SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bu Enkazı Cumhurbaşkanımız ve Devletimiz Kaldıracak"

A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da ziyaretler yaptı.

Malatya Valiliği'ni ziyaret eden Madak, Vali Hulusi Şahin ile görüştü, şeref defterini imzaladı.

Daha sonra down sendromlu bireylerin çalıştığı "Gülen Yüzler Kafe"ye giden Madak, burada gençlerle sohbet etti.

Madak, burada yaptığı açıklamada, Malatya'da depremin izlerinin silinmeye başladığını gördüklerini söyledi.

Yaşanan acıların, kayıpların unutulamayacağını ancak insanların normal hayatlarına dönmeye çalıştığını belirten Madak, "İnsanların devletimize olan inancı, Cumhurbaşkanı'mıza olan gönül bağları, inancı çok kıymetli. Onları bence en büyük umutlandıran ve bu süreci en iyi şekilde atlatmalarını sağlayan Cumhurbaşkanı'mıza inançları. Çünkü onlar da biliyorlar, bu enkazı başta Cumhurbaşkanı'mız ve devletimiz kaldıracak ve bu şehirleri, bunların izlerini Cumhurbaşkanı'mız, devletimiz silecek. Burada devlet, millet el ele." dedi.

Eksiklerin, ihtiyaçların olduğunu ancak gerçek anlamda gayret eden, emek sarf eden devlet ve bürokratlarının olduğunu vurgulayan Madak, "Valisi, kaymakamı, milletvekili, siyasetçisi herkes burada tek yürek, bu ülkenin, Malatya'nın bir an önce ayağa kalkması için çalışıyor. Herkes bunun farkında. Bence kıymetli olan bu. İnşallah bu süreci çok kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum. Çünkü devlete inanç tam." diye konuştu.

Madak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu 2030 yılının engelsiz vizyonuyla biz istiyoruz ki engellilerimizin bütün potansiyellerini en yüksek şekilde kullanmalarını sağlasınlar. Politikalarımızı bu vizyon doğrultusunda şekillendiriyoruz. Onlara da fırsat verildikçe neleri başarabildiklerini görüyoruz. İşte en son olimpiyatlarda inanılmaz göğsümüzü kabarttılar. 86 özel gereksinimli sporcumuz yurt dışına gitti ve 16'sı ülkemizin bayrağını göndere çekerek 16 madalya aldı. Bu yavrularımızın hem sosyalleşmesi açısından hem de topluma tam katılım sağlamaları açısından bu tarz çalışmaları, programları önemli buluyoruz ve politikalarımızı bu noktada şekillendiriyoruz."

Madak, iki gün boyunca kentte ziyaretlerde bulunacak.

ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ..

Bu arada 804 engelli ve 178 yaşlı bireye yüzme, masa tenisi, atletizm, eğitsel oyunlar, fizyoterapi ve fitness branşlarında alanında uzman eğitmenler tarafından hizmet vermekte olan Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezi; Gülen Yüzler Kafe (Down Kafe) ve Kernek Engelliler Merkezinden sonra ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ alan üçüncü nokta oldu. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Spor Merkezi ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ ise Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak tarafından Başkan Selahattin Gürkan’a teslim edildi. 

Belge teslimi sırasında kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Gürkan, “Engelli kardeşlerimizin daha sağlıklı bir ortamda kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri mekânlar oluşturuyoruz. Engelli kardeşlerimizin daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamak için gayretlerimiz devam edecek. ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ ve Bayrağını bizlere takdim eden Sayın Bakan Yardımcımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (9 ay önce)
    İnşaAllah
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali (9 ay önce)
    Bakan yardımcısını nerelerde gezdirmisler, nerelerde konaklatmislar, bilinçli bir manipülasyon yapmıyorsa bakan yardımcısı ciddi anlamda kandırılmış, sahte güzellikler gösterilmiş besbelli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Destan (9 ay önce)
    Bence Malatya’mız tertemiz hiç sıkıntı yok neyi var abi hasar bile almamış halk bence gayet mutlu toparlanmış ucuz hersey daha çok zam olması lazım davullarla zurnalarla eğleniyoruz her zaman
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Onu da mi reis kaldiracak? Nasil anlamadim.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Malatya siyaseti işte bu! (9 ay önce)
    Yukarıya şirinlik için görevde kalmak için başta Selahattin Gürkan sonra ilçe belediye reisleri vali bey il müdürleri gerçeği niye Ankara’ya göstermiyorsunuz? Malatyalılar sokakta sizin bu ayıbınızı yüzünüze vurmadıkça bu şehir düzelmez. Hakkını aramayan Malatya hakkını alamaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cafer CANBAY (9 ay önce)
    Sayın bakanım sizin baktığınız gözle Cumurbaşkanı gözü ile yarın her yer güllük gülüstanlık oalacak Güllük güiüstanlık ne Cumurbaşkanın ömrü yeter nede siz bakanın ömrü yeter 7 aydır bir karıncanın yol aldığı yolu alamadılar şovdan başka bir şey değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Otoban faresi (9 ay önce)
    Depremin üzerinden 6 ay geçti bir arpa boyu ilerleme yok Malatya da daha yıkılacak binlerce bina dururken her taraf toz toprak enkaz yığınları kaldirilmamisken yılbaşına kadar yıkımlar bitecek Malatya da depremin izleri silinmiş demek halkla dalga geçmektir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (9 ay önce)
    Enkazı kaldırmaya başladılar zamlar ile, sağolsunlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (9 ay önce)
    sahi nerede silinmiş izler söyleyinde bizde bilelim her yer yıkım enkazı toz duman dan nefes alınmıyor çoğu bölgelerde siz nereyi gezdiniz bence halkın içine katılın göresiniz yerleri .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyasever (9 ay önce)
    Herkes halinden gayet memnun malatya'da kusra bakmayın boşuna yorum yazmayın!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Siz neden yazdınız o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Bekir (9 ay önce)
    Neyin kalktığı ortada ! Mesela Enflasyon şahlanmış inmiyor. Akaryakıta boyumuz yetmiyor. Ekmeğimiz çayımız 7,5, suyumuz 20 deniliyor. Kira vs. hiç girmiyorum. Birde böyle usta usta konuşanlar çıkıyor arada "Bu kiraları 9-10 bin yapanlar münafık" diye, içinizden bir tanede mi Allah dostu çıkmaz ! Güya %90 ı Müslüman ülke. Avrupa kıskanır tabi... Yine çıkıp Malatya da bir tane çadırda yaşayan kalmadı, hepsi konteyner a geçti diye beyanat verilir. Banazı yoluna dön çadır, Çavuşoğluna gir çadır... Aklımızla oynayın, ama helal olsun seçimden sonra kol böreğini iyi yedirdiniz. Su böreğinide Siz yersiniz İnşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hkb (9 ay önce)
    Sen baska biryere gitmissin o zaman
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (9 ay önce)
    Haydi Malatya depremin izi silinmiş ne duruyorsunuz haydi halaya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (9 ay önce)
    İnsalari mağdur etmeyin bu ahlaki deyil devlet büyük gücü var okadarda destek geldiilletten 1lira talep edilmeden ister yerinde ister uzakta devletin ücretsiz teslim etmesi lazım birde kapıcı site yönetim diye birşey olmasın milletin ömür boyu ona para verecek durumu olmazzz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Fatih (9 ay önce)
    Bütün izler fazlasıyla duruyor silinen hiçbir şey yoktur bakan yardımcısı hanımı galiba güzel yerlerde ağırlıyorlar gelen yetkilileri koordinasyon merkezinde değil sokak sokak mahalle mahalle gezdirecekler yoksa görmezler görmediklerinide Ankara da anlatamazlar
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bülent (9 ay önce)
    35 bin yıkılacak binadan daha 3 bini bile yıkılmamış sen depremin izleri silinmiş dersen bu bizimle dalga geçmek kafa bulmaktır
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Dejavu (9 ay önce)
    Malatya'da depremin izleri silinmiş Allah Allah biz niye göremiyoruz vatandaşı avutmayin kandirmayin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ali (9 ay önce)
    6 ay geçti. Henüz net olarak mağdurların önlerini görmesi anlamında ortaya birşey konulmuş değil. Niye; Devlet yok, reis var,reisin yardımcısı var, yardımcısının yardımcısı var, var da var.
    %95
    %5
    Yanıtla