SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bifouma Çok Yönlü Bir Futbolcu

0
Güncellendi - 2019-01-24 02:57:18
Bifouma Çok Yönlü Bir Futbolcu
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, MKE Ankaragücü’nden ayrılan Thievy Bifouma ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı kırmızılılar, hücum bölgesi için çok yönlü bir oyuncuyu kadrosuna katmış oldu.

Transfer çalışmaları kapsamında hareketli günler geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, Ankaragücü ile yollarını ayıran Thievy Bifouma ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

13 Mayıs 1992 Fransa Saint Denis doğumlu olan Kongo uyruklu futbolcu, sağ kanat, sol kanat ve santrafor mevkilerinde forma giyiyor.

West Bromwich, Granada, Reims, Bastia, Almeira, Espanyol, Las Palmas, Osmanlıspor, Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü takımlarının formalarını giyen Bifouma, futbol kariyeri boyunca orta saha sol, orta saha sağ, forvet arkası, sol kanat ve sol kanatta görev aldı.

Kongo uyruklu futbolcu, İngiltere, Premier League, Fransa Ligue 1, İspanya La Liga2, İspanya La Liga ve Süper Lig’de forma giydi. La Liga’da 68 karşılaşmada görev alan Bifouma, 8 gol, 8 asistlik performans sergiledi.

Süper Lig’de görev aldığı 58 karşılaşmada 8 gol atıp, 6 asist yapan Bifouma, La Liga2’de 36 karşılaşmada 11 gol, 9 asist, Fransa Ligue 1’de ise 28 karşılaşmada 6 gol, 1 asistlik bir performans ortaya koydu.

İspanya’da Las Palmas formasıyla 44 karşılaşmada 14 gol atıp, 10’da asist yapan Bifoumai Süper Lig’de Osmanlıspor formasıyla 22 karşılaşmada 1 gol, 1 asist, Demir Grup Sivasspor formasıyla 30 karşılaşmada 6 gol, 2 asist ve MKE Ankaragücü formasıyla 13 karşılaşmada 1 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

Bifouma, toplamda forma giydiği 221 karşılaşmada 38 gol, 25 asistlik bir performans ortaya koyarken, santrafor olarak çıktığı 53 karşılaşmada 10 gol, 2 asist, sağ kanatta görev aldığı 49 karşılaşmada 10 gol, 3 asist, sol kanat olarak görev aldığı 26 karşılaşmada ise 1 gol, 9 asistlik başarı ortaya koydu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Harun (5 yıl önce)
    Iyı bır oyuncu. Kaliteli kımas la ligada oynamıs. İstikrarlı hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (5 yıl önce)
    Sayın Adil Gevrek ve diğer yöneticileri ve de degerli teknik direktörümüz Sayın Erol Bulut'u yürekten kutluyorum. Malatyasporumuzu bu kadar düşünen bir ekip hiç gelmemişti. Takımın tek kuruşu boşa gitmiyor, har vurup harman savurmuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Taraftarın kabullenebildiği,içine sindiği tek transferimiz oldu.diğerlerinden fazla bir şey beklemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • k.ali kendi kendine yaptığın yorumu tüm taraftarlara yapıştırma.Taraftarların %99 u alınan tüm futbolcuların Malatyaspora fayda getireceğini düşünür.
    0
    0
    Yanıtla