SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Yıl Buruk Yaşıyoruz, Salgın Nedeniyle"

0
Güncellendi - 2020-09-23 02:52:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Mart ayında verilen aranın ardından bugün okullar ana sınıfı ve birinci sınıflar için kapılarını açtı. Korona virüse karşı tüm önlemlerin alındığı okullarda, ilk gün çocukları yalnız bırakmayan Vali Aydın Baruş, öğrencilere maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını istedi.

Korona virus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Mart ayından itibaren eğitime verilen ara bugün itibariyle anaokulu ve 1. sınıf öğrencileri için yeniden başladı. Malatya’da salgına karşı alınan önlemlerin ardından okullarda ders zili çaldı. Yeşilyurt ilçesinde bulunan Mehmet Emin Bitlis İlkokulu’nu ziyaret eden Vali Aydın Baruş ve yetkililer öğrencileri ilk günlerinde yalnız bırakmadılar.

Vali Baruş yaptığı konuşmada, “2020-2021 eğitim öğretim yılının başlangıcında şu anda Mehmet Emin Bitlis İlkokulu'nda ve Ana Okuldayız. Eğitim yılımızın açılışını yaptık. Yeşilyurt Kaymakamımız, Yeşilyurt Belediye Başkanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızı ziyaret ettik, öğretmenlerimizi ziyaret ettik. İnşallah güzel bir eğitim öğretim yılı olur. Tabii her eğitim yılı açılışı bizim için büyük bir heyecan, çocuklarımız için büyük heyecan, eğitim camiamız için büyük bir heyecana sahip olur ancak bu heyecanı buruk bir şekilde yaşıyoruz salgın nedeniyle. Çünkü bildiğiniz gibi eğitim yılımıza anaokulları ve ilkokulların 1. sınıfları ile birlikte başladık. Daha sonraki haftalarda inşallah salgının durumuna göre alınan tedbirlerle birlikte diğer sınıflarımızda okullarına gitme imkânı bulur. İlimizde de anaokullarımız, ilkokullarımız 1. sınıflarımız için eğitim yılının başlangıcında her türlü tedbir alındı. Öncelikle sınıflarımız seyreltildi, sınıflarımızda en fazla 10-12 öğrencimiz var. Çocuklarımız haftanın değişik günlerinde nöbetleşe olarak eğitimlerine şimdilik devam edecekler.

Diğer taraftan mesafe koşullarının korunması için her sırada bir öğrencinin oturması yönünde tedbirler alındı ve okullarımız hijyen kurallarına uygun bir şekilde temiz okul uygulaması kapsamında gerek sınıfların temizliği, ortak mekanların temizliği gerekse sınıf içerisinde öğrencilerimizin el temizliği açısından gerekli tedbirleri aldılar. İnşallah herhangi bir sıkıntıya sebep olmadan bu eğitimimizi devam ettireceğiz. Bizim için bu güzel bir pilot uygulama olacak Anaokullarımız ve 1. Sınıflarımız. Sonraki haftalarda da diğer öğrencilerimizin de okula başlaması için bizim için iyi bir deneyim olacak. Öncelikle ben eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize, sevgili yavrularımıza eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

Diğer taraftan henüz okula başlayamayan çocuklarımızın eğitimlerine devam etmesi içinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli tedbirler alındı. Uzaktan eğitim kapsamında Eba Tv tarafından verilecek uzaktan eğim ve sınıflardan canlı şekilde eğitim yönünde gerekli tedbirler alındı. Çocuklarımız bunları takip edecekler ve ileride yüz yüze eğitime başladıkları zamanda derslerinden geri kalmamış olacaklar. Bütün ders kitaplarımız öğrencilerimize dağıtıldı. Çocuklarımız bu ders kitaplarından derslerini takip edecekler.

Böyle sıkıntılı bir ortamda eğitimin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Tabii ki yüz yüze olmadan eğitimin çok verimli olması mümkün değil. Ancak mevcut şartlarda göz önünde bulundurularak, öğrenci velilerimiz de çocuklarımıza gereken özeni göstererek derslerimizi takiplerini sağlamaları gerekiyor. Yarın yüz yüze eğitime başladığımız zaman da çocuklarımızın hızlı mesafe alması, geri kaldığı dersleri özümsemesi açısından da bu son derece önemli. Çocuklarımızın hepimizin ilgisine ihtiyacı var, çocuklarımızı cesaretlendirelim, onlara bu heyecanı hissetmelerine vesile olalım. Çünkü onlar bizim geleceğimiz, ilimizin geleceği, ülkemizin geleceği ve ailelerimizin geleceği. Çocuklarımızın eğitimi son derece önemli bu eğitim konusunda gerekli dikkati, özeni, titizliği gösterirsek bu sıkıntılı günleri de çocuklarımız açısından en az zararla atlatırız diye düşünüyorum. Tekrar eğitim öğretim yılının ilimize, öğrencilerimize, ailelerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına Vali Aydın Baruş, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli eğitim Müdürü Battal Kanbay, Yeşilyurt İlçe Milli eğitim Müdürü Cemal Kalay, Mehmet Emin Bitlis İlkokul Müdürü Saim Tatar katıldı.

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    biz çocukları bir yerlere çıkarmıyoruz bir şey bulaşmasın diye, bunlar gidiyor 10 kişi sınıfa girmişler. bizim yöneticiler acayip hem de çok acayip. bizler 24 saat çocuğumuzla beraberiz okulun bahçesine almıyorlar, hijyenden dolayı, bunlar sınıfa giriyor. bunları görünce böyle, okula gönderesim gelmiyor çocuğu. birde peşlerine gazetecileri takıyorlar. bu yöneticilerle ne kadar ileriye gidebiliriz ki... sadece fotoğraf çektirmek için yaptıklarına bak. vali belediye başkanı oldukları için kendilerini dokunulmaz zannediyorlar ya, herhalde virüs de dokunmayacak diye sanıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    öğretmen 5 kat olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (3 yıl önce)
    Sayın vali birde isim yapmamış sınıf mevcutlarının 50-60 civarı okullara gidip bölgenin sıkıntısını dinlesin. Burda da ayrımcılık yapıyorsunuzya helal olsun size. Allah'ın adaleti nerde;kul düzeninin adaleti nerde. Allah bizlerin yardımcısı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (3 yıl önce)Erdem isimli kullanıcı yorumuna
    Valimiz elinden geldiğince tüm okulları ziyaret ediyor. Eğitime fazlasıyla önem veriyor. Çok mütevazi ve çalışkan. Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anne olan anlar (3 yıl önce)
    Bu süreç en çok çocuklar ve sağlık çalışanları açısından zor ve üzücü geçiyor. Allah yardımcıları olsun ... :(((
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (3 yıl önce)
    İnşallah dediğiniz gibi kayıtlı olur sayın valim
    0
    0
    Yanıtla