SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Anıt Küçük.. Malatya'ya Yakışmıyor!'

'Bu Anıt Küçük.. Malatya'ya Yakışmıyor!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz; “Cumhuriyet Meydanı’na yakışmayan Atatürk Anıtı’nı değiştirin. Değiştiremiyorsanız CHP olarak buraya görkemli bir anıt yapmaya talibiz.”dedi. Kiraz, zaman darlığı gerekçe gösterilerek anıta çelenk sunumunun toplu yapılmasını da sert sözlerle eleştirdi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Meydanı’na yapılan Atatürk Anıtı’nın meydana yakışmadığını ayrıca zaman darlığı gerekçesiyle anıta çelenk sunumunun toplu yapılmasını eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada “Bugün saat 9’u 5 geçe büyük bir devrimciyi, büyük bir lideri selamlıyoruz. 84. Ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet’imizin ve partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, Büyük Önder, bağımsızlık savaşımızın ve Kurtuluş Savaş’ımızın önderi, bu güzel ülkenin toprakları bize emanet eden, dünyanın en büyük devrimci liderini saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.”ifadelerini kullandı.

“Bu görüntü Malatya’ya yakışmıyor”
Kiraz, “Bu tören alanı ilk defa 29 Ekim’de törene açılmıştı. 29 Ekim’de ifade ettik, bu geçen sürede bir şeyi daha ifade etmek istiyoruz. Herkesten gelen tepki şu burada tören alanı güzel, emeği geçenlerin ellerine sağlık, ama Atatürk Anıtının küçük olduğu, daha görkemli olması gerekiyor ve Atatürk Anıtı’nın değiştirilmesi gerekiyor. Alan yapılırken her şeye para buldunuz da daha büyük ve alana yakışır bir anıt yapmaya paranız mı kalmadı? Bu görüntü Malatya’ya yakışmıyor. Bu anıtı değiştirin, değiştiremiyorsanız CHP olarak buraya görkemli bir anıt yapmaya talibiz.”şeklinde konuştu.

"Anıta toplu çelenk sunumu olur mu?"
“Bugün maalesef toplu bir çelenk sunumu gerçekleştirildi” ifadelerini kullanan Enver Kiraz; “Zaman kalmaması bahane edilemez. Cumhuriyetin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna CHP’nin çelengi toplu olarak sunulamaz. Bu törenin ne kadar süreceği, kimlerin çelenk sunacağı belli, dolayısıyla zaman kısaydı denilerek toplu bir çelenk sunumu yapılması yakışmamıştır. Bunun nedeni 20 yıldır AKP’nin anıta çelenk sunmamasıdır. Bu yüzden çelenk sunumumuz geçiştirilmek istenmiştir. 20 yıldır AKP çelengini Atatürk Anıtı’nda görmedik. Ona uyan küçük ortağı da bugün çelenk sunumu yapmadı. Ama CHP gibi Atatürk’e sahip çıkan partiler ve STK’lar çelenk sunmaya devam edecek. Milli bayramlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

"Ulu önderi saygı, özlem ve şükranla anıyoruz"
CHP İl Başkanı Enver Kiraz açıklamasının sonunda; “Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti İlelebet yaşayacaktır” diyen,”Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” diyen, bu güzel ülkeyi bilere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, özlem ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • malatyalı (1 yıl önce)
    özellikle küçük yapmış olmalılar.en az iki katı olmalıydı.resmen sırıtan bir görüntü var.kim bakarsa bir anormallik ,uyumsuzluk görülüyor.buna onay veren mimar kimse hemen diploması yırtılmalıdır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Necatin (1 yıl önce)
    Heykel partisi...Yazık eleştirecek başka bir konu bulamayan bir il başkanı çok yazık...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Enver cim bunlar acemi heykelden anlamazlar ancak İHA ,SİHA ve TOOG gibi şeyler yaparlar Heykel gibi çılgın projeler sizin işiniz başa gelirseniz yaparsınız yada gelebilirseniz
    %82
    %18
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    60 metrelik heykel yapsan, niye 65 metre değil. 70 metrelik yapsan niye 75 metre değil diye sorarlar. Sonu ve sınırı olmayan tartışmalarla yıllardır milleti meşgul ediyorlar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • dinc (1 yıl önce)
    arkadaki eski bina görüntüyü bozuyor sanki
    %63
    %37
    Yanıtla
  • YMS (1 yıl önce)
    Zaten chp heykel siyasetinden başka siyaset yapmaz yeter artık .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    ya yorumlari okudukca şok oluyorum. yani bir hata varsa soylenmemelimi? Adam diyorki meydan guzel olmus emegi gecenlerin eline saglik, ama Anit kucuk olmus, ee bakiyoruz meydanin amacina vs dogru soyluyor. resme bakinca belli oluyor. Selahattin baskaninda buna el atmasi lazim
    %39
    %61
    Yanıtla
  • okan (1 yıl önce)
    yıllardır hürriyet parkının karşısında çıplak heykelin önünde trafik durdurulur törenler yapılırdı. bu malatya ya çok yakışıyordu demi? Selahattin başkan sağolsun malatya yı kurtardı hem bir tören alanı kazandırdı . takdir edeceğinize yok heykel küçükmüş bilmem neymiş . heykel gökdelen büyüklüğünde olsa ne olacak ne kazandıracak biraz mantıklı olun .
    %78
    %22
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Ana muhalefete bak, eleştirecek bir şey bulamayınca heykeli eleştirmiş. Gerçi şaşırmadık söz konusu parti heykel icraatlarıyla meşhur. Eleştiriyi bile beceremeyen muhalefetten bir şey olmaz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Bu tür heykel ve tören olayları k.kore ve geri kalmış ülkelerde var(Bir de bizim ülkede var malesef)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • SELİM (1 yıl önce)
    Hele hele Maşallah Başkan. Boyutlara takılma adı yeter düşünülmüş yapılmış güzelde olmuş. Önemli olan yapılmadığı zaman konuşup yaptırmak. Önemli olan samimiyet. Şimdi burada yapılana küçük dersin Atatürk portresini kişiye göre arka fona koyan ile gezersin bu nasıl iş ben anlamadım.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ruhi (1 yıl önce)
    Burda yapılan karşı yorumlara bakıyorum üzüntü duyuyorum. Heykelleri sanaatı seversiniz sevmezsiniz oraya bir Atatürk heykeli yapılmış ancak o meydana çekilen emeğe yakışmıyor.Çok basit kalmış meydanı gösterecek büyüklükte yapılmalıydı.Yorumcu arkadaşlar olayı farklı boyutlara taşımışlar. Ben de sn Kiraz'ın partisine oy vermiyorum ama düşüncesine katılıyorum.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Kenan (1 yıl önce)
    Atatürk kalbimizde yaşıyor heykel küçük olsa da önemli değil
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Salih Karacan (1 yıl önce)
    Meydanı Selahattin Gürkan yaptı, heykeli de chp'liler yapsın. Zaten heykelden başka bir şey bildikleri yok.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Herkesimi kucaklayan Recep Tayyip Erdoğan gibi cesur, merhametli, müslüman bir liderimiz olduğu için, bugünleri kardeşçe huzur içinde yaşadığımız için şükür etmeliyiz... İnşaallah 2023te tekrar Başkan seçilir, istikrarımız devam eder..
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Atatürk heykeli olduğunu haberde öğrendim defalarca ordan geçtim.küçük yapılmış
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Cemal (1 yıl önce)
    Enver bey haklı. Heykel çok küçük. Meydanı sanki ilçe meydanı gibi gösteriyor. Aynı heykelin daha büyüğü yapılmalı. Atatürk'ün en yakın silah arkadaşı İsmet Paşa'nın memleketine yakışmıyor bu boyda heykel.Ayrıca yine 10 kasım sancıları tutan bir güruhun değişik vesilelerle kustukları ızdıraplarını izlerken okurken keyif alıyorum.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (1 yıl önce)
    Şimdi bütün derdimiz bumu oldu yani Böyle siyasetmi olur
    %57
    %43
    Yanıtla
  • ibrahim dağgülü (1 yıl önce)
    tek hünerleri heykel yapmak olan zihniyetin açıklamasına şaşırmadım.Zaten memleketin en büyük derdi heykelin küçük olması.millet aya gidiyor bunlar ne konuşuyor
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    İllaki bir şeye bahane bulacaksınız Enver bey gayet güzel ve görkemli bir meydan sizler zaten heykel yapmayı iyi beceriyorsunuz ....
    %55
    %45
    Yanıtla