SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bombalı Odun'da Gizlilik Kararı

0
Güncellendi - 2016-03-03 02:32:11
'Bombalı Odun'da Gizlilik Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sobada yakılan odunun arasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişinin ölmesi ve 6 kişinin de yaralanması olayına  ilişkin soruşturmanın çok yönlü olarak yürütülmekte olduğu, soruşturmayla ilgili mahkemece gizlilik kararı verildiği belirtildi.

Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Suluköy’de 31 Ocak  2016 tarihinde  sobanın içerisine konulan odunun arasına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu Zahide Özdal (37), hayatını  kaybetmiş, eşi ve 5 çocuğu ise yaralanmıştı. Olayın Patlamaya, özel olarak ikiye bölünüp, içerisi oyularak patlayıcı yerleştirildikten sonra yapıştırılan ve odunluktaki odunların arasına karıştırılan kayısı ağacından “odunlu bomba”nın fark edilemeyip sobaya atılarak yakılmasının neden olduğu saptanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, ‘bombalı odun’ olayına ilişkin olarak soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürülmekte olduğu ve dosya hakkında gizlilik kararı bulunduğu belirtildi.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“31.01.2016 tarihinde saat: 17.30 sıralarında Malatya Yeşilyurt Suluköy Mahallesinde sobadan kaynaklanan patlama sonucu aynı aileden Mehmet Özdal, Zahide Özdal ile çocukları Melek, Serap, Servet, Seher ve Samet Özdal isimli kişilerin yaralandığı, olayda yaralanan Zahide Özdal'ın 12.02.2016 tarihinde hayatını kaybettiği olay nedeniyle başlatılan soruşturma ile ilgili olarak birçok basın yayın organlarında haberler yapılmaktadır.

Cumhuriyet Başsavcılığı'mız tarafından çok yönlü olarak gerçekleştirilen soruşturma kapsamında çok sayıda Adli Kolluk Görevlisi görevlendirilmiş olup, görevlendirilen birimler Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde, olayın aydınlatılması için etkin bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

Soruşturma dosyasında delillerin karartılma ihtimali ve soruşturmanın amacının tehlikeye düşürülmesi ihtimali nedeniyle Malatya Sulh Ceza Hakimliği tarafından "gizlilik" kararı verildiğinden, bu aşamada başka bir bilgilendirme imkanı bulunmamaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından teyit edilmeyen bilgilere itibar edilmemesiönem arz etmektedir.”

Yeni Malatya  Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız