SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizi Zorladıkları Gibi Herkesi Zorlayabilirler"

0
Güncellendi - 2019-08-25 23:08:03
A- A+ PAYLAŞ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Yeni Malatyaspor maçının ardından bekledikleri bir oyun tarzı ile karşılaştıklarını belirterek, "Zor süreçten geçen oyuncularım var. Oyuncularım en azından benim tarafımdan alkışı hak ediyorlar. Sahada önemli bir duruş gösteren, mücadele eden, oynadığı her müsabakada insan olmanın, futbolcu olmanın, bir camiaya ait olmanın en güzel örneğini veriyorlar" dedi.

Süper Lig’in 2. haftasında Trabzonspor, Yeni Malatyaspor’u konuk etti. Bordo-mavili ekip mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Yeni Malatyaspor'un iyi bir takım olduğunu dile getirerek, "Önemli oyuncuları var. Bizi zorladıkları gibi herkesi zorlayabilirler. Zaten beklediğimiz bir oyun tarzıydı. Zor süreçten geçen oyuncularım var. Oyuncularım en azından benim tarafımdan alkışı hak ediyorlar. Sahada önemli bir duruş gösteren, mücadele eden, oynadığı her müsabakada insan olmanın, futbolcu olmanın, bir camiaya ait olmanın en güzel örneğini veriyorlar. Verdiğimiz görevi yerine getiriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Maalesef son günlerde bizi biz yapan, insan yapan değerleri kaybetmeye çalıştık. Her meslek grubunda öyle. İnsanın insana zulmünü kabul etmemiz söz konusu değil. Diğer taraftan her gün şehit haberleri duyuyoruz. Canımız yanıyor, canımız acıyor. İnsan çok kıymetli, çok değerli. Geçiyorsun, orman yangınları var. Akciğerlerimiz. Bir fidanın ağaç haline getirmenin zorluğunu o yakan insanlara hissettirmemiz lazım. Bizim mesleğimiz futbol, sporun içerisindeyiz. Onu icra etmeye, kendimizce iyi durmaya, namuslu iş yapmaya gayret ediyoruz. Birilerini memnun ediyoruz, etmiyoruz o ayrı konu. İnsanımız çok değerli. Enerjimizi kazandı, kaybetti, para geldi, gelmediye harcamaktan ziyade biraz daha toplum değerlerini, Türk'ün töresini yaşatma noktasında biraz daha birbirimizi destekleyelim" şeklinde konuştu.

"Farkı açabilecek pozisyonlar da bulduk" 

Farkı açabilecek pozisyonlar bulduklarını vurgulayan Karaman, "Deplasmanda çok puan alabilecek takım formatında. Kulübesi de dahil olmak üzere saha içinde topla hızlı oyuncuları var. Malatyaspor'un böyle bir oyun formatıyla karşımıza çıkacağını zaten biliyorduk. Çünkü oyuncu yeteneği isteseniz de istemeseniz de bazı pozisyonlarda tedbirli olmanızı gerektirecek bir durumdur. Bizim takımımız zaten kaliteli. O anlamda panik yapmadık. İkinci yarı bizim açımızdan iyi bir duruş oldu. Farkı açabilecek pozisyonlar da bulduk, değerlendirebilirdik. Bizim maç öncesi ya da ikinci yarıda taktikle alakalı değil, biraz tedbirli olmakta fayda vardı. Biz de o hakkımızı kullandık" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun Teknik direktör Hikmet Karaman'ın ligin 20 takımla oynanma önerisinin sorulmasına Karaman, "Futbolda öneriler biz teknik adamlar tarafından her daim verilebilir. Benimde 10 yıl önce oyun kurallarıyla ilgili tekliflerim vardı. Bu bir anda olsun denilebilecek bir konu değil. Futbol aklı oturur, fikir birlikteliğine varır, dolayısıyla ortaya herkesin onayladığı bir karar çıkar. Onun üzerinden yürürüz. Aksi bir durum futbol kirliliği olur. Hikmet hocam düşünmüş sağ olsun böyle öneri getirmiş ama bu önerinin tek bir cevapla geçiştirilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Malatya'dan gelen basın mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Karaman'a basın mensupları tarafından kayısı ve forma hediye edildi.

Trabzon, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • orhan yalçın (4 yıl önce)
    Oyunculuk döneminde çok maçını hayranlıkla tribünden izledim. Adam gibi adamsın gardaş işin gücün rast gelsin.
    0
    0
    Yanıtla