SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bölgelerde Yatırımlar Atağa Kalkacak"

0
Güncellendi - 2017-06-28 19:39:41
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bizim tek amacımız var, bu necip milletin refah düzeyini yükseltebilmek, çağdaş devletlerarasında Türkiye Cumhuriyeti’nin de yerini almasını sağlamak, milletimizin gençlerinin, çocuklarının uluslararası arenada rekabetçi bir şekilde yetişmesini sağlamak ve en önemlisi de tabi ki 80 milyonu birlikte kalkındırabilmektir” dedi.

Bakan Tüfenkci, eşi Esra Tüfenkci ve beraberindekilerle Darende İlçesi’ni ziyaret etti. AKP Darende İlçe Teşkilatını ziyaret eden Tüfenkci, “Türkiye bulunduğu coğrafya itibariyle terör örgütlerinin ve yabancı istihbaratların ilgi alanında olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yaşamak ucuz değil ve bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Dolayısıyla Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenler, Türkiye’nin bölgede güçlü olmasını istemeyenler özellikle Türkiye’ye yönelik bir takım hesaplar içerisinde olduğu da herkesin malumu. Onun için bizim milletçe güçlü olmamız lazım, Türkiye Cumhuriyeti olarak güçlü olmamız lazım. Birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Ortadoğu, mazlumların ve mahrumların umudu olduğunu olduğu belirten Tüfenkci, şunları söyledi:

“Allah’a hamdolsun AK Parti iktidarları boyunca Türkiye her alanda güçlenerek yoluna devam etti. Birçok sıkıntılar ve badireler atlattık. Ama milletimizin sayesinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde biz bunlarının hepsini de Allah’a hamdolsun atlattık ve millet olarak yolumuza devam ediyoruz. Biz, sadece bu coğrafyada yaşayan insanların umudu değil, gerçekten Ortadoğu’nun, mazlumların ve mahrumların umudu olarak çalışmalarımızı teşkilatlar olarak yapıyoruz. Onun için emin adımlarla her insanın elini sıkarak, her insanın dertlerine çözüm bulma noktasında gayret göstererek yolumuza devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz’un birinci yıldönümünü anarak, gerekli tepkiyi ortaya koyacaklarını ifade ederek, “15 Temmuz hain darbe girişimiyle içimizden çıkan hainler veya bu milletin içinde çıkan hainler, bu millete karşı silah doğrultarak, bu millete karşı bombalar attı. O gün 250 şehit verdik. Birçok yaralılarla beraber gaziler verdik. Ve netice itibariyle millet ama dimdik ayakta durarak sizler, herkes bulunduğu yerden hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hem seçilmiş hükümete hem millet meclisine hem de milli iradeye sahip çıkarak şanlı bir direniş gösterdi. Allah nasip ederse önümüzde çok kısa bir zaman kaldı, 15 Temmuz’da da bunun birinci yıldönümünde de milletçe anacağız ve gerekli tepkimizi de ortaya bir kez daha koyacağız” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin millete ödettiği bedeller olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hem ekonomik anlamda ödettiği bedeller var hem de manevi anlamda ödettiği, ödetmeye çalıştığı bedeller var. Allah’a hamdolsun hükümetimizin almış olduğu tedbir ve teşviklerle ekonomik anlamdaki terör saldırılarının bu millet üstesinden geldi ve millet 15 Temmuz’da demokrasiye sahip çıktı daha sonrada ekonomiye sahip çıkarak, hükümetin almış olduğu tedbirlerle beraber kısa zamanda bu tehlikeyi atlattı. Ekonomik anlamda dünya uzmanları ‘artık Türkiye kısa zamanda belini doğrultamaz’ denilen zaman dilimi içerisinde Türkiye 2,9 büyüklüğünde bir büyümeyi yakaladı ve 2017’de de etkisinin görüneceğini hep ifade ettik. Biz Türkiye’nin yılsonu itibariyle yüzde 4,5’un üzerinde büyüyeceğini, orta vadeli programda açıkladığımız, hükümet olarak açıklamış olduğumuz hedefleri tutturacağımızı o günlerde ifade etmiştik. Ama birçok ekonomi yazarı ‘bunun bir hayal olduğunu, altyapısının olmadığını’ ifade etmişlerdi. Ama gördük ki 2017 yılında Türkiye güçlü bir başlangıç yaptı. Kredi Garanti Fonu (KGF), KOSGEB kredileri gibi finansal araçlarla, kredilerle beraber Türk ekonomisi 2017’de hem ihracata dayalı büyüme rakamlarını tutturabilmesi açısından hem de reel ekonominin sanayi endekslerinin üretim kapasitelerinin artmasıyla beraber inşallah ikinci ve üçüncü çeyrekte de büyüme rakamlarını yükselterek devam edeceğiz.”

Bakan Tüfenkci, 80 milyonu birlikte kalkındırmayı amaçladıklarını kaydederek, “Bizim tek amacımız var, bu necip milletin refahını artırabilmek, refah düzeyini yükseltebilmek, çağdaş devletler arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin de yerini almasını sağlamak, milletimizin gençlerinin, çocuklarının uluslararası arenada rekabetçi bir şekilde yetişmesini sağlamak ve en önemlisi de tabi ki 80 milyonu birlikte kalkındırabilmektir.

Onun içinde bildiğiniz gibi Malatya’nın da içerisinde bulunduğu 23 cazibe merkezini ilan etmiştik. İnşallah kısa zamanda da bunu açıklayacağız ve buralarda da yatırımların başlamasıyla beraber Türkiye bir anlamıyla yeniden bu bölgelerde yatırımlar atağa kalkacak. Bu bölgelere yapılan yatırımlar aynı zamanda İstanbul’daki makinelerin daha fazla çalışmalarına, çarkların daha fazla dönmelerine vesile olacak. Gaziantep’in, Kayseri’nin hep beraber Türkiye’nin yeniden ekonomik anlamda biraz daha canlanmasına vesile olacak” diye konuştu.

AKPINAR MAHALLESİ'NDE...

Bakan Tüfenkci, eşi Esra Tüfenkci ve beraberindekilerle Darende İlçesi’nde AKP İlçe Teşkilatını ve Somuncu Baba Külliyesi’ni ziyaret ettikten sonra Akpınar Mahallesi’nde vatandaşlarla bayramlaştı.

Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, “Bu coğrafyada bizim güçlü olmamız gerekir. Bizim dünyada, Avrupa’da, Ortadoğu’da gerçekten mazlumların, mağdurların, Müslümanların umudu olarak bu coğrafyada bizim güçlü olmamız lazım. Güçlü olabilmemiz için birlik, beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım” dedi.

Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizleri bölmeye çalışanlar, bizleri sokaklara çekmek isteyenler, adaleti sokaklarda aradıklarını iddia edenler esasında birilerinin değirmenine su dökmekte, su taşımakta, birilerinin adeta oyuncağı olmakta. Oysa adaleti gerçekten tecelli etmesini istiyorsak, adalet demek hukuk demek, kurallar manzumesi demektir. Herkesin kurallara uyması gerekir. Ve yargının bağımsız olması gerekir. Anayasa’da biz tarafsızlığı da ekledik. O gün anayasa değişikliğinde, 16 Nisan’da ‘hayır’ diyeler, yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istemeyenler, bugün bazı şeyleri bahane ederek sokaklara dökülmekte, insanları da sokaklara davet etmekte. Oysa bizim birliğimizi koruyarak daha çok çalışmamız lazım. Bizim daha fazla üretmemiz lazım, bizim ekonomiyi daha fazla yükseğe taşımamız lazım. 15 Temmuz’da bu milletin sayesinde darbe önlenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la bütünleşen bu halk, o gün darbeye ‘dur’ dedi. Bizde bu millete ne kadar hizmet etsek azdır. Cumhurbaşkanımızın bize her daim talimatı ‘milletle beraber olun, milletin sesine kulak verin ve milletin sorunlarını siyaset olarak çözün.’ Siyaset, milletin sorunlarını çözme yeridir. Siyaset, sorun üretme yeri değildir ama bugün birileri insanları sokaklara dökerek sorun üretmeye çalışıyor. Baktığımız zaman Silivri’de kimlerin karşılayacağını hep beraber göreceksiniz. FETÖ mensupları, PKK yandaşları,  DHKP-C yandaşları karşılayacak ve onlarla birlikte hareket edenler, kimlere hizmet ettiğini de görecekler. Bu ülke için bugün burada huzur içerisinde bayramlarımızı kutluyorsak, bu güvenlik güçlerimizin terörle, teröristle yapmış oldukları mücadeleler neticesindedir. O terörün değirmenine su taşıyanları şu veya bu şekilde biz destek olursak, biz onlara cesaret verirsek, inanın bu millette hesabını sorar. Darende sorar, Ağılbaşılılar sorar hiç kimse kusura bakmasın.”

GÜRÜN'DE..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sivas’ın Gürün İlçesi’nde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Gürün İlçesi’ndeki Gökpınar Gölünü ziyaret eden Tüfenkci, gölün bulunduğu alanı gezerek, bilgiler aldı. Fotoğraf çektirmek için Gökpınar’a gelen yeni nişanlı Saime Kavun ile Hulusi Aygün’ü ilk tebrik eden Bakan Bülent Tüfenkci ile eşi Esra Tüfenkci oldu. Cep telefonuyla fotoğraf çekmeye çalışan çift, Bakan Bülent Tüfenkci ile eşi Esra Tüfenkci’nin yanlarına gelmesiyle bir anda basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Bakan Tüfenkci ile eşi Esra Tüfenkci, yeni nişanlı çiftle bol bol fotoğraf çektirdi.

Bakan Tüfenkci ile eşi Esra Tüfenkci, ekmek pişiren kadınlarla da bir süre sohbet etti. Bakan Bülent Tüfenkci'nin, eşi Esra Tüfenkci, kadınlarla birlikte ekmek açtı. Bakan Tüfenkci, daha sonra Gürün Şuğul Kanyonu gezdi.

Bakan Tüfenkci’ye AKP İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sivas Valisi Davut Gül, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Darende Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi de eşlik etti.

Bakan Tüfenkci, Darende İlçesi'ndeki Somuncu Baba Külliyesi'nde namaz kılarak, dua etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hasan Orhan (6 yıl önce)
    Bencede çok uzun bir aradan sonra Malatya dan bakan çıkmış önce Malatya ya hizmetler getirde görelim bakan efendi hizmet yok ancak atıp tutmak çok sevgili Malatya lilar bakanlık Malatya için bir şans bu şansı iyi kullanıp Malatya ya yatırımların gelmesi için bakan beyi sürekli sıkıştırmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (6 yıl önce)
    Bakan da çok iyi biliyor ne o bölgede nede ülkemizin başka bir yerinde yatırımlar ayağa kalkmıyor, Cumhuriyetimizin yatırımlar bir bir yıkılıyor ve yerlerine yabancı malların satıldığı AVM ler açılıyor. Bakan hala Malatyalıya masallar anlatıyor. Nerede Sümerbank nedere Tekel tütün ve gitmekte olan şeker fabrikası. Babalarımız oradan emekli oldu ve o fabrikalar Malatyanın göz bebekleri idi. Bakan efendi güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyor ancak olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (6 yıl önce)
    Böyle Saçmalıklara hala inanan varsa acıyorum. Yıl oldu 2017. Dünya havada uçan arabalar yapmakla, drone ve 3d yazıcı üretmekte meşgul bizimkiler hala milleti kandırsın. Yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Bahçeler kurudu kayısı alıcı yok fiyatlsr maliyetin altında halen icraattan bahsediyor 20 yıldan sonra bakan oldun neyaptın malatyaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisici (6 yıl önce)
    Ne kadar boş konuşup atıp tutuyorlar . Malatya merkezde su yok bahceler kurudu kuruyacak millet perişan vatandaşın sabri kalmadı vesselam . Atak matak bırakın bu işleri icraat vakti önce malatyada ki su proplemini çözün kardesim .
    0
    0
    Yanıtla