SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bunlar da Malatya'nın Duvardaki 'Deprem Edebiyatı'..

Bunlar da Malatya'nın Duvardaki 'Deprem Edebiyatı'..
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat ve  sonrasındaki depremlerde büyük yıkıma ve can kaybına uğrayan, aradan 7 ay geçmesine rağmen depremle birlikte gelen çok ciddi sorunlarla boğuşan Malatya'da, yaşananların yarattığı psikoloji duvar yazıları olarak, adeta 'Malatya'nın Deprem Edebiyatı'na dönüştü.

Depremlerden kısa bir süre sonra, hasar gören binalara, duvarlara 'C.Y.' imzasıyla yazılan yazılar, kâh hüzünlendiriyor, kâh gülümsetiyor, kâh düşündürüyor.

Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Cahit Yılmaz'ın, adının ve soyadının baş harfleriyle imzasını koyduğu, yazdığı dönemdeki koşulları da (iklim, hava kirliliği vs.)  yansıtan yazıların büyük bölümü İnönü Caddesi'nde olmak üzere ana cadde ve meydan çevrelerindeki hasarlı yapılarda ve duvarlarda yer alıyor.

Cahit Yılmaz'ın ilgiyle izlenen duvar yazılarından bazıları şöyle:

-Yıkım esnasında fırfırik (vantilatör) kullanın su tankeri hiçbir işe yaramıyor.

-Biz depremzedeyiz bizi daha çok zedelemeyin.

-Bu depremler belkide alçı boyacıların sınavıydı.

-Malatyalılar için kışlar artık 4 ay, Aralık, Ocak, Şubat, Temmuz.

-Geçmiş olsun Malatyam, yer bitti, gök başladı.

-Malatya’yı bu halde terk etmeyen, seni hiç terk etmez.

-Bingöl-Ovacık hattı sarı sayfada ilanda.

-Naci Görür, biz göremeyiz, hakkınızı helal edin.

-Malatya’ya 5-10 seneye toparlanır dediler, bizim için bir şey söylemediler.

-Malatya’da hangi köşede eski günlerimize geri dönebiliriz.

-Dinamitle olacak iş değil, F-16 gönderin.

malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • 2000LER (8 ay önce)
    Birimizin çıkıp anakent ve merkez ilçe belediye boşganları, Malatya’nın eski-yeni siyasetçileri, sermayedarları-iş insanları ve sivil tplum kuruluşlarına 6-7 Şubat 2023’te Malatya’da büyük bir deprem olduğunu ve büyük yıkım ve çok sayıda cankaybı olduğunu haber vermesi lazıııım!…
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (8 ay önce)
    akpnin at gözlüğünü takıp bakıyorlar her yer tozpembe çıkrarıp bakıyorlar şehir harap hemşehrileri bitap dışardan dönenler de aynı şeyi söylüyor
    %82
    %18
    Yanıtla