SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek'e Bu Sefer de 'Aşşağışeher' Ruhu!

0
Güncellendi - 2021-01-19 14:03:59
Kernek'e Bu Sefer de 'Aşşağışeher' Ruhu!
A- A+ PAYLAŞ

KERNEK'TE HİÇ OLMAYAN 'ZİYARETGAH' DA PROJEDE YERALIYOR!. Malatya kent kimliğine değer katan mekanlarının başında gelen; kaynak suyu, havuzu ve parkı ile bilinen, Malatya folklorunda da önemli yeri olan, belediye yönetimlerinin bilinçsizce yaptığı düzenlemelerle betona boğulan Kernek'in, bu defa da 'ziyaretgah' konseptli, mekanın aslı ile ilgisi olmayan yeni bir düzenlemeye sahne olacağı öğrenildi.

Selahattin Gürkan yönetiminin, Ahmet Çakır'ın belediye başkanlığı döneminde, simgesi olan su kaynaklarından arındırılan ve halkın 'fırıldak' olarak adlandırdığı yeldeğirmeni yerleştirdiği Kernek için hazırlattığı yeni çevre düzenleme projesi ile, Eskimalatya'daki 'kanlı kümbet'i anımsatan bir 'ziyaretgah' yapısı inşa edeceği belirtilirken, kamuoyuna duyurulan düzenlemenin detayları tepkiye yolaçtı.

BU BÖLGEDE ZİYARET YOK, AMA..

Son projeye, Kernek tarihinde hiç olmayan bir ziyaret mekanı da eklenirken, Malatya’nın yaşlıları ve Malatya kültür tarihi üzerine çalışan araştırmacılar, bu bölgede hiçbir zaman ziyaret olmadığını, bazılarının burada ‘Kernek Baba’ ziyaretinin (yatırının) olduğu yolundaki iddialarının hayal mahsulü olduğunu belirttiler.

Malatya’nın, yerli halk arasında ‘Aşşağışeher’ olarak da adlandırılan eski yerleşim yeri Eskimalatya’nın ziyaretleriyle bilindiği, Eskimalatya kökenli Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da, Kernek’e ‘ziyaret’ yerleştirerek, bambaşka bir imaj kazandırmasının, Kernek’in aslıyla uzaktan yakından ilgisinin olmayacağı değerlendiriliyor.

UYDURMA HİKAYELERLE KERNEK'E YAPAY İMAJ

Kernek’te, başka yerlerden getirilen mezar taşlarının, burayla ilgisinin olmadığı, bölgenin 1950’li yıllarda  park olarak düzenlenmesi sırasında, bu taşların kaldırıldığı, ancak Kernek’i ve bölgeyi bilmeyen, geçmişinden haberi olmayanların ‘uydurma’ hikayelere ve söylentilere dayanarak yeni bir Kernek imajı yaratmaya çalıştıkları belirtiliyor.

Kernek’te yapılması gerekenin, suyu ön plana çıkaran bir proje olduğu, gerçekte burada olmayanların projeye eklenmesinin, geleceğe de yanlış bir mekan ve tarih anlatımı taşıyacağı, bunun da kent tarihine yönelik önemli bir çarpıtma olacağı, uydurma eklentilerden vazgeçilerek kent tarihine saygı gösterilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yine Malatya'nın yerli halkının,  Kernek'te Hıdırellez yapmasının burada olduğu öne sürülen  bir ziyaretle ilgisinin bulunmadığı, tamamen kaynak ve akarsu ile ilgili inançtan kaynaklandığı da belirtiliyor.

Kernek’e, bir ziyaret yapısı yerleştirmenin, uygun olmadığı için şimdi yıkılan düzenlemede yer alan ve tepkiler üzerine kaldırılan, halkın ‘fırıldak’ diye adlandırdığı Yeldeğirmeni’nden bir farkının olmayacağı, en az onun kadar Kernek’e yabancı duracağı da son projeye yapılan eleştiriler arasında.

İHALE BİNGÖL FİRMASINA..

Bu arada, 'Kernek Meydanı Taşkın Koruma ve Alt Yapı Rehabilitasyon Yapım İşi' adı altında ihalenin 12 Kasım 2020'de yapıldığı, yaklaşık maliyeti 5 milyon 713 bin TL olan projeye 4 milyon 290 bin TL teklif eden Bingöl merkezli Orbin Mühendislik İnşaat Temizlik..Ticaret Limited Şirketi'nin bu teklifinin uygun bulunduğu, 17 Aralık 2020'de sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ tarafından ihalesi yapılan projenin finansmanını, İller Bankası ile Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı (JİCA)'nın sağladığı bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR'İN AÇIKLAMASI..

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, Kernek'teki düzenlemelerle ve Gürkan'ın yaptığı incelemeyle ilgili Pazar günü basın kuruluşlarına ulaştırdığı basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Meydanını aslına uygun hale getirmek için çalışmalara başladı. Başkan Gürkan, “Malatya’nın hafızasını, belleğini yeniden ortaya çıkararak burada vatandaşlarımızın Hıdırellez döneminde gelip kendi gelenekleri ve inanç değerleri ölçüsünde yapmış oldukları aktiviteleri yeniden yapmalarına olanak sağlamak amacıyla bu projemizi hayata geçiriyoruz”

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanarak çalışmalara başlanan Kernek Meydanında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalar ve proje hakkında bilgiler aktaran MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Malatya’nın önemli meydanlarından biri olan Kernek Meydanı vatandaşlarımızın yoğun talepleri ve sıkıntılarından dolayı Sayın Başkanımızın da talimatlarıyla bu alan ile ilgili olarak yeni bir proje hazırladık. Bu alandaki çalışmalarda dört temel esas üzerine çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu alanda bulunan yel altı suları kapatılınca yanda bulunan binaların temellerinde ciddi manada su çıkmaya başladı. Bunu önlemek için doğal su kaynağını bulup yeryüzüne çıkaracağız. Bir ikincisi buranın tarihi bir geçmişi vardı. O tarihi geçmişi olduğu gibi yansıtmanın hesaplarını yapıyoruz. Ayrıca bu alanın 6 bin 500 metrekare yeşil alanı var biz bunu 16 bin metrekareye çıkarmak için proje hazırladık. Son olarak Malatya’nın merkezi olmasından dolayı insanların rahat bir şekilde dolaşabilecekleri, oturabilecekleri bir alan oluşturacağız. Buna göre çalışmalarımızı planladık. Vatandaşlarımıza daha güzel bir Kernek Meydanı sunmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Kernek Meydanının Malatya’nın hafızası olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz Kernek Meydanı’nın yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak bir proje hazırladı ve çalışmalara başlandı. MASKİ Genel Müdürümüzün de ifade ettiği gibi özellikle buradaki su kaynağının kaybolması ile birlikte alt kodlarda kalan binaların bodrum katlarına sirayet etmesi ve sürekli şikayetlerin gelmesi hem suyun yeryüzüne çıkarılması hem o suyun kullanılması noktasına bir çalışma başlattık. İnşallah Kermek Meydanı bu amaca matuf olarak eski suyun burada tekrar ortaya çıkarılması ve sulama ile ilgili ihtiyaçlarda kullanılması noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz.  Ayrıca burada Malatya’nın hafızası, belleği var. Buradaki Kernek ziyaretinin ortaya çıkarılıp özellikle Hıdırellez döneminde vatandaşlarımızın gelip kendi gelenekleri ve inanç değerleri ölçüsünde yapmış oldukları aktiviteleri burada yeniden yapmaları amacıyla düzenleme çalışmaları yapıyoruz.

Ayrıca burada çıkacak olan suyun bir kısmı İnderesi Tabiat Parkında Projesini Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz ve 250 kişinin sürekli konaklayabileceği kamp merkezine ve oradaki 3 bin 100 dönüm olanın sulanması noktasında kullanılacaktır. Bu alana ayıraca MASKİ tarafından bin metreküplük su deposu inşa edilerek bu alanın su ihtiyacı da karşılanmış olacak. İnşallah çalışmalarımız sonucunda bu alana yakışır, yaraşır bölge halkının talep ettiği ve özlediği o Kernek Meydanı’nı yeniden ortaya inkişaf ettiririz. Çalışmaların Malatya’mıza ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

93 yorum yapılmış

  • Levent.malatya (2 yıl önce)
    Meydana rüzgar değirmeni koymak saçmaydi zaten malatyalınıin hafızasında su değirmenleri vardır çocukken bulgurumuzu su değirmenlerinde yapmaya götürürdü bizi büyüklerimiz yapılacaksa su değirmeni yapılmalı. Eski haline getirilmesinide memnuniyetle karşıladım
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent.malatya (2 yıl önce)
    Kernek havuzunun altında yıldız şeklinde dökülmüş beton vardı halk arasında yıldız diye geçerdi içinde su kaynağı vardı hıdırellezde halk havuz ve kanalboyu etrafında toplanır mum yakar, kağıtlara dilek yazar suya atardı. Ama ben burada bir yatır olduğunu duymadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun belediye başkanına yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44lokman (3 yıl önce)
    ŞİMDİDE KERNEK BABA ÇIKTI ORTAYA.HİÇ DÜZGÜN BİR YOLUNUZ VARMI HEP YILAN GİBİ.akli fikri olan ileriyi düşünenolsaydı tarı alanlarını verimli toprakları imara açarmıydınız.yamaçlara ev yapılır ama tarım yapılmaz.belediyelerin kafaları çalışmıyor bana göre
    0
    0
    Yanıtla
  • 44lokman (3 yıl önce)
    Her gelen kafasına göre proje adı altında milletin parasını birilerine peşkes çeliyorlar .sizi millet seçtigine göre neden millete sorulmuyor.bu işlerin vebali çok.yazık yapmayın böyle.belediyeler bir iş yaparken ilkokul çocuklarına sorsunlar.size gülerler.olmayan birşeyler yapın var olanı ykıp tekrar tekrar yapmayın ayıp ve günahtır.sokak ismi ve her yıl kaldırımdan başka elle tutulur neyiniz var.bu herkes için geçerli
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (3 yıl önce)
    yazık günah bu miletin paralarını çar çur etmeyin şu pandevide zaten millet ekonomik kirizde oranın neyi vardı yıkıyorsun yazık yazık yazık bukadar diyorum bu millet elbet hesabını sorar.....
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    anlaşılan belediyelerin mantığı yık yap yık yap zamanında askerlik yaparken eğtim alanındaki 5 yıldızlı otellerde olmayan lavabo ve tuvaletlerin yıkıldığnı görmüştüm komutanım neden bunlar yıkılıyor diye sorduğumuzda çok sorgulamayın bunları yıkıp yeniden yapacağızki askerlerde boş burdamasın istikam bölügüne nemalansın derdi işte aynı mantık.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Allah yardımcımız olsun. Millet bahçesinin içine de başka yer yokmuş gibi yer yokmuş gibi beton kütüphane yapıyorlar. Parkın içinde türbenin işi ne, Kernek baba da nereden çıktı, Bu gidişle babayı alacağız herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • cesur mimar (3 yıl önce)
    Doğru bir tespit,; şehircilikten, sanattan ve mimarlıktan anlamayan birisi Belediye Başkanı olmamalı. Maalesef önceki başkan da mimar veya şehir plancısı olmadığı için Kernekle hiç bir ilgisi olmayan uyduruk bir yel değirmeni yapmıştı. Belediyenin parasının gereksiz yerlere harcanarak israf ve savurganlık yapılmasını kınıyorum. Eğer Selahattin başkan Malatyaya güzel bir eser bırakmak istiyorsa yarışma projesi açarak güzel bir proje elde edebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (3 yıl önce)
    Yeterince hurafe yokmuş gibi birde uydurma türbe konduracaklar bu kabirperest anlayış ne zaman Müslümanların yakasından düşecek bilemedim. Meydanı her yenileme ile öz güzelliğinden uzaklaştırıp daha da betonlaştırıyorlar. Yazıklar olsun çekin elinizi artık Kernekten...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Nasıl bir cinayettir bu? Nasıl bir israftır bu? Yeni yapılan yeri tekrar tekrar yapmak! Malatyanin her köşesi yapıldı mi ki tekrar buna sıra geldi.??? Belediye başkanlığı böyle bir şey degil!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral çıplak (3 yıl önce)
    İyi güzelde Yapılan işler de eskiyi aratmamalı,eskisinden daha iyi olmalı.Yenileme budur.Belliki yaşın arif beyin yaşında değil ve o dönemi bilmiyor ve görmedin.Ancak o kernek dediğin yer yeşilliği ve suyu ile ünlüydü.İnsanların dinlenmek için, sohber etmek için geldikleri en iyi yerdi.Gelinen noktada kernekde betondan başka bir şey kalmadı. Oralara tonlarca beton döktüler.Birilerine rant sağlamak için..Güzelim kernek elbirliği ile mahvedildi.Sizde buna hiçmi yeni birşeyler yapılmayacak?gibi sığ ve dar bir görüş bildirmizsiniz.Avrupa da 200,250 yıllık meydanlar yeşillikler ağaçları çeşmeleri ile korunarak çevre düzenlemesi yapılır.Bizde ise bu işler rant kapısı olarak görülür.Yapılanlar bunu gösteriyor malatyasporlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    18 yilda her secim doneminde yaz boz gibi vatandasin vergilerini betona gomerek yap yik yandas Lara para kazandir duzeni devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Türkoğlu (3 yıl önce)
    Şehrin öncelikleri nedir vatandaşı sıkıntılardan nasıl kurtarırız trafik sıkıntısını nasıl çözeriz.Çevre yolları nasıl yaparız.1978 yılında beri Vagon fabrikası alanı gündemimizden düşmedi,bir şeyler olacak gibi ,çevre yolu 30 senedir konuşulan mevzu ne zaman biter bilmiyoruz.Kernek iyi kötü idare eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Okur (3 yıl önce)
    Kernek ve hıdrellez konulu bilimsel bir makale. Tartışmalara katkısı dileğiyle https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/40797
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (3 yıl önce)
    Değerli yorumcular,bütün yorumları saygıyla karşılıyorum.Ancak tüm yorumcular şu andaki Kernek Meydanından şikayetci.Dolayısıyla yeni bir düzenleme gereklidir.Ancak yapılacak yeni düzenleme de haklı olarak boşa gidermi endişesi taşıyor.Ben 67 yaşında doğma büyüme bir Kernekliyim.Sayın Başkan Selahattin GÜRKAN Beye bir ziyaretimde ''Kerneği Geri İstiyoruz'' demiş bu konuda da bir platform oluşturma çabasıyla konuyu Malatya Basınına anlatmıştım.Konu Selahattin Başkan tarafından olumlu bulunmuş ki bu konuda bir çalışma yapılmasını istemiş.Ben şahsen Sayın MASKİ Genel Müdürü Yaşar KARATAŞ Beyden bu çalışma için görsel bir bilgi aldım.Gerçekten iyi bir fizibilite çalışması olmuş.İnşallah bu rekreasyon çalışması bitince olumsuz eleştirileri olan hemşehrilerimizin bu çalışmayı kalben destekleyeceğine inanıyorum.Kıymetli hemşehrilerimiz yapılacak masrafın boşa gideceği endişesi taşıyor olabilir.Ancak türkülere konu olan KERNEK bir kent estetiğidir.Bu çalışma tamamlanınca herkesin beğeneceğini umuyor saygılar sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    KERNEK BABA NERDEDEN ÇIKTI? Herşeyi bilen başkandan yeni bir bomba ben şimdiye kadar Kernek Baba diye birinin varlığını hiç duymadım ve de yazılı hiç bir belgede görmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Oralarda hiç ağaç kalmışmıydı onuda kesecekler sanırım. Bir kaç tane daha cafe sığar belki. Oradan da bir güzel rant elde edilir. Gerçekten de şu güzelim memleketi mahvettiniz. Beton ormana çevirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    cemal akın kanal boyunda böbrektaşı düşüren yapmıştı çakırın yaptığı yel değirmeni güzeldi .şimdide gürkanın yaptığı kernek babayı konuşacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Allah aşkına bir şehrin kimliği olur, hafızası olur. Aşağı şehrin türbesiyle Kernek ne alaka? Her gelen başkan kafasına göre şehirle simgeleşmiş bir meydanı yıkıp yapıyor. Kernek denilince su ve yeşil akla gelir, Keşke Münir Erkal'in yaptığı gibi kalsaydı Kernek Meydanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Size katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Ben yaptım olduğu mantığı ile yapılan projeler halktan kabul görmeyeceği gibi yok olmaya mahkumdur. Şehrin yöneticileri neden bunda ısrar ederler. Bu kadar zor mu doğru projeler yapmak. Bu tür projeler rant elde etmenin de aracı haline gelmiştir. Bir önceki belediye başkanının yaptığı projenin çevre binaların zemin katlarından su çıkması ile sonuçlandığını kendileri belirtmiştir. Ancak aynı hatay devam ediyorlar. Nasıl olsa para halkın parası kendi ceplerinden harcamıyorlar. Habire belediyeyi borçlandır. Hesap verme mekanizması yok. Neden bu tür tüm halkı ilgilendiren projelerde bölgenin sivil toplum örgütleri ve halkına da fikir sorulmaz. Çünkü hazretler her şeyi en iyi kendileri bilir. Bildikleri için her proje çöp olur gider. Önceki projenin hatalarını belirtmişler. Peki sorumlular hakkında yasal işlem başlatmışlar mı? Yok bunu yapamazlar, çünkü kendileri de aynı yöntemi uyguluyorlar. Yazacak çok şey var ancak, karşında anlayacak bir yönetici olmayınca (anlarlarda işlerine gelmez) boş yere kendimizi yoruyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Aga bu kernekte iyi para var demekki. Her gelen bi el atıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysı bahçesi (3 yıl önce)
    Dörtane taş düzme ile bu işler olmaz şehirin hafizasini yok ettiniz bu şehirde giden gidene siz kalın suriyeliler le kernekte sanatçı çıkardı hürriyet parkı sümer havuzbaşı vilayet parkı soykan parkı bir memlekete bu kadar ihanet olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacıcavcav (3 yıl önce)
    Oranın eski halini en iyi Bodo bilir bence kesinlikle fikir alışverişinde bulunulmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (3 yıl önce)
    Kaç yıl oldu orasının yapılması, kaç liraya yapıldı şimdi kaç lira daha harcanacak ve boşa harcanan paranın hesabını kim verecek ve buranın ne aciliyeti var yol su kanalizasyon bekleyen yerler varken yazıktir günahtır israftır ... şu yap boz huyunuzdan vazgeçin
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (3 yıl önce)
    Ben Malatyalı olarak şunu söylemek istiyorum malatyanın trafiğini düşünün kuyuönü geçtikten sonra mezarlığın sonuna kadar ve cumhuriyet lisesinin oraya kadar yol boydan boya arabalar var trafik yoğun bir araç konsa diğeri geçemiyor neden apartmanlrı altı garaj olsa sorun tamam eski yapı olunca sorun şimdi yeni yapılan binalar garajı niye yotur trafik sorunu olsun ve malatya merkez yine aynı özellikle emeksiz yani çevre yolu trafik tam bir rezalet kültür A.Ş eline bir prk yazma makinası almış büyükşehir para kazan kazandığın o parayla malatyaya kernek değil kocaman üç tane garaj yapardın başkan daha yazacaklarım var bu gün yeterli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Ya admin yaptığın haberle 27 Aralık 2015 tarihli Yaşar KARAASLAN a ait Kernekte Hıdırellez başlıklı haberi yalanlamış sin sana katılıyorum bu meydana yapılan kaçıncı israf niteliğindeki yatırım ama bugün haberi türbe yok turbeyle bu yatırımı resmilestiriyorlar diye elestirecegine önce yukarda bahsettiğim yazıyı okusaydin hani yayinladigin.2015 yılında şimdi ben bu yatırımı da öncekiler gibi yanlış bulduğumda söylüyorum. EDİTÖR: Haberi bir daha okumanızı tavsiye ediyoruz. Kernek'te elbette Hıdırellez yapılıyor. Ama bir ziyaretgahla- yatırla filan ilgisi yok. Kernek'te yapılmasının, buradaki su kaynağı ve akarsu ile ilgili olduğu çok açık bir şekilde belirtilmiş. Kernek'i bilmeyenlerin, buraya dair bir kültürü olmayanların, oradaki Hıdırellez kutlaması ile 'Kernek Baba' diye hiç olmayan, hayali bir ziyaretgahla bağlantı kurmaları, tıpkı daha önceki Yeldeğirmeni gibi bunu Kernek'e monte etmelerine yönelik eleştiri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Havuzun hemen yanındaki Derme Kanalı’na karışan Kernek Suyu’nun çıktığı ve “Kernek Baba” yatırının da bulunduğu inanılan parkta, “Dilek Mumu” satıcıları da hayli iş yaptılar. Okudum haberinizi galiba notlar kısmındaki bu yazıdan haberiniz yok ben burayı söylemek istemiştim.yoksa yatirla bı isim yok hatta bu kadar para harcanmasına sizden daha çok karşı çıkabilirim.yanlis olduğunu daha öncede söylemiştim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Belediye başkanı şehir plancısı yada mimar olmalı yada vizyonlu olmalı yoksa kısır döngü içinde döner dururlar o şehire bir yön veremezler.malatyada malasef bu kısır döngü içinde dönüp duruyor.kendi düşen ağlamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • EMRE (3 yıl önce)
    Geçmişte yapılan hataları SELAHATTİN GÜRKAN’a yığmayı bırakın artık ! Adam 1500 km yok yaptı be, 5-6 tane bulvar yaptı, kuzey kuşak yolları, Güney kuşak yolları ve yıllardır beklenen Çevreyolu Başkan GÜRKAN zamanında hızlandırıldı. Say say bitmiyor... Bırakında adam çalışsın! Malatya için SELAHATTİN GÜRKAN bir fırsat....
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)EMRE isimli kullanıcı yorumuna
    Ne fırsat sorma ne fırsat... Yapılan 1500 km yolu bana göster dile benden ne dilersen. Hodri meydan! Ya hu 1500 km yol yapabilen bir belediyen olsa Kuzey Çevreyolu 10 kere bitersi. Biraz akıl, biraz mantık. Lütfen. Bu kadar zor olmamalı bu kadar basit hesaplar. Malatya'daki tüm asfalt yollar kaç km önce onu bir araştırın mesela, bu da bir başlangıçtır. Sanarsın adam iki yılda iki Malatya inşa etmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen hesaptan da anlamıyorsun birader. 1500 km yolun ne olduğunu bilmiyorsun galiba. Yüz akına 35 km diyen adamın her söylediğine inanma bence
    0
    0
    Yanıtla
  • EMRE (3 yıl önce)
    Bu sitenin kendinden haberi yok ? geçen aylarda Kernek ile ilgili yorum yaptınız eleştirdiniz, şimdi orada beton yığını olan Kernek parkı ve o çevrede yaşayan insanların talepleri üzerine selahattin gürkan bir çalışma başlattı fotoğrafta projeye baktım harika bir yer olacak sizin yapıştınız sadece eleştirmek için haber yapıyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankaralı (3 yıl önce)EMRE isimli kullanıcı yorumuna
    Yine kendi içinizde çelişen bir kısır döngü haberi yapmışsınız. Çalışan adamı vatandaşın talebine isteğine kulak veren sayın Gürkanı kaleminize almadan önce gerçekleri yazın.. Hizmetse hizmet yolsa yol proje ise proje her alan da yenilikci ve halk odaklı çalısan bir başkan dır Selahattin Gürkan. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Sizin daha iyi bir projeniz varmı? Yada beğenmeyi algılamayı denediğiniz? Daha proje bitmeden yazılmış da yazılmış. Siz konuşursunuz, onlar en iyisini yapar!
    0
    0
    Yanıtla
  • Geçmişteki yanlışları eleştirmiş olmak, bugün ve gelecekte yapılması muhtemel yanlışları eleştirmeyi engellemez. Bu bir çelişki değil, tutarlılıktır. Tabii belediye trolleri bunu anlamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyayamuhalifhaber.com.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes Şahin (3 yıl önce)
    Çalışma henüz bitmeden bu tarz eleştirileri yayın politikanıza yakıştırmıyorum. Siz değil misiniz her fırsatta beton kernek diyen? Yeşil kernek sizi neden rahatsız etti. Yerinde düşünülmüş bir proje olduğuna inanıyorum zira Muhteşem bir proje görseli var ve inanıyorum ki bire bire aynısı Malatyalıların hizmetine sunulacak. Ve bu projeyi eleştiren sizler eminim ki gidip oralarda vakit geçirip misafirlerinizi ağırlayacaksınız. ? EDİTÖR: By Malatyalı adıyla yazanla aynı IP'den gelen bu yorum-trol çalışması, okurun takdirine..
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    Yazık bu milletin paralarına kerneğin kaçıncı yenileme projesi.Paranız çoksa bir okul yapın ya da fakir öğrencilere burs verin kernek bu haliylede güzel.İsraf haramdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • By Malatyalı (3 yıl önce)
    Yahu arkadaş yorumları okurken şaşırıyorum. Seversiniz veya sevmezsiniz ama yapılan güzelliğe saygı duyun biraz Selahattin Gürkan bence çok güzel bir proje düşünmüş. Beton yığını kerneği özüne kavuşturuyor Yeşile ve ihtişama büründürüyor. Ayrıca sanırsam teleferik projesi de içinde yapılan bu dev projeye saygı duymaktır Malatyalıya yakışan ben Selahattin Gürkan’ı Tebrik ediyorum bir Malatyalı olarak. EDİTÖR: Enes Şahin adıyla yazanla aynı IP'den gelen bu yorum-trol çalışması, okurun takdirine..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahaberi șeffaf yayīn anlayıșından dolayı kutluyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Yeni açıklanan bir proje hangi bilirkişi gurubunca değerlendirildi ki haberin başlığında da aşağılar gibi aşşağışeher ruhu ifadesi hiç yakışmadı. Kusura bakmayın ama sırf muhalefet yada algı için bir bölgeyi bu şekilde dile getirmek doğru olmadığı gibi yakışmadı. EDİTÖR: Aşşağışeher'in neyi aşağılama? Malatya'da yerli halk Eskimalatya'ya Aşşağışeher der. Kendi kuruntularınızla, yazılanı ve halkın bir yöreye ilişkin isimlendirmesini çarpıtıp, kışkırtıcılık yapmaya kalkışmayın!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer ya Adıyamanlı ya da Baskillidir. Aşşağışeheri nereden bilsin..Malatya'da kaç Malatyalı kaldık gözüm
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Han (3 yıl önce)
    Bu arada daha önce siz eski proje değişsin malatya ya yakışmıyor diye sayfa sayfa yazılar yazdınız noldu da kararınız değişti ? Sizin projeniz farklıysa buyrun sunun projenizi yada fikirlerinizi noldu şimdi çark ettiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (3 yıl önce)
    Proje üretmeyen belediye yıkıp yeniden yapmaya para harcıyor yazıklar olsun. Milletin parasını boşa harcayın Allahın da hesabı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi (3 yıl önce)Alp isimli kullanıcı yorumuna
    Har vurup harman savurun milletin malını, bu kaçıncı düzenleme, hiç mi vicdan/vizyon yok sizde. Taşra kafasından ne beklenir ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Han (3 yıl önce)
    Yani bukadarda taraflı olmayın 5.000 m2 olan yeşil alan 3 katına çıkıyor bu halinde ne var çokmu memnunsunuz adam onca işinin arasında oraya el atıyor ki güzelliğine yeniden kavuşsun bumu zorunuza gidiyor o vijdan dan dem vuran duyar kasan kalemşörler yap boz diyen sözde duyarlı vatandaşlar asıl siz elinizi vijdanınıza koyun yapılan güzellikleri görün tebrik falan da etmeyin ama inkar da etmeyin örneğin yıllardır siyasete meze olmuş eski vagon fabrikasını malatya ya kazandırdı ıstihdam alanı oluşturdu bu bile başlı başına bir devrim malatyanın menfaatini düşünen bir başkanın olması bizim için büyük bir şans sizlerden ricam az ötede oynayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai (3 yıl önce)
    Kerneğe büyük bir türbe yaptırın çok ihtiyacımız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (3 yıl önce)
    Millet işsizlikten kırılıyor kernek i Çakır berbat hale getirdi para çok saçınn
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif yurtsever (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun vilayet parkı ve çocukluğumuzun hafızası Kernek göl gazinosunu yok edenlerin Allah belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yani kusura bakmayın da sizin çocukluk hafizaniz silinecek diye birşeyler yapılmasın mi?O zaman tapilan her yer yerde birilerinin çocukluk hatırası var..Hiç bir şey yapılmasın mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gazıno olması birilerine rant olması mı iyi yoksa herkese açık bir meydan olması mı çok saçma bakış
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    Selahattin Gürkan’a tek bir soru soracağım; Bu iş için ne kadar döviz bazında borçlanılacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Arkadaş ne mubarek sehirmis ki nereye kazma vursan, turbe, ziyaret kalıntıları çıkıyor, yada ciktigini zannediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • mx (3 yıl önce)
    “Çok yerinde ve ihtiyaç duyulan bir proje” demeyi çok isterdim fakat yapılamak istenilenleri okuyunca başka bir şey dememeye çalışyorum fakat kendime de engel olamıyorum. Sloganımız her zamanki slogan “Şen olasın, şen olasın Malatya!..”
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürge (3 yıl önce)
    Devletin malı deniz yemeyen mantığıyla gidenlere 81000 hakki haram olsun. Ha yedin ha boş harcadın haram zıkkım olsun ...
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Mis gibi kernek parkı,gazinosu,yetişmiş ağaçları ile güzel bir mekandı.ha tadilat yapılıp birazda restorasyonla eski hali muhafaza edilip,sosyal tesis olarak belediye işletilebilirdi.ama sayın çakır ve malatyayı bilmez sivaslı elemanı kerneği resmen katletdiler.kaynak suyunu kapatmak nedir nasıl bir mantıktır,anlamak mümkün değil.inşallah selahattin başkan da ucube bir eser yapmaz oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiktepeli (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Gazıno olması kadar saçma başka bir şey olamaz meydan şehre deger katıyor birilerine rant mi olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuduğunu daha anlamıyorsun.sosyal tesis olarak belediye tarafından işletilebilirdi demişim siz kalkmış rant diyorsunuz.meydanın malatyaya ne gibi bir değer kattığını açıklayında bir bilelim bu Arada
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (3 yıl önce)
    milletin paralarını böyle yapbozlara harcarken hiç mi içiniz cız etmiyor. yazıktır günahtır. 1 metre kaldırıma asfalta ihtiyaç duyulan nice yer varken böylesi güzel bir yeri inşaata çevirmek neyin nesidir?? bu ne sorumsuzluktur?? bu kaçıncı yer böyle.. mis gibi parkları bozup yeniden yaparak trilyonları harcıyorlar.. yazık ya ... artık bu işlere son vermeliler.. ak parti genel merkezi de mi görmüyor bu işleri..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulut (3 yıl önce)
    Hıdrellez. İsabetli olur. Türk töresidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Bulut isimli kullanıcı yorumuna
    Ne alaka , romanlar kutluyor Hıdırellez
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı demişsinde Malatyalı filan değil, uzaylısın galiba.Bu şehrin yerli çocuğuyum çocukluğumda da hıdırellezi kutlardık şimdi de kutlanıyor. Roman filan değiliz. Ama kendi memleketinden haberin yokken televizyondaki roman Hıdırellez kutlamaları aklında kalmış başka bir bilgi sahibi olmamışsın.Kültür yozlaşması dedikleri tamda bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Sinan isimli kullanıcı yorumuna
    Demek sende de bir romanlık var ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan kardeşim, doğru tespitin için teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • maatyalı (3 yıl önce)
    sayın: selahattin gürkan size bu medya üzerinden bir soru soracam eğer gerçek anlamda bu malatya büyükşehir belediye başkanıysan bu malatyaya hizmet için geldiysen ve elini vicdanına koy ve şunu kendine sor ben bu işi yaparken malatyada hiç anket yapıp haklın bu konuda desteğiğni aldımmı veye şunu vicdanına sor ahmet çakır miiletin oyunu aldı miilet vekilğine kavuştu acaba ben gidermiyim gibi si ile iş yapma maski genel müdürün aldıkları haram para ile malatyaya peşkesmi çekiyorsunuz acaba yazıkbe ne oluyor bu kerneğe sürekli tadilat sürekli para aktarma bu milletin parası enayi parasımı anlamadım ben bu malatya isanlarına hayret ediyorum hesap sorun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemşehri (3 yıl önce)
    Madem Malatyaya katkıda bulunacak yeni bir projeniz yok o zaman mevcut yapılı yerleri boz yap yapmayın bu milletin parasını heba etmeyin, ben bu projeyi gereksiz ve müsriflik olarak görüyorum hadi diyelim ki ben yanlış yorumluyorum yapılması gereken bir proje diyorsanız dahi bunun zamanı şimdi değildi çünkü bu dönemde birçok maddi sıkıntı çeken ve yardıma muhtaç aileler varken bu projeye para harcamanın hiçbir manası yoktu.
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (3 yıl önce)
    burayı bir zengine satında,belediyeler sürekli yapıp bozmasın.diksinler bir otel.tüm şehri izlesinler balkonlarından
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    20 yilda her yil deyisim yasadi yazik okadar emeye o kadar paraya 17 yildir Hollanda tek sehirden tek mahaledeyim kalirim yenilendi iki o to ban acildi yeni Binalar yapiliyor sehrimiz kucuk ve Guzel Bir sehir
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (3 yıl önce)
    Bu memlekette çevre yolunun altindada insanlar yasiyor ve size en fazla oyu veren de cevre yolunun altindakiler yaziklar olsun 2.sinif insan muamelesi goruyor kerpic evlerde oturuyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Bir kez daha birilerini zengin edecekler yazıklar olsun kerneği rant kapısı yaptınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (3 yıl önce)
    Her yeni dönemde bol bol kaldirim degisikligi peyzaj..30 senedir Almanyadayim bulundugum semte kaldirim yenilendigini görmedim.peyjzaj adina yenileme görmedim.Yapilmasi gereken bir alt yapi disinda gereksiz para harcamiyorlar!!!.Bizdeki düsünme yeteneginden yoksun kisiler her yil peyzaj kaldirimla ugrasiyorlar.Sehirin trafigine cözüm getirecek bir projeleri yok .En basiti cevre yolu üzerinde,beylerderesinden üniversiteye kadar bir tramvay yolu yapilsaydida ulasim rahatlasaydi.Bos türbünleri doldurmak yeni stadyum icin daha kolay olacakti!!!.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Değirmen vardı neden kaldırdılar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernek34 (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    50 sene önce de 30 sdnd önce de 20 sene önce de değirmen yoktu. Değirmeni Cervantesin romanının 48. Sayfasının altıncı satırın da baktılar ki Do Kişot yıkacak, devrin Malatya Belediye Başkanı İspanyanın Real Madrid şehrinden Malatya ya taşıdı. Dedelerimiz de alın bunu geri götürün deyin ce çocukken için de sandal sefası yapıp kendimizi Göksu d sandığımız çifte havuzumuz geri geliyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abi bunlar niye yapıp yıkıyorlar..yap boz tahtasımı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekte fazla rüzgar yoktu dönmüyordu.orduzu pınarbaşına götürdüler orada iyi rüzgar varmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Bence de oraya bir türbe gerekli...Adını da KİBİRLİ BABA TÜRBESİ koyalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozalper mahallesi Aliya sokakta Ahmet Çakır in yaptığı kaldırım çalışmaları 8 yıldır yarinti kalmış durumda.Dunyanin hiç bir yerinde böyle sahipsizlik yoktur.Mahalle muhtarı bir iş yapmıyor.Koca koca okullara öğrenciler bu çamurlu yarinti sözde bisiklet yolu denilen yolu kullanıyor.Selahattin başkan burayı halen görmedinizmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (3 yıl önce)
    Burayı yüksek milyon bedelle ihale ettikleri için kutsal simgelerle göz boyamaya çalışıyorlar.İhaleyi kimler aldı,Maski toplam yatırım bedelinin yarısını buraya niçin harcıyor.Yaşar Karataş emeklilik gelmeden Fuzuli'yi sular altında bırakmaya niyetli.STK'lar uyuyor mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (3 yıl önce)
    Her 5 yilda bir yeni proje,bu sefer hallkin parsaini hangi mütehitle paylasacaklar!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Fincancı katırları zücaciye dükkanına girer gibi AKP belediye başkanları gelir gelmez KERNEK'e saldırıyor. Belli ki Kernek ile ilgili geçmişleri sorunlu
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    şimdi eleştirmek yanlış olur.. yapılsın bitsin bakalım bi. malatyamıza yakışan kernek ortaya çıkmışmı çıkmamışmı. ben alevi değilim ama herkesin dini inancına saygım var arkadaşın bi tanesi hıdırellezin islamda yeri yok diyor. olabilir ama herkesin gelenek ve göreneklerine saygı göstermek lazım. herkesin hoşgörüşüne saygı göstermek lazım. hıdırellez aktivitedir dini inanç değildir. saygı göstermek lazım. piyasa sahte cinci hocalarla dolu. o na ne demeli o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Araştırın bakın Son 30 yılda her gelen belediye başkani buraya değiştirmiştir. Memleketin parasına yazzık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Para harcanacak yer harcayın defalarca yap boz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (3 yıl önce)
    Ne yaparsanız yapın ama Hıdırellez uydurmacasına şirkine zemin hazırlamayın. İslamda yeri olmayan BİDAT lara yer vermek günahtır. STK lar bu durumda görevini yapıp projeye müdahil olmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Kernek belediyeler eliyle son 20-25 yıl içinde çok güzel gelir getiren bir yer oldu.Boz yeniden yap yeri.Hesap soran yok. Niye yıkıldı?,niye yapıldı?Bu konuda soruşturma yok hesap veren yok kerneğin hesabını kim verecek.Eski kernek nasıl gelecek yer mi kaldı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gözeneli (3 yıl önce)
    Başka sıkıntı yok yap boz oynuyor bizim başa gelenler çok yazık bu emeklere
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyüp (3 yıl önce)
    Gerçekten çok sevindim. Eski hali daha güzeldi
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    belediyelere güzel gelir kapısı oldu kernek.boz yap harca
    0
    0
    Yanıtla
  • bunu yazma nıyetındeydım.agzınıza saglık.bence ünlü yel değirmenimizi yapan zatı getirin o projelendirsin.malum bu işlerde üstüne yok.yediği yanına kar kaldı.ıhale lazım olan kernek meydanına çöküyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut açıkgöz (3 yıl önce)
    İnşallah güzel bir proje hazırlmışlardır,yerinde alınmış bir karar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)
    Önceki betonlasmaya verilen paranın hesabını kim verecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık gardaş.
    0
    0
    Yanıtla