SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bazı Yerlerde Yok, Bazı Yerlerde Dal Kırılıyor'

'Bazı Yerlerde Yok, Bazı Yerlerde Dal Kırılıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80’inini karşılayan Malatya’da kayısı sezonunun başlamasıyla birlikte olgunlaşan kayısı meyveleri kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Yeşilyurt ilçesi Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit, Tecde Mahallesi Altınkaşık mevkiinde tarım alanında kalan son bahçelerdeki kayısı ağaçlarında meyvelerinin olgunlaşmasıyla birlikte çok güzel kart postallık görüntüler ortaya çıktığını söyledi.

Malatya'nın bazı bölgelerinde kayısıların, don, dolu ve çeşitli nedenlerle büyümeden çiçekte iken döküldüğünü, bazı bölgelerde ise kayısı meyvelerinin çokluğu nedeni ile ağırlığa dayanamayan ağaç dallarının kırıldığını belirten Yiğit, “Şehrimiz ekonomisinin can damarı olan ve binlerce ailenin geçim kaynağı olan kayısı bahçeleri her mevsime ayrı bir güzellik katıyor. Çiçek zamanı gelinlik misali bahçeler beyaza bürünürken, sonbaharda sapsarı yaprak görüntüleri kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Kayısı hasat zamanı ise kayısı meyvelerinin olgunlaşmasıyla birlikte yemyeşil yapraklar arasında altın rengini andıran kayısı meyve görüntüsü vatandaşların ilgisini çekiyor” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • M.ç (1 yıl önce)
    Kesip bina yapmaya devam ediiiin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Bu muhtarı haber edecek ne özelliği var???
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Abdulkadir (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen de muhtara mı takıldın. Muhtarımız Malatya'nin en hızlı gelişen mahallesinin muhtarı. Aydın bir insan, örnek bir Muhtar. Başını kesseniz yalan söylemez. Adam gibi adam. Böyle yazdığıma bakmayın kendisi çok alcakgönüllü.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • adamın ham maddesi desene işi rast gelsin:)
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hakan kardeşimizle tanışmak isterim..Benim bir özelliğim yok.. Hakan kardeşim..Bahçeler de görmüş olduğum Rabbimizin muhteşem renk,tat,lezzet verdiği kayısı meyvesini diğer insanlarımıza göstermektir..Yoksa haber yapılması beni yüceltmez..Abdulkadir kardeşim teşekkür ederim..Selam saygı ve muhabbetlerimle..
    %80
    %20
    Yanıtla