SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bugün de Bir Kişide Olan Yetki Meclisimize Devredilecektir"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu. 

Düzenlenen törende konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Şu anda bir masa var ve o masada güçlendirilmiş parlamenter sistem yeniden en güçlü şekilde konuşuluyor. Bunun amacı şu; o günkü şartlarda nasıl ki bir kişide olan yetki alınıp halka verildiyse, bugünde yine bir kişide olan yetki meclisimize devredilecektir” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi.

Törende, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Üzücü bir olayla 23 Nisan’ı selamlıyoruz. Şehitlerimiz var. Biz biliyoruz ki 23 Nisanları, milli bayramlarımızı bugünlere taşıyabildiysek, bu törenleri düzenleyebiliyorsak elbette ki şehitlerimiz sayesindedir. Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızdan bugüne kadar şehitlerimize çok şey borçluyuz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kiraz, 23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığını kaydederek, “İlk defa bir ailede, bir zümrede ve bir kişide olan yetki, halka devredildi. 23 Nisan aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği önemli bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, meclisi kurarak, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, bu anlamlı günü, özgürlüğümüzü ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Ne mutlu Türk çocuklarına ki böyle bir bayrama sahipler. Dünyada belki eşi benzeri bulunmayan bir bayrama bizim çocuklarımız sahip. Bu da cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir” diye konuştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıldönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladıklarını dile getiren Kiraz, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle, şükranla anıyoruz. Bundan 100 yıl önce kurulan cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Son dönemlerde özellikle meclisimizin itibarının daha da yükseltilmesi noktasında önemli bir çalışma yürütüyoruz. Şu anda bir masa var ve o masada güçlendirilmiş parlamenter sistem yeniden en güçlü şekilde konuşuluyor. Bunun amacı şu; o günkü şartlarda nasıl ki bir kişide olan yetki alınıp halka verildiyse, bugünde yine bir kişide olan yetki meclisimize devredilecektir.”

İl Başkanı Kiraz ve partililer daha sonra çocuklara oyuncak ve balon dağıttılar.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • kadir (2 yıl önce)
    baydı artık bu sizden her konuda farklıyız tavırları
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Don Kişpt (2 yıl önce)
    İnşallah CHP yi esir alan ABD hizmetkarları da tasfiye edilecek. Tek adam Kemal Kılıçdaroğlu Sultanlığı da son bulacak. Yoksa CHP ye oy yok.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Ergün (2 yıl önce)
    Her konuşmanızda bahsettiğiniz Şu parlamenter sisteme nasıl geçeceksiniz, şartlarını bi söyleyin... Halâ açıklayamıyorsunuz, sizde biliyorsunuz ki halkımızın buna izin vermesi gerekiyor...
    %34
    %66
    Yanıtla