SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Suyumuz Kalmıştı!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:37:23
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Suçatı Hidroelektrik Santrali’nin bölgedeki doğal hayatı yok edeceğini iddia ederek, “Gelecek nesillere bırakılacak yaşam kaynakları düşünülmemektedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Malatya’nın Akçadağ ilçesi Sultansuyu üzerinde yapılması onaylanan Suçatı Hidroelektrik Santrali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tohma Çayı, Kozluk Çayı, Sancar Deresi, Fındık Çayı, Şiro Çayı, Hışhış Deresi, Sürgü Çayı gibi Malatya'nın en önemli su kaynaklarının üzerine Malatyalıların tüm tepkilerine rağmen hidroelektrik santraller kurulmakta olduğunu ifade eden Ağbaba, “Akarsular özel şirketlere kiraya verilerek doğal hayat yok edilmektedir. AKP hükümeti tarafından toprağın taşı, derenin suyu para kaynağı olarak görülmekte, ancak gelecek nesillere bırakılacak yaşam kaynakları düşünülmemektedir” diye konuştu.

Suçatı Hidroelektrik Santrali ile ilgili işlemlerin hızlandırılarak santrallerle ilgili imar planının askıya çıkarıldığını ifade ederek konuşmasına devam eden Ağbaba, “ Sultansuyu, Malatya'nın hem alabalık yetiştiriciliği anlamında hem de sulama anlamında en önemli kaynaklarından biridir. Bölgeye yapılacak HES, başta balık üretimi olmak üzere doğal çevreyi yok edecek, sulama suyunu yok edecektir” dedi.

Ağbaba, “Malatya'nın gelişmesinin önünde AKP zaten engel. Elimizde ne varsa bölge müdürlüklerinin tamamını kapattı. Fabrikalarımızı sattı, satılmayan bir suyumuz kalmıştı o suyu da satıyor” iddiasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız