SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Fırsatı Kaçırmayın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı ile Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından ortaklaşa bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Malatya SMMMO toplantı salonunda yapılan toplantıya Vergi dairesi başkanı Ersin Özkan, Grup Müdürü Mahmut Polat, Beydağı Vergi dairesi müdürü Güner Atabey, Fırat vergi Dairesi müdürü Kenan Arpacı, SMMMO başkanı Mustafa Bahadır Altaş ve çok sayıda Serbest muhasebeci mali müşavir katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vergi dairesi başkanı Ersin Özkan Bu uygulamanın bir af olmadığını ifade ederek getirilen bu taksitlendirme imkânın zor durumda olan mükellefler için önemli bir kolaylık sağladığını bildirdi. Özkan, meslek mensuplarından vergi mükelleflerinin bu imkândan yararlanması için gerekli bilgilendirme ve çalışmaları yapmalarını istedi ve bu durumda bulunan mükelleflere seslenerek "Bu fırsatı kaçırmayın" dedi.

Malatya SMMMO başkanı Altaş, Oda olarak uygulamanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli desteği vereceklerini söyledi Daha sonra Malatya vergi dairesi başkanlığı grup müdürü Mahmut Polat tarafından katılımcılara Uygulamaya ilişkin bilgi verildi.

Polat, şu konuları açıkladı:

"• Taksitlendirme kapsamına Vergi Daireleri ve Malmüdürlükleri tarafından tahsil edilen ve vadesi 01 Eylül 2008 tarihine kadar olan tüm kamu alacakları (Vergi, Ceza, Gecikme Zammı, Gecikme Faizi ile bir kısım İdari Para cezaları ve harçlar) girmektedir.
• Başvuru dilekçeleri Vergi Dairelerinden/Malmüdürlüklerinden, www.gib.gov.tr veya www.malatyavdb.gov.tr internet adresinden temin edilebilir.
• Başvurular 28 Kasım 2008 günü mesai saati bitimine kadar Vergi Dairelerine/Malmüdürlüklerine bizzat, APS veya Taahhütlü posta ile yapılabilir.
• Başvuruların tüm borçlar için yapılması gerekir, kısmi başvuru yapılamayacaktır.
• İlk taksit ödemesi Aralık/2008 ayından başlamak üzere, borçlara 18 ay 18 eşit taksit yapılmaktadır
• 18 aylık taksit süresince yıllık % 3 oranında tecil faizi uygulanacaktır.
• Borçları daha önce tecil edilmiş olan mükellefler isterlerse kalan borçlarını bu 18 aylık taksit kapsamında ödemek için başvuruda bulunabilirler. Önceden tecil edilen ve henüz ödenmemiş borçlar için başvuru şartı aranmaksızın kalan süre için yıllık % 3 olmak üzere tecil faizi uygulanacaktır.
• Birden fazla Vergi Dairesine borçlu olan mükellefler her Vergi Dairesine ayrı ayrı müracaat edeceklerdir.
• Motorlu Taşıtlar Vergisinde her taşıt için ayrı ayrı başvurulması şarttır.
• Araç satış veya devirlerinde aracın tüm borcunun ödenmiş olması gerekir.
• Toplam borcu 50.000,00 YTL’nin altında olanlar için teminat istenmeyecek, Toplam borcu 50.000,00 YTL’yi aşanların ise aşan tutarın yarısı oranında teminat göstermeleri gerekmektedir.
• Asıl amme borçlusu dışında sorumluluk kapsamında borçlu olanlar da (Kanuni temsilciler, şirket ortakları, mirasçılar gibi) bu taksitlendirmeden yararlanabilirler.
• Yıllık % 3 faizle 18 taksit uygulaması için son müracaat 28 Kasım 2008 tarihi olduğundan, borçlu mükelleflerimizin bu tarihe kadar talepte bulunmaları, ihmal etmemeleri, faydalarına olacaktır.
• Geniş bilgi için ilgili vergi dairelerinize baş vurabilir, 444 0 189 nolu Vergi İletişim Merkezinden bilgi alabilirsiniz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız