SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyelerin 'Seçkin' Konuşmacıları.!

0
Güncellendi - 2020-03-02 06:41:17
Belediyelerin 'Seçkin' Konuşmacıları.!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin Suriye’deki gözlem noktalarında görev yapan 34 askerimizin önceki gün şehit edilmesiyle ilgili olarak TRT’de katıldığı bir programda, şehit askerlerimiz için “Bitmiş gibi, ‘Kaybımız var ’deniliyor ya, bunlar güzel sözler değil. Ne kaybı yahu? Kayıp falan yok. Yer değiştirdiler. Dünyada ahirete geçti, kabir hayatına geçtiler. Hepsi bu” şeklinde konuşan şair-yazar Hayati İnanç, TRT’de katıldığı bu programdan bir gün önce “Can Veren Pervaneler” başlıklı bir konferansın konuşmacısı olarak Malatya’daydı.

İdlip şehitlerimiz için başta acılı aileleri olmak üzere ülkece hissedilen ve yaşanan büyük üzüntü, derin acı konusunda empati yapmadan “Ne kaybı yahu? Kayıp falan yok” dedikten sonra, Hayati İnanç ve TRT programcısı Seval Çöpür’ün, Abdurrahim Karakoç’un bir şiiri üzerine gülüşerek konuşmaları başta sosyal medya olmak üzere birçok kitle iletişim mecrasında büyük tepkiye neden oldu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak Malatya’ya geldi

TRT’deki konuşmasında şehit ailelerinin acısını ve ülkece gösterilen hassasiyeti gözetmeden konuşan ve bu nedenle büyük tepki gören ve sosyal medya platformu twitterda trent topic (tt) olan Hayati İnanç bu programa katılmadan bir gün önce Malatya’daydı.

Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan, makamında ağırladığı ve kayısı armağan ettiği Hayati İnanç’ın konferansına Malatya halkını davet ederek, Şair ve Yazar Hayati İnanç’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürkan; “Edebiyatımızın üstatlarından Hayati İnanç Beyi Malatya’mızda ağırlamak bizleri mutlu etmiştir. Bugün akşam bütün hemşerilerimizle bir sohbet programında birlikte olacaklar. Bu vesileyle Malatyalı hemşerilerimizi, Hayati İnanç üstadımızın, engin kültür hazinesine sahip söyleşisine davet ediyorum” şeklinde konuşmuştu.

Hayati İnanç, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak 27 Şubat’ta Malatya’da düzenlenen “Can Veren Pervaneler” başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı. İnanç, konferanstaki konuşmasında depremle ilgili konuşmuş ve “Ben de çok büyük depremi gördüm. O kadar aciz ki insanoğlu, biranda her şey anlamını yitiriyor. Esasen sallanan bu yer bize hiç sallanmadan da bir şeyler demektedir. Ama çoğu zaman dinleyemeyiz veya anlamayız. Aşık Veysel'in dediği gibi 'Benim sadık yârim kara topraktır'. Toprak bize her gün bir şey söyler" demişti.

“Şehitliği bana da nasib etmesini Allah’tan niyaz ediyorum”

Bu arada Hayati İnanç, yoğunlaşan tepkilerin ardından twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. “Şehitliği bana da nasib etmesini Allah’tan niyaz ediyorum” diyen İnanç paylaşımında şunları ifade etti: “Bu sabah TRT-1’de programda söylediğimiz “şehitlerimiz için kaybettik demek doğru olmaz; dünyalarını değiştirdiler ve onlar en büyük şerefe nail oldular” şeklindeki sözlerimin bazılarınca yanlış anlaşıldığını üzülerek öğrendim. Uğurlayanlar ağlarken, şehit güler. En büyük devlete erdiler. Kederli ailelerine başsağlığı diliyorum; şehitliği bana da nasib etmesini Allah’tan niyaz ediyorum”.

TRT Sunucusu Çöpür’den eleştiriler için: “Enerji harcamayacağız”

TRT -1’deki 34 şehidimizin konu edildiği programda gülerek konuşan İyi Fikir programının sunucusu Seval Çöpür ise, twitter hesabından yaptığı açıklamada, eleştirilerin aynı kaynaktan çıktığını ve mesnetsiz olduğunu belirterek, “Haksız yorum ve ithamlar için enerji harcamaya niyetli değiliz” dedi.

Samanyolu TV’nin eski programcısı Bekir Develi de Battalgazi Belediyesi’nin davetlisiydi

Deprem sonrası iyileştirme çalışmaları yapmaktan çok propaganda faaliyetlerine ağırlık veren belediyeler ard arda Malatya’ya konferans konuşmacısı davet ediyor. Davet edilen isimlerden biri de FETÖ davaları kapsamında kapatılan Samanyolu TV’nin eski programcısı Bekir Develi’ydi. Battalgazi Belediyesi’nin TÜGVA ile birlikte organize ettiği bir çalışmayla Malatya’ya davet edilen Bekir Develi, “Hikayelerle Anadolu İrfanı” başlıklı bir konferans verdi.

Osman Güder: “İyi ki unutuyoruz…”

STV’de 2007 yılından itibaren 40 bölüm yayınlanan “Yola Düşenler” programının sunuculuğunu yapan ve STV’deki bu programı ile RTGD ödülü kazanan Bekir Develi’yi makamında ağırlayan Osman Güder, Bekir Develi’yi Malatya’da ağırlamaktan mutlu oldukların belirterek, Bekir Develi’nin “Hikayelerle Anadolu İrfanı” konferansı için, “Yaratılış gereği insanın unutma özelliği var. İyi ki de unutuyoruz. Anlattıkları dinleyenlere birer nasihat, hatırlatma olacaktır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Güder, kabulde, “Bekir Develi kardeşimizi Malatya’mızda ağırlamaktan dolayı oldukça mutluyuz. Toplum tarafından kabul görmüş insanları toplum ile buluşturmak ayrı bir zevk, ayrı bir heyecan oluyor. Hemşerilerimiz 2 – 3 yıldır Bekir Develi Beyi görmek istiyorlardı. Sağ olsun TÜGVA Başkanımız Mesut Demir Bey programı beraber yapalım dediğinde biz de memnuniyetle kabul ettik. İnşallah akşam da bir konferans verecek. Yaratılış gereği insanın unutma özelliği var. İyi ki de unutuyoruz. Çünkü bazı yaşanan olayları unutmasak sürekli insan zihninde canlı tutulursa insanın onunla yaşaması mümkün değil. Hatırlatmak insan olarak bizim birbirimize karşı görevimiz. Kendileri de Anadolu’yu geçmişten alıp günümüze güzel örneklerle taşıyacak. Anlattıkları dinleyenlere birer nasihat, hatırlatma olacaktır. İnşallah güzel bir söyleşi olur.” diye konuştu.

Hayati İnanç ile ortak kitap yazdı

Bekir Develi’nin, TRT’deki programda İdlip şehitlerimizle ilgili konuşması tepki toplayan Hayati İnanç ile ortaklaşa yayınladığı “Fabrika Ayarı” adlı bir kitabı bulunuyor.

malatyahaber.com

FOTO: Hayati İnanç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

FOTO: Bekir Develi ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • erol (4 yıl önce)
    Hayati İnanç ne diyor; Şehitliği bana da nasip etmesini Allah tan niyaz ediyorum. Biraz geç kalmış, yaş itibarıyla Rusların Afganistan ı işgalinde ,Sırpların Bosna-Hersek i işgalinde, Amerikalıların Irak işgalinde oralarda savaşan müslümanların yanında yer alarak kafirlere karşı Allah yolu da savaşa bilirdi. Fırsat geçtiği halde niye gidip savaşmamış, benim çevremde Allah için Afganistan da gidip Ruslara karşı savaşan şehit düşen tanıdıklarım var. Hariçten gazel okumak kolay. Birde şehit olan çocukların anne-babalarına sorun,dul kalan eşlerine sorun, yetim kalan babalarını bir daha görmeyecek yavrularına sorun,şehitlik elbetteki Allah katında en yüksek mevki, ama geriye kalanları rencide etmeden yorum yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (4 yıl önce)
    Hayati İnanç’ın TRT’de İdlip Şehitlerimiz ile ilgili söylediği sözlerle ilgili bu haberdeki eleştiriler konusunda yapılan ve Hayati İnanç’ın tavrını savunanların yaptığı yorumlara baktığımızda iki ihtimal var sanırım: Birinci ihtimal; bu yorumları yazanlar haberi okumadan, Hayati İnanç’ın fotoğrafını görüp direkt savunmaya geçtiler. İkinci ihtimal; okuduklarını anlamadılar. Beyler; Bakara Suresi’nin 154. Ayetindeki “Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz” Allah’ın açık hükmünü, yine Ali İmran Suresi’nin 169-170. Ayetlerindeki “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilâkis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehid kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar” ilahi hükümleri kim inkâr edebilir? Kimin haddine? Malatyahaber.com’un bu haberinde, anlayan ve anlamak isteyenler için deniliyor ki, şehitlerimizin ailelerinin derin acısı ile, ülkenin, 80 milyonun büyük üzüntüsü ile empati yapmıyor Hayati İnanç ve TRT sunucusu. Hayati İnanç ve TRT Sunucusu, şehitlerimiz için “Ne kaybı kardeşim? Kayıp falan yok” derken üsluplarına dikkat etmiyorlar, şehitlerimizin bedenleri henüz sıcaklığını korurken ve aileleri gencecik çocuklarını henüz toprağa vermemişken, diğer bazı tuzu kurular gibi gülüşerek konuşuyorlar… Ayrıca, şehitler için üzüntü duymayı ve acı çekmeyi İslam’a aykırıymış gibi lanse ederek, İslam’ın haram kılmadığı bir olaya haram muamelesi yapıyorlar. Yakışıyor mu Hayati İnanç’a, yakışıyor mu bu milletin vergileriyle geçimini sağlayan TRT’ye? Ayrıca, şehitler için üzülmenin nesi, neresi İslam’a, Kur’an hükümlerine aykırıdır? Üzülmeyip, acı çekmeyip zil takıp oynayalım mı? Şehitler için üzülmek, hem de çok üzülmek şayet İslam’a, Kur’an-ı Kerim’e aykırı olsaydı, Hz. Peygamber (S.A.V.), sevgili amcası Hz. Hamza’nın Vahşi tarafından vahşice şehit edilmesinden dolayı hiç üzülmezdi. Oysa çok iyi biliyoruz ve sahih kaynaklardan çok rahatlıkla kaynak gösterebiliriz ki, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, sevgili amcası Hz. Hamza’nın şehit edilmesinden, yani bir savaş ortamından vahşice bir saldırı sonucu, dünyasını değiştirdi ve ahrete irtihal etti. Bu durumda… Hayati İnanç’ın sözlerine ve üslubuna göre Hz. Peygamber’in hiç üzülmemesi lazımdı bu olay karşısında. Çünkü, amcası Hz. Hamza şehit olmuştu ve şehit olarak dünyasını değiştirmişti. Ama hiç de öyle gelişmiyor olaylar…. Peygamber Efendimiz, haklı olarak olağanüstü üzülüyor sevgili ve saygıdeğer amcası Hz. Hamza’nın şehit edilmesinden… Hatta, o ana kadar kendisini bu kadar öfkelendiren başka bir şey olmadığını söylüyor… İşte kaynak: “Uhud şehidleri arasında Hz. Peygamber’in amcası Hamza da vardı. Karnı yarılmış, ciğeri çıkarılmış, burnu ve kulakları kesilmiş, cesedi parça parça edilmişti. Zor tanınıyordu. Onu bu durumda gören Hz. Peygamber, çok üzüldü, ağladı ve şöyle dedi: “Ey Hamza! Hiç kimse senin kadar musibete uğramamıştır ve uğramayacaktır. Beni bunun kadar öfkelendiren bir şey olmamıştır” (İbn Hişâm, 1987: III, 58)”. (Hz. Peygamberin Şehit Aileleri ile Münasebetleri – Yrd. Doç. Dr. İsmail Altun – Atatürk Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü) Sonuç olarak; bir insanın eceliyle ya da şehit olarak ahrete irtihal etmesine, ailesinin, sevenlerinin, ya da toplumunun üzülmesi son derece insani ve İslami bir durumdur. Üzülmemek, “Niye üzülüyorsunuz kardeşim, sadece dünya değiştirdiler” demek insana ve toplumun hassasiyetlerine yabancılaşmaktır. Şehitlerimize ve doğal ölümlerle kaybettiğimiz insanlarımıza üzülmek İslam’a aykırı değildir. İslam’a aykırı olan, şehitlerimizin ya da doğal ölümlerle kaybettiğimiz insanlarımızın ardından Allah’a isyan etmektir. Hayati İnanç ve adı lazım olmayan TRT sunucusu şehitlerimizin bedenleri henüz toprakla buluşmamış iken gülüşerek “Ne kaybı yahu?” diye konuşuyor, muhabbet ediyorlar. İnsanların tepki gösterdiği, Malatyahaber.com anladığım kadarıyla eleştirdiği konu laubali üslup ve İslam’a aykırı olmayanı İslam’a aykırıymış gibi gösterenlerin Malatya'da 'allame' olarak kabul görmeleridir. Eee ne de olsa, "Şehidin helvası sizin ocakta kavrulmadığı sürece size hep tatlı gelecek"!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat (4 yıl önce)
    Tepki şehitlik makamına değil, tam tersine şehitlere saygısızca davranışlara, her devrin adamı oldunuz dün fetö yü övenlerle bugün yanlışa evet diyenler aynı kafa, dünde birilerini düşman ilan ederek konuşanlar bugünde aynı kafada, şehitlere saygı duymak yerine kahkahalar atan yönetimimiz var, ama unutmayın Allah yolunda ölenlere şehit deniyor, çıkarları uğruna savaşanlara değil....
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    yer değiştirdiler ..lafa bak..sizin suçunuz yok ..sizin gibilere cesaret verenlerde...bunları konuşmacı diye çağıran zihniyetten vatana millete hayır gelmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bunlar çok seçkin konuşmacılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Halkın parasıyla böylesi adamları ağırlayanlara , o şahsa ve TRT ye hakkımı helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (4 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Allahını seviyorsan helal et aman gözünü seveyim senin gibi vatan severin çok hakkı vardır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Bekir (4 yıl önce)
    Sayın Malatya Haber Yazarı .Bu haberi yazmadan önce bir zahmet edip de Hayati İnanç'ın Programı ni tüm izleseydiniz iyi olurdu.Maalesef yine önyargılı ve idrak etmeden bir haber yaptınız.Sırf haber olsun diye.En azından Şehitliğin ne olduğunu İslâm 'a göre bir araştırın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (4 yıl önce)
    Yazık size böyle bir haber yaptığınız için. Açıklama zahmetine bile girmeyeceğim. Şehir merkezindeki ağır hasarlı binaların neden belediye tarafından hala yıkılmadığına dair haber yapmazsınız, siyaset üstü insanlarla uğraşırsınız. Aynen böyle devam, sayenizde Malatya çok şey kazanacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • deprem (4 yıl önce)
    Belediye parti meclisinde CHP üyeleri bu toplantılar kaç lira harcandığını sorabileceklermi acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan ali (4 yıl önce)
    insanların konuşmalarını yanlış yönlere çekmeyiniz bu haber sitesi artık objektif olmaktan çıkmıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • ilker (4 yıl önce)
    memleketlimize edebiyat yaramaz . hayati hoca orada o kadar afilli laflar edeceğine şehitler ölmez deyip geçse 2 tane şehitler tepesi narası atsa art niyetlilerin eline bu kadar koz vermeyecekti. nereden bilsin ki adam konuşmasını bölüp kesip biçip haber sitesine konu yapacaklar ? akıllı okur girer video izleme sitesine, yazar hayati inanç'ın şehitler hakkındaki yorumu diye, izler çıkar. bizim vatandaşımızı kandırmak bu kadar kolay işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar (4 yıl önce)
    Cidden abarttiniz baskana vurmak icin bu kadar da olmaz. Artik anlamsiz geliyor haberleriniz. Tarafsiz ilkenizi bitiren neydi bu kadar? baskan ile ilgili tek haber yapmadiniz olumlu adam hergun sahada. Hizmet etmeye calisiyor. Birde trolleri var bazi kesimlerin. Sizde onlara canak tutuyorsunuz. Umarim bu tutum ve davranisi size yaptiran zihniyettin yanlis oldugunun farkina varir ve dogrunun yaninda olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Böyle çok muhterem değerli insanların Malatya'yı ziyaretleri çok önemli.Ziyaretten sonra mutlaka yaptıkları açıklamalarla gündeme geliyorlar.Yazık çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Bu haberi görünce sizin adınıza çok üzüldüm. Malatya nın adı ile ve en eski ve tecrübeli haber sitesi olupta böyle bir haberi yaptığınızı görünce bu hatayı nasıl yaptığınıza anlam veremedim. Keşke Hayati inanç ile ilgili biraz bilgi sahibi olduktan sonra haber yapmayı deneseydiniz. Bu başlığı attığınızı görünce bu kadar az veri ile bir tweeti haber yapmak inanın sizin siteye yakışmadı. Siyaset üstü bir insanı siyasete alet etmeyin lütfen. Bu metin size yakışmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (4 yıl önce)
    Evet cpli malatya haber bizim inancımıza göre de öyle onlar kayıp ölü değil bilakis diridirler ayet bile onlalara ölü demeyin diyor. Siz anlamazsınız siz şehitliği bilmezsiniz çünkü
    0
    0
    Yanıtla