SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bedelli İle İlgili Çalışma Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:51:26
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok” dedi. 

Malatya'da Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Bakan Yılmaz, gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorularını cevapladı. Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili bir çalışmalarının olmadığını ifade ederek, “Bedelli askerliğin olmayacağını çok net bir şekilde söyledim. Dolayısıyla olmayacağını söyledikten sonra yeni bir gelişme yok. 600 bine yakın insanımız askerden bakaya kalmış ya da kaçak durumda. Muhtemelen bunlardan birçoğunun yoklama kaçağı olması ya da bakaya kalması, ‘Askerlik kısalacak biraz daha bekleyeyim. Ya da bedelli çıkacak biraz daha bekleyeyim’ düşünmesindendir. Bunu da diyenler, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ya da Genel Kurmayımızın ihtiyaçlarını dikkate almadan yapılan açıklamalarla bir algı oluşturuluyor. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını dikkate alıyoruz. Askerlik hizmet süresi 18 ay idi. önce 15, sonra 12 aya düşürdük. 12 ayda normaldir. 12 ayın her iki ayında iki günlük izin var. Oda yaklaşık bir ay demektir. Dolayısıyla askerlik 11 ay kalıyor güzel kardeşim. Yedek subay olanlara ise yaklaşık bir yıl oluyor. Onlardan bir 6 ay tercihli olanı var da, bir yıl yapanlar 2 bin TL maaş veriyoruz. Gel güzel kardeşim, yurdumun dört bir yanından gelen güzel kardeşlerimle tanış, bir ol, kardeş olduğunu gör. Bir de sana üzerine para verelim diyoruz. Dolayısıyla askerlikte yeni bir çalışmamız yok” diye konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bedelli askerlikle ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Yılmaz, şunları söyledi: 

“Numan Bey iyi bir siyasetçi. Topluma bakıyor, 600 bine yakın bir bakaya yoklama kaçağı olmuş. Bu sosyal bir problem. Bu sosyal problemi nasıl çözeriz diyerek, bir öneri sunuyor. İyi bir siyasetçi olarak böyle bir düşüncede bulunması, bunu dile getirmesi çok normaldir. Ancak biz mevcut ihtiyaçları dikkate alarak, yapılabilenin en iyisini yaptık.”

Yılmaz, bedelli ile ilgilenen kişi sayısının az olduğunu ifade ederek, “460 bin tana bakayamız varken bedelli çıkardık. 70 bin kişi başvurdu. İnanın ki, şimdi de bir bedelli çıksa, öyle çıkacak falan demeyin, başvuru 15-20 bini geçmez. 15-20 binin sesi çok çıkıyor kardeşim. 2-3 bin insanın sosyal medyada hesabı var, sanıyor ki herkes bununla ilgileniyor. İlgilenen sayı o kadar değildir. Verdiğim rakamları geçmez diye düşünüyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız