SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burada Bir Sınav Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2019-10-05 23:45:56
A- A+ PAYLAŞ

Özel gereksinimli çocuklar Battalgazi'de bulunan tarihi Arslantepe Höyüğü'nü gezdi. Öğrencilere bu gezide eşlik eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Burada bir değeri ve mirası açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Yereldeki tarihi bir yapıyı dünyaya açmış olacağız” dedi.

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerini bu hafta tarihi bir yolculuğa çıkardı. Bünyesinde tedavi gören özel gereksinimli çocukları, her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği ve tarihi dip derinliği Milattan önce 5 binli yıllara dayanan Arslantepe Höyüğü'nü gezdirdi. Bu tarihi yolculukla Arslantepe Höyüğü'nü yakından tanıma fırsatı bulan özel gereksinimli çocuklara Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'de eşlik etti.

Belediye olarak Battalgazi'deki tarihi bir değeri ve mirası açığa çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Güder, “Öncelikle özel gereksinimli çocuklarımız, bizim için çok çok kıymetlidir. Onlara bu tür etkinlikler yapmakta bizim boynumuzun borcudur. Böylesine güzel ve anlamlı bir gezi düzenleyen Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'mizi kutluyorum” dedi.

Arslantepe Höyüğü'nün Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için tavsiyede bulunmak ve 2020 yılındaki UNESCO değerlendirmesine rapor hazırlamak için Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) adına Portekiz'den Malatya'ya uzmana heyetin geldiğini anımsatan Güder, “Heyet, önümüzdeki Haziran ayında toplanacak olan Dünya Miras Komitesi'ne raporlar sunulacak. Bu tavsiye raporlar doğrultusunda Arslantepe, UNESCO Dünya Kültür Miras listesine alınıp alınmayacağı karara bağlanacak” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediyesi olarak Arslantepe'nin Dünya Kültür Miras Listesi'ne dahil edilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini de dile getiren Güder, “Biz burada bir sınav veriyoruz. Burada bir değeri ve mirası açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Yereldeki tarihi bir yapıyı dünyaya açmış olacağız. Bu yönüyle bizde büyük bir heyecanla bekliyoruz. Fakat geçen yıla göre ziyaretçi sayısında biraz düşme var. Arslantepe Höyüğü'müz geçen yıl yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl ise sayı 25 bin civarında. Bu sayılar böyle bir tarih mirası için yeterli mi? Tabi ki değil. Höyüğümüzü aylık 50 bin kişinin ziyaret etmesi gerek. Bu sayıya ulaşabilmek için yaptığımız görüşmeler sonunda rehberlerimizi buraya getirdik ve önümüzdeki aylarda burada binlerce yerli ve yabancı turisti çekmeyi amaçlıyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 yıllık bir mirası, gelecek nesillere aktarmanın çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız