SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Bir Malatya Gerçeği..

A- A+ PAYLAŞ

“Bu eve hırsız girmiş” ihbarı adeta bir Malatya, bir kent yaşam gerçeğini de ortaya koydu. Hırsız meçhul ama daha ilginci ev sahibi de meçhuldu!..

Fırat Mahallesi Hastane Caddesi’ndeki bir evde hırsızlık olduğu yolundaki ihbar üzerine giden polis ekipleri, evin giriş kapısının kırık olduğunu ve eve girildiğini saptadı. Ancak yapılan araştırmalara karşın, evin kime ait olduğunu bilen çıkmadığından, “Evden Hırsızlık” olarak kayıtlara alınan olay; “Mağdur: Tespit edilemedi, Şüpheli: Faili Meçhul” olarak zabıt altına alındı. Polis açıklamasında, savcının talimatıyla gerekli inceleme yapıldıktan sonra kapının kilitlendiği, olayla ilgili araştırmaya da başlandığı belirtildi.

Bu olay; daha önce neredeyse tüm semtin birbirini tanıdığı bir kentte, son yıllarda aynı apartmanda oturduğu komşularını bile tanımayanların bulunduğu, birbirlerine yabancı olduğu gerçeğinin somut bir yansıması oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız