SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berat Kandili Bu Gece İdrak Ediliyor

0
Güncellendi - 2020-04-07 22:58:26
Berat Kandili Bu Gece İdrak Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

Ramazanın müjdecisi kabul edilen Berat Kandili 7 Nisan Salı'yı 8 Nisan Çarşamba'ya bağlayan bu gece idrak edilecek.

Berat Kandili, 25 Şubat'ta başlayan "üç aylar"ın ikincisi şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor.

İslam inancına göre "berat", günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.

Hazreti Muhammed'in, Berat Kandili'ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

Diyanet İşleri Başkanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, Berat Kandili'ni evlerde ibadet ve dua ederek idrak edecek.

Ayrıca TRT 1'de "Kandil Özel" özel programı yayınlanacak.

MESAJLAR

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

"Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle yakınlaşmadır. kişinin doğuştan günahlardan berî olduğunu bize haber veren önemli bir müjdedir.

Cenab-ı Allah'ın rahmet ve mağfireti ile tecelli ettiği, lütuf kapılarını ardına kadar araladığı, günahlarımızı affettiği, ibadetlerimizi kat be kat mükafatlandırdığı Berat Kandili, aynı zamanda insanlar arasındaki dargınlıkları giderip, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için bir fırsattır. Yeryüzünü nimetleriyle donatan Rabbimizin verdikleri karşısında Yaradan'a daha derin bir şükran imkanı bulacağımız bu özel gecede inanıyorum ki inananlar derin bir vicdani muhasebe yapacak, Rablerinin rızasını kazanma arzusunu içinde barındıracaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınına karşı Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarıyla büyük bir mücadele gösteren devletimizin yanında millet olarak da üzerimize düşeni yapmalı, uyarıları dikkate almalı ve evlerimizde kalmaya devam etmemiz gerektiğini hatırlatıyor, kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmeden Berat Gecesi'nin tüm vatandaşlarımıza, İslam alemine merhamet, kardeşlik, huzur, birliktelik ve sağlık getirmesini gönülden niyaz ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

Çakır yayınladığı Berat Kandili mesajında şunları belirtti:

"Mübarek Ramazan ayının müjdecisi Berat kandiline kavuşmanın milletimiz ile birlikte idrak etmenin mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.

Berat; Yüce Allah (C.C) ‘ın affı ve bağışlayıcısı; günah borç ve cezadan kurtulmak manalarına gelmektedir. Rabbimizin kullarına rahmetle nazar ettiği bu önemli gece af dilemenin, arınmanın, elleri duaya, gönülleri semaya açmanın, doğrudan Yüce Allah (C.C.)’a yönelip mağfiret iklimine girmenin vaktidir.

Bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında makbul ve kabul olmasını temenni ediyorum. Rabbimden bütün dünyayı kuşatan salgın hastalıklardan biran evvel kurtulmamızı ve Ramazan ayına, hastalıklardan temizlenmiş, günahlardan arınmış şekilde girmemizi niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu gecede en güzel şekliyle yararlanmak ümidiyle İslam Aleminin , Milletimizin ve hemşerilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor; selam, sevgi ve saygılar sunuyorum"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürkan, ilahi rahmetin tecelli ettiği bugünün İslam ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini; dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü salgınının bir an önce sona ermesini temenni ettiğini belirtti.

Başkan Gürkan mesajında, "Berat Kandili af ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi bakımından bizler için büyük bir fırsattır. On bir ayın sultanı, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandilinin İslam âleminin günahlarından kurtuluşuna, kardeşlik ve hoşgörü ortamının gelişmesine, güçlenmesine vesile olmasını temenni ederim.

Berat gecesi, Allah’ın affına mazhar olmanın yanında, bizlere affedici olmayı da hatırlatır. Bu gün bir diğer yönüyle, kırılan kalpleri onarma, insanlar arasındaki kin ve nefret duygularını öteleme günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve milletimizin mübarek Berat Kandilini tebrik eder, kandilin tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Ayrıca, korona virüs salgını yüzünden hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına Cenab-ı Allah’tan sabırlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Güder, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında "Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun gecesi, On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif´in müjdecisi Berat Kandilinizi tebrik ediyorum" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Güder, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajla tüm İslâm âleminin ve hemşerilerinin kandilini tebrik etti.

Dünyayı saran Korona virüs (Covid-19) ile amansız bir mücadele içinde bulunduğumuz bu günlerde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Dünya şuan büyük bir salgınla karşı karşıya. Türkiye ve Malatya olarak el ele verdik, ‘Biz bize yeteriz Türkiye’m’ diyerek bu virüsle amansız bir mücadeleye girdik. Rabbimizde bizlerin yanındadır. Bu salgın boyunca evlerimizden çıkmayalım, Yeter ki tedbirlerimizi alalım. Berat gecesinde ellerimizi göğe yöneltirken, Rabbimizden insanlığın bu virüsten kurtuluşu için dua edelim. Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan dünyaya tamamen indirildiği gece olarak da bilinir. Bu anlamlı gece vesilesiyle virüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Berat Gecemizin; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için bu virüs belasından kurtuluşa, sağlığa, afiyete ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Gecemiz mübarek olsun.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Mehmet Çınar, “Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen ve aynı zamanda Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesine kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.”dedi.

Berat Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Gönüllerin merhamet dolduğu, insanların sabırlı, sevgi ve saygının hâkim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin manevi iklimini hep birlikte yaşıyoruz.

Ruhen müminlere ağır gelen her türlü sıkıntıdan ve insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtuluşa vesile olacak olan Mübarek Berat Kandilini idrak etmenin derin bir hazzı içerisindeyiz. Gönül dünyamızı aydınlatan, hayat muhasebesi yapmamızı sağlayan bu önemli gecelerin, tüm insanlığa ışık tutmasını ümit ediyorum. Yüce Rabbimizin samimi duygularla edilen dua ve yakarışları kabul ettiği bu ulvi ve müstesna geceyi iyi değerlendirelim. İnsanlığın kurtuluşu, İslam âlemi ve ülkemizin sağlığı ve huzuru için bol bol dua edip ibadetimizi eksiksiz yerine getirelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam Âleminin Berat Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” dedi.

malatyahaber.com- Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız