktığımız zaman esasında başarılı olan birçok takımımızda, kendi bünyelerinde yetiştirdikleri gençlerle çok ciddi anlamda bir yerlere geliyorlar. Ve kısıtlı bütçelerle güzel işler çıkartıyorlar. Belediyelerimizde bu anlamda iyi yönetimlerle sizlere verecekleri desteklerle ve en önemlisi sizlerin hocalarınızla kurduğunun kontak, yetişme şartları ve yeteneğinizle farklı yerlere geleceğinize inanıyorum. Battalgazi Belediye sporumuza kazasız belasız bir sezon diliyoruz. Sakatlıkların olmadığı ve başarılarla dolu bir sezon olsun” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından spora ve sporcuya verdiği katkıdan dolayı TÜRFAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Şube Başkanı Gültekin Kullukçu tarafından Başkan Gürkan’a teşekkür plaketi verildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız