SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Kez de 'Kesinleştirilip' Gönderilen Engelleme Kararı Skandalı!.

Bu Kez de 'Kesinleştirilip' Gönderilen Engelleme Kararı Skandalı!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) eski rektörü Aysun Bay Karabulut görev dönemi ve azmettiricisi olduğu öne sürülen kocası Ercan Karabulut'la birlikte adlarının karıştığı yolsuzluk, usulsüzlük, skandal uygulama iddialarıyla ilgili haberlere, İstanbul’dan devreye soktukları Avukat Orhan Bozdere aracılığıyla  Malatya Adliyesi’ne ilettikleri "erişim engelleme" taleplerinin malatyahaber.com aleyhine sonuçlandırılmasında yeni bir skandala yol açıldı. Daha önce çok sayıda haberle ilgili olarak yasa ve hukuka aykırı olarak verilen engelleme kararlarının ardından, en son malatyahaber.com'a tebligat yapılmadan, itiraz hakkı tanınmadan ilgili hakimlikçe verilmiş ve 'kesinleştirilmiş'  bir 'erişim engelleme ve içerik çıkarma' kararı, yasal ve hukuki olmayan kararlar sürecine yeni bir skandal boyut ekledi.

BU KEZ TEBLİGATSIZ 'KESİN KARAR' VERDİLER!..

Eski rektör ve avukatının, malatyahaber.com'un tamamı gerçekleri yansıtan ve yalanlanamayan çok sayıda haberine Malatya'daki Adliyece 'keyfi standartlar' oluşturularak, inceleme ve araştırma yapılmadan getirilen yasa ve hukuka aykırı erişim engelleme kararları yüzünden, Aysun Bay Karabulut ve kocası Ercan Karabulut ile yasa dışı iş ve işlemlerine karışan bazı kişilerin, kalemini menfaat karşılığı kullanan sözde gazetecilerin gerçek yüzlerinin kamuoyuna duyurulduğu haberlerle ilgili 'erişim engelleme' kararları verilmişti.

Malatya Adliyesi’nin, verdikleri kararların yasal ve hukuki olmadığına, inceleme yapılmadan verildiğine, hatta eski rektör ve avukatının verdiği dilekçede eski rektörün hala görevinin devam ettiği, avukatının da üniversiteyi temsil ettiği şeklindeki yanlış bir ifadeyle karar kurulmasına, bir günde incelenmeden 60'a yakın habere engelleme konulmasına ilişkin usul ve esas açısından da sakat kararlar verilmesine rağmen, itiraz üzerine güncelliği geçmiş bazı haberler üzerindeki engelleme kaldırılırken, güncel, eski rektör ve bazı çalışma arkadaşları için resmi makamlarca yapılmış soruşturmalar sonucu başlatılan adli işlem sürecini yansıtan, yine karı-kocanın kamuoyunu aldatmaya- yanıltmaya yönelik bazı çabalarının duyurulduğu haberlerdeki engel kaldırılmamıştı.

Bu yönüyle, çok ciddi yolsuzluk, yasa dışı iş ve işlem yapma, haksız zenginleşme iddiaları, bu olumsuzluklarını ortaya koyan basın organlarına ve mensuplarına karşı yalan ve iftira içeren karşı haberler yaptırarak kamuoyunu yanıltma çabalarında söz konusu eski rektör, kocası ve yandaşlarına moral destek olarak değerlendirilen söz konusu kararların sonuncusu, tam anlamıyla "hukuk skandalı" bir boyut içeriyor.

malatyahaber.com'un 28 Eylül 2023 tarihinde "7 Yolsuzluk, Usulsüzlük ve Skandal Haberine Daha Engelleme.." başlığıyla verdiği haberle ilgili de, eski rektörün, Malatya Adliyesi'nden yasal ve hukuki sakatlıklarına rağmen her koşulda 'erişim engeli kararı alma' konusundaki becerisiyle öne çıkan avukatının son başvurusunun ardından, erişim engelleme ve içerik kaldırma kararı verildiği ortaya çıktı.

Eski rektör ve avukatının bu haber için yaptığı erişim engelleme başvurusuyla ilgili verilen ve  malatyahaber.com'a tebligat yapılmazken, karardan haberdar edilen bu ikilinin itirazı üzerine bu kez "erişim engelleme ve içerik çıkarma' kararının kesin olarak verilmiş olduğunu malatyahaber.com, süreci yasaya ve hukuka aykırı olarak tek taraflı işletilmiş olan kararın tebliğiyle öğrenebildi.

malatyahaber.com'a, tebligat yapılmadan, yasal itiraz hakkı tanınmadan verilen ve kesinleştirildikten sonra tebligatı yapılan bu son karar, Malatya Adliyesi'nde, eski rektör ve avukatının başvurularının yasa ve hukuk dışı olarak değerlendirildiğine- sonuçlandırıldığına ilişkin yeni ve bambaşka bir boyut içeriyor. 

Zorunlu olarak bu engelleme ve haber kaldırma kararını uygulayan malatyahaber.com bu kararla ilgili de hukuki tüm haklarını kullanacak.

SON OLARAK ENGELLENEN HABERDE NE VARDI?

Yasaklanan haberde özetle; Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ), adları 2018- 2022 arasındaki görev dönemindeki iş ve işlemlerindeki yasa dışı uygulamalar, usulsüzlük, yolsuzluk, skandal, görev süresinde aniden zenginleşme iddialarıyla gündeme gelen eski rektörü Aysun Bay Karabulut ile onun üniversitedeki görevi sırasında tüm işlerinin arkasındaki isim ve 'azmettiricisi' olarak gösterilen kocası Ercan Karabulut'la ilgili olarak, malatyahaber.com'da haber ve yazılarla kamuoyunun gündemine sunulan olayların, 'erişim engelleme' kararlarıyla kamuoyunun gözünden ve hafızasından kaçırılmasına yönelik 'seri' yasaklamalara bir yenisi daha eklendiği, üniversiteyi biri resmi diğeri gayriresmi olarak yöneterek tüm yasa dışı iş ve işlemleri birlikte gerçekleştiren Karabulut çiftinden resmi görevli eski rektör Aysun Bay Karabulut'un avukatının başvurusuyla malatyahaber.com'da yayınlanan 7 habere daha erişim engeli getirdiği yazıldı.

Haberde, daha önce, 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 60'a yakın haberine erişim engeli getirilen, itiraz üzerine 34'üyle ilgili erişim engeli kaldırılan malatyahaber.com'un 4 haberine daha erişim engeli getirildiği, Karabulut çiftinin rektörlük döneminin sonrasındaki aralarında MHP'den siyasete girme, MHP tarafından reddedilmeleri de dahil olmak üzere adlarının karıştığı birçok faaliyeti de kamuoyuna yansıtan toplam 28 haberi engellettikleri belirtilmişti.

Malatya Adliyesi'nin, Karabulut çiftinden, ‘eski’ rektör olanın avukatının başvurusuyla son olarak engelleme kararı verdiği 7 haber sıralanmıştı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Aysun Bay Karabulut ve kocası Ercan Karabulut'un, geçmişte sosyal medya hesaplarından paylaştıkları bir fotoğrafları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Cemil (6 ay önce)
    Bu karı kocanın bütün ünvanları ellerinden alınmalı. Akademik geçmişleri girdikleri sınavlarda dahil olmak üzere araştırılmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mertens (6 ay önce)
    Yalan rüzgârı dizisi gibi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (6 ay önce)
    Anladık aklınız yok ! Şimdi de Sıvama peşindeler..Bari biraz omurgalı olun be !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serpil (6 ay önce)
    Erişim engellerinin nasıl çıktığına dair haberleri okuduk. Düşünebiliyor musunuz devletin üniversite kurun diye verdiği paraları, üniversiteye ayak işlerini yapsın diye aldığı yalaka vasıfsız kişilerle birlikte usulsüzlüklerle ceplerine indiriyorlar, şimdi de erişim engeli getiriyorlar , bunları hala dışarda gezdiren 20 den fazla davalarını oyalayıp uzatan veya üstünü kapatmaya çalışanların ve bunlar dahil hepsinin bir an evvel Rabbim çıkarsın inşallah .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selimhan (6 ay önce)
    Tebrik ediyorum sizi Malatya haber. Herkes yalakalık yaparak peşkeş çeken haberler yaparken siz ablasının siyasi gücüne, baskıya boğun eğmeyip bu Aysun ve Kocası Ercan nın devletin paraları ile üniversite kurmaları gerekirken nasıl kendi menfaat ve çıkarlarına kullandıklarını alenen yazdınız . Helal olsun ! Asıl Malatya nin sorunu işte böyle tipli insanlar ! Çünkü bu bozuk zihniyet yüzünden bu hale geldik ! Partiyi de batıran bunlar !!!!!! Malatya haber korkusuz ve tarafsız şekilde yazıyor , Malatya da sizin gibi bir başka haber sitesi daha yok. Bunlar yargılanıp cezalarını alana kadar yazmaya da devam edin ki artık herkese İBRET olsun !
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Polat (6 ay önce)
    Bunlar için adalet işlerse malatyahaber sayesinde olacak. Lütfen her haksızlığı bu şekilde gündeme getirin. Tek ihtiyacımız olan şey toplumda vicdani duyguları yeniden canlandırabilmek
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ruba (6 ay önce)
    Her gün polis yolsuzluk yapan falan çeteye operasyon düzenledi haberlerini izliyoruz ,bu ikiliye neden operasyon düzenlemiyor, çünkü arkasında kimler var.Nasil bir adalet !
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Cahit (6 ay önce)
    Polis sosyal medya maymunları da denilen tiplere operasyona başladı.Bu ikilide sosyal medyadan özel hayatlarını yansıtan ayrıca kendilerini aldatıcı fotoğraflarla bilgilerle ve sahte takipçilerle dolu hesapları nedeniyle polisin hedefi olabilir. Hele sabık rektörün hesaplarını inceleyin bir akademisyene yakışacak nitelikte şeyler mi paylaştıkları?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (6 ay önce)
    Yeter bıktık.kendi seviyenizi düşüyorsunuz.ne sorununuz varsa başka yerde çözün.özel fotoğraflarıyla yapılan bu haber size yakışmıyor
    Editörün Notu: Okur isteğine göre haber değerlendirmesi yapmıyoruz. Bunlar ve haklarındaki iddialarla ilgili tüm haberleri, bunların tüm engelleme çabalarına rağmen yayınlamaya devam edeceğiz, işimiz bu. Haklarındaki iddialar önemli, rektörlük döneminde zenginleştikleri resmi soruşturmalarla belirlenmiş kişiler bunlar. Daha çok sayıda usulsüzlük yolsuzluk kamuoyunu yanıltma, kandırma iddialarının muhatabı bunlar. Ayrıca haberin fotoğrafı da özel filan değil, kendilerinin sosyal medyadan paylaştıkları fotoğraflarından biriydi..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu, bıktıysan okumazsın. Biz Malatya olarak bu ailenin tüm üyelerinden bıktık. Biz ne yapalım.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu'da herhalde bu ekibe ortak ki zoruna gitti. Sevgili çavuşoğlu haramı,kanunsuzluğu,hukuksuzluğu maaalesef ilke edinmişsiniz kendinize. Sorsan kesnin akp'lisindir buna yüzde bir milyon da eminim zaten aklı olan vicdanı olan hangi bu şehiri seven bu ülkeyi seven biri çıkar bunları savunur. Akıl alır gibi değil.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bunun şu partisi bu partisi, bu inanca sahip şu inanca sahip olmakla alakası yok lütfen olayları bir yere aitmiş gibi gösterip kimseyi ya da bir partiyi hedef göstermeyin.. Bence bunun vicdanlı ve dürüst insan olmakla ilgisi var. Ve bu insanların günümüz de ne yazık ki sayısı çok azaldı. Önemli olan bu insanların sayısını arttırmak, yolsuzluk usulsüzlük yaparak güce tapan zihniyetleri de tamamen yok etmeliyiz ! Çavuşoğlunun diğer haberlerde de bunları savunucu yorumları vardı ! Dilerim nemalandıgı için kalemini satan vasıfsız bir bireyin bir hiç olduğunu ve uzun vadede de hiç bir şey kazanamadığı gibi bir de ahiretini de batıracağını unutmaz !
    %60
    %40
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (6 ay önce)Ahiret isimli kullanıcı yorumuna
    haberde geçen vatandaşları kesinlikle tanımıyorum,sempati duymuyorum ve akp li değilim.Beni rahatsız eden sürekli bunları görmek ve kendilerine özel olduğunu düşündüğüm fotoraflarının olması.Aksi bir görüş olunca nerelere çekiyolar konuyu !iyi bir malatya haber okuyucusu olarak görüşümü dile getirdim.Okur isteğine göre haber yapacaksınız genel nabızı tutacaksınız ki gazeteniz okunsun.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Aksi görüş dediğiniz şey YOLSUZLUKLARIN USULSÜZLÜKLERİN haber yapılmasını istemiyorsunuz . NEDEN ? Genelde de bu Karabulutların haberlerinde hep bu tarz yorumlarınız var . Başka hiç bir haberde göremedim !!! Ben de iyi bir Malatya Haber takipçisiyim. Siz üniversitedeki insanların bu 4 yılda neler yaşadıklarını okumadınız sanırım, baskı, tehdit, emir, mobbingin alası, devletin makam ve bütçesini kendi çıkar ve menfaatlerine kullanmak, aşırı zenginleşme, 4 yıldır üniversite kurmaları gerekirken cebindeki 3 kuruşla çoluk çocuğunu gurbete gönderen ailelerin umutlarını, o çocukların geleceğini çalıp kendilerine ve kendi çocuklarına nasıl bir zevki Sefa hayat kurduklarını okumadınız sanırım ! (İzmirde yazlıklat ve Ankara da villalar, arabalqr jipler, her hafta bir Izmir de bir Ankara da seyehatlar ....) Tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdi de yolsuzlukla edindikleri devletin paraları ile medyayı ablası Öznur Çalık ın da siyasi gücünü kullanarak susturmaya çalıştıklarını görmemezlikten gelin diyorsunuz NEDEN ? Editör cevabını vermiş 1 kişinin de 1000 kişinin de lafı ile hareket edilmez. Gerçek ve dürüst habercilik yanlı olmadan baskıya eğmeden doğruları yazmaktır. Malatya haberde bunu yapıyor ! Ne sizin lafiniz, ne siyasi baskı ne de bu Karabulutlar ve bunların beslemelerine asla boyun eğmiyorlar ! Bence siz bu işin AHİRET boyutunu bir daha düşünün !!! Zira sizlerden ve en sevdiklerinizden gün gelir öyle bir çıkar ki yaptıklarınız, aklınızı kaçırabilirsiniz !!!!
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Malatya Sever (6 ay önce)
    Allah Aşkına Neden Bu Kadın Üzerinde Bu Kadar Duruyorsunuz Haber Sitesi Olarak Anlaşılır Değil?? Mesale Malatya'nın sorunlarını dile getirseniz daha güzel olurmu sokak lambaları yanmıyor bir çok yerde türk telekom altyapısı yetersiz sabah erken saatlerde etraf hırsız dolu kartoncu arabaları veya pikaplar ile
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Hasan (6 ay önce)
    Değerli malatyahaber editörleri kabak tadı verdi bunlar her ipte oynama yetenekleri var anladık çok üsulsüzlük yapmışlar onuda anladık yüzsüzler onuda anladık sizede kuyruk acısından takmışlar onuda anladık ama bitik Bi şehirde bunların derdini artık okumuyoruz lütfen yapmayın
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Hamdi (6 ay önce)
    Öznur Çalık düşünsün.... küsler, hiç konuşmuyorlar, hiç bir birlerinden haberleri yokturdur. Ama yersen. Öznur Çalık kazaen büyükşehire başkan olursa ihale işlerini bacısı ve eniştesine verirse hiç şaşırmayın. Millete karşı küs ve konuşmuyor gibi yapıyorlar, ama bütün kapıları bunlara Öznur Çalık açıyor, tek tek açıyor, bunlar istedikçe Öznur Calık açıyor, bunlar tıkandıkça Öznur Çalık açıyor. Ama küsler değil mi? Yerseniz. Yemeyin.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    Hayatımda birbirine bu kadar yakışan bir çift daha görmedim. Maşallah şu fotoğrafa bakarmısın monaliza tablosu halt etmiş yanında
    %92
    %8
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (6 ay önce)
    Bunları görmeye gerçekten tahammülüm yok. Bırakın ne halleri varsa görsünler. Battıkça batıyorlar zaten.
    %90
    %10
    Yanıtla