SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlik ve Beraberlik İçin Mücadele Etmeliyiz"

0
Güncellendi - 2019-11-19 20:33:06
A- A+ PAYLAŞ

Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Vakfı ile Cem Vakfı tarafından Abdal Musa Birlik Lokması Günü düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan program sırasında yapmış olduğu konuşmada; “Abdal Musa lokmasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu sofrayı bizlere hazırlayan ve emeği geçen tüm paydaşlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu mekânların yaşatılması ve idame edilmesi hepimizin boynunun borcu ve görevidir. Bu memlekette huzuru, birliği ve beraberliği tesis etmek istiyorsak herkesin üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirmesi gerekir” dedi.

Farklılıklarımızın zenginliklerimiz olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Yaratılanı Yaratandan ötürü sevmemiz gerekir. Yunus Emre diyor ya, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” dünya bizden sonra gelen kuşaklara kalacaktır. Bizden sonraki kuşaklara bizler de güzel bir miras bırakmalıyız. Eğer biz davranış, tutum, hal ve hareket olarak güzel bir miras bırakırsak geleceğimiz emin ellerde olur. Aksi halde sevgi tohumu yerine nifak tohumu bu toplumu huzursuz eder.” dedi.

Gürkan, “Güzel iletişim kurduğumuzda, birbirimizi tanırsak, birbirimizdeki farklılıkların ve zenginlikleri anladığımız zaman birbirimize güzel gözle bakarız ve güzel gözle baktığımızda güzel düşünürüz. Güzel düşününce de güzel işleri hep birlikte paydaş olarak yapma gayreti çabası içerisinde oluruz. Bu hassasiyeti gözetmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Gürkan, “Dedelerimizi ve değerlerimizi önemsemeliyiz. Bunlar toplumumuzun kanaat önderleridir. Yerel önderlerimizdir. Bu değerlerimizi yitirmemeliyiz. Şayet yitirdiğimiz zaman toplumun mihenk taşını yitirmiş oluruz ve bir yere varamayız. Bu tür, mekânlarımız birlik, beraberliği ve dayanışmayı artırmaktadır. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Malatya olalım. Hep birlikte Türkiye olalım” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

”BİZİ BİRLEŞTİRECEK OLAN TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK MİLLET, TEK DEVLET”

Lokma programında Abdal Musa Hazretleri gibi  büyük şahsiyetlerin her toplumun birlik ve beraberliği için uğraştığını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de,”Bu birlik lokmasında bizleri bir araya getiren Doğan Dede'ye ve Eşref Dede'ye teşekkür ediyorum. Bu dedelerimiz Malatya’mızın birer değerleri. Bu değerlerimiz bizleri bir araya getirme, Malatya’mızı barış ve kardeşlik  içerisinde insanların kaynaşmasına büyük vesileleri olmuştur. Bugünde özellikle Anadolu’da Türk İslam geleneğini başlatan Yüce rabbimizin adil olun, doğru olun, iyilikte bulunun, akrabaya yardım edin emrini kendilerine ilke edinmişler. Bunları ilke edinenlerden biriside Abdal Musa Hazretleridir. Bu büyük şahsiyetler her toplumun birlik ve beraberlikleri için uğraşmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanımızda şunu ifade etmiştir. ”Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet , Tek Devlet” bizi birleştirecek olan bunlardır. Bunlara sıkı sıkıya sahip çıkmamız lazım. Bu ülke bizim, bu vatan bizim, bu millet bizim. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast etmek isteyen insanlar ırk tanımıyor, millet tanımıyor. Onun içindir ki bu tür etkinlikler bizim birlik ve beraberliğimize vesile olmalıdır. Birliğimiz ve beraberliğimiz için hep beraber mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Burada konuşan Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman,”Sevgili canlar. Hoş geldiniz. Bugün Abdal Musa hazretlerini lokmasını yapıyoruz. Bu lokma Abdal Musa birlik lokmasıdır. Hepimiz bir araya toplanarak bu birliği de sağlamış bulunuyoruz. Bugün buraya teşrif ettiğiniz için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusunun  yapıldığı programda konuşan , Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ise, “Böyle bizim için kutsal sayacağımız bir birlik lokmasına  hoş geldiniz. Bizlerle birlikte olduğunuz için şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum. Adı birlik lokması.  Birlik nedir? Bir araya gelmektir. Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’nin söylediği gibi, ‘ Bir olalım, iri olalım’. Diri olmanın yolu, iri olmanın yolu birlikten geçiyor.  Hacı Bektaş-ı Veli’nin insancı felsefesinin takipçisi olan tüm katılımcı olan dostlar bizi onurlandırdınız, şeref verdiniz. Bu birlik lokmasının ülkemizin birliğine beraberliğine katkı sağlamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadesini kullandı.

Programda son olarak konuşan Zeynel Abidin Vakfı Türbesi dedesi Ahmet Turan Güneş ise,”Cenab-ı Allah lokmalarımızı kabul eyleye. Birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin inşallah. Katılımlarınızdan dolayı hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız