SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Büyükşehir Evlere Maske Dağıtacak

0
Güncellendi - 2020-04-18 04:16:14
Büyükşehir Evlere Maske Dağıtacak
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi  korona virüs salgınına karşı Pazartesi gününden itibaren 200 ekiple koruyucu maskeleri evlere dağıtmaya başlayacak. Bu arada Yeşilyurt Belediyesi'nin de vatandaşa 175 bin maske dağıttığı bildirildi.

"VATANDAŞA ULAŞTIRILACAK"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “10 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye’nin bu virüs ile daha yakından tanışması ile birlikte ülkemizde, devletimiz ve hükümetimizin almış olduğu kararların yerelde uygulanması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak büyük gayret ve çalışma içesindeyiz.

2 Nisan 2020 – Perşembe Günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan video konferans ile AK Parti Belediye Başkanları ile yapmış olduğu toplantıda bizlerle de bir görüşmeleri oldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşleri doğrultusunda ‘Malatya bir tekstil kentidir’ özellikle buradaki tekstil sektörünün hep birlikte Sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin hatta diğer ülkelerinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir merkez olması gerektiği yönünde bizlere talimatları oldu” dedi.

Maske üretimi yapan il içindeki ve dışındaki hemşerilerimize ait firmalar tarafından 5 milyonun üzerinde üretim yapıldığını söyleyen Gürkan, “Firmalarımız bu üretimlerini talep olduğu takdir de iki katına kadar çıkarabilme kapasitesine sahipler.

Bu tekstil fabrikaları içerisinde sadece bir tanesi, Malatya insanına hizmet etme noktasında, Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığında aldığımız izin doğrultusunda getirdiğimiz kumaşları ilgili fabrikaya teslim ettik. İlgili fabrika sadece Malatya insanına maske ve tulum üretme noktasında yoğun bir çalışma içerisinde, haftada 20 bin tulum ve haftada 1 milyon maske üretiyor.

Pazartesi gününden itibaren MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan 200 ayrı ekip ile maskelerimiz vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.

Büyükşehir Belediyemizin 444 51 44, 153 ve 185 hattı ile vatandaşlarımızdan gelen taleplerin değerlendirilmesi yapılıp ve vatandaşlarımızın ihtiyacının giderilmesi yoluna gidilecektir.

Büyükşehir Belediyesini bünyesinde hizmet veren Çiğdem Tozkoparan Semt Konağımıza bir makine aldık. Vatandaşlarımız bize gelip ‘maske dikelim ve ilgili ihtiyaç sahiplerine ulaştırılsın’ noktasında talepleri oldu. Çiğdem Tozkoparan Semt Konağımızda da günlük olarak vatandaşlarımız tarafından 10 bin adet maske üretiliyor” şeklinde konuştu.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ

Yeşilyurt Belediyesi, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü önü, Sıtmapınarı Polis Evi Karşısı ve MAŞTİ karşısındaki Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binaları önüne kurduğu Maske Dağıtım Standında vatandaşlara ücretsiz maske ile 14 kuralın yer aldığı el broşürlerinin dağıtımına başladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un üç farklı noktasına kurulan Maske Dağıtım Standında vatandaşlara ulaştırılan maskelerin üretiminin yapıldığı 2.Organize Sanayi’deki fabrika alanını ziyaret ederek, gönüllü olarak üretim yapan çalışanlara teşekkürlerini sundu.

Üretilen maskelerin dağıtımına başladıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla maske satışı yasaklandı ve hükümetimiz vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı yapmaktadır. Bizlerde Yeşilyurt Belediyesi olarak vatandaşlarımızın maske ulaşımını kolaylaştırmak adına 2.Organize Sanayi Bölgemizde ki bir fabrikada üretimine destek verdiğimiz maskeleri ilk olarak pazar yerlerinde esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza dağıttık. Bugünden itibaren de ilçemizin üç farklı noktasına kurduğumuz maske dağıtım standlarında üzerinde ‘Evde Kal, Sağlıkla Kal’ yazılı ücretsiz maskelerimizi halkımıza ulaştırmaktayız. Bununla birlikte koronavirüs salgınından uzak durmak için Cumhurbaşkanlığımızın talimatını yerine getirmek amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından açıklanan 14 altın kuralın yer aldığı el broşürlerini halkımıza dağıtıyoruz. Bugüne kadar 175 bin adet maskeyi ücretsiz bir şekilde halkımıza ulaştırdık. İhtiyacı olan her vatandaşımıza maske tedarik etmek için elimizden geleni yapmaktayız. Virüse karşı her türlü önlemi almaya devam edeceğiz. Maske üretimini büyük bir fedakârlık ve özveriyle yürüten fabrika sahiplerine ve çalışanlarına şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Malatya maske üretiminde merkez olma yolunda hızla ilerlemektedir.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Mürüvvet (3 yıl önce)
    Hastamız var evde 3 kişiyiz eczanede ücretsiz maske bavurugumuz halde gelmemiş maske için yardımcı olur saniz seviniriz
    0
    0
    Yanıtla
  • ERDOĞAN (4 yıl önce)
    Ben paşakökü de oturuyorum belediye bazı kalelere maske dağıtmış aman bazılara vermemiş bende almadım sayın belediye başkanımızın bilgisi olmiyabilir sayın selahattin başkanım ilgilenirsen çok seviniriz saygılarımla 05336547666
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyeleri maskeleri kime dağıtıyor acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Vallaha esnafız sitmapinarinda maske maske diye diye gelmeden virüs bize gelecek bune maskeymis 25gün önce dagitilacakti
    0
    0
    Yanıtla
  • taha (4 yıl önce)
    Fırat elek veriyor sağolsun elk faturası için gittim yoktu olmayana veriyorlar orda teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • M.kemal (4 yıl önce)
    Eski fiyatına serbest piyasada satilmasi uygun olurdu ulasamiyoruz. 175. Bin kime verilmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    F. Kayahanda oturuyoruz. Bu güne kadar dağıtılan 175 bin maskeyi biz niye görmedik acaba?Gören varsa izah etsin bilelim.Umarim dağıtılacak maske en azından 2 veya 3 katlı kumastandır, öyleyse az da olsa bir işe yarar. Vakaların pik yapmasına 5-10 gün kaldığı soyleniyor. Belediye kısıtlı imkanlariyla bu maske üretim ve dağıtımıni ,adaletli ve hızlı bir şekilde, başarırsa tebrik edeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyüp (4 yıl önce)
    Bütün kurumlar ağzını açan bütün herkes sosyal medyada televizyonda maske dağıtıyor. Fakat malatyada markete gidiyoruz maske yok. Pazara gidiyoruz maske yok. Eczaneye gidiyoruz paramızla maske yine yok. Pazara girerken zabıtalar maskesiz giremesin diyor .Maske ver diyosun üstüne azar işitiyosun malatyada belediyeler ne iş yapar bilemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Tokoğlu (4 yıl önce)
    ben yeşilyurt belediyesinden maske istedim yok dediler.YEŞİLEVLER kime bağlı acaba verin muhtar Orhan beye dağıtsın 10 gündür aynı maskeyi kullanıyoruz.inşallah Büyükşehir Yeşilevlere gelir bizde maske sahibi oluruz.markete fırına eczaneye veya mecbur kalırsak çarşıya çıkabiliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Tokoğlu (4 yıl önce)
    yeşilyurt belediyesi yanlış yapıyor.siz sokakta maske dağıtırsanız.insanları sokağa davet edersiniz.biz ne diyoruz evde kalın diyoruz.yanlış yapıyorlar.evlere dağıtsınlar.be
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Geçen cuma günü cuma pazarına gittim girişte zabıtada istedim vermediler yaklaşık 1 hafta önce e devlet e yazdım orda da gelmedi en sonunda 5 tl vererek zoraki 3 tane buldum merak ediyorum vuris biterken mi dağıtılacak ptt aracılığı ile değil de belediyeler muhtarlıklar dağıtsaydı daha tez vatandaşın eline geçer bakalım büyükşehir pazartesi başlıyacak inşallah 10 gün daha beklemeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Geçen ay 20 martda aldığım o beyaz bir kullanımlık basit maskeyi demekki 29 gündür kullanıyorum.Kullanmak zorundayım.Elimde başka yok.Tek kullanımlık maskeyi?Ne güzel tebdir alıyoruz değilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Ben bostanbaşında oturuyorum bu 175000 maskeden bizim niye haberimiz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Eczanelere soruyorum maske yok başka yerde zaten yok edevlet ten ptt den başvuru yaptım maske yok. Taşındık ev satıldı mecburen dışarı çıktık akrabadan maske aldık bitti. Eşim hamile. Yeşilyurtta oturuyorum maske falan yok. Bekliyoruz halen. İnşallah geç Kalınmaz maske de gelir.... Keşke demez dedirtmezler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Zaten birileri buişe el atmalı. İnsanlar maske bulamıyolarki market e veya fırına pazara gitsinler. Bi yerde de satılmıyor. Satılsa parayı verip alacaz. Yani böyle bir saçmalık yok ya. De diki ücretsiz dağıtılacak eczaneler aracılığıyla. O da yok ortada ne kod geliyor ne maske den haber yok. Öyle saçma Bi ülkede yaşıyoz ki Allaha Emanet. Ama şu kesin corona biter maskeler gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım öğretmen. (4 yıl önce)
    Bugün eczaneye sordum eczacı içeri girmeden maske yok bize daha gondermediler dedi. Bu maskeye ulaşmak niye bu kadar zor oluyor. Önce deveyi kaybettirip sonra buldurmak istiyorlar gibi bir hal var hükümette
    0
    0
    Yanıtla
  • alem (4 yıl önce)
    Bugün iki haftadır kullandığım maskemi attım. Sadece marketlerde kullanıyordum. Maske ya dağıtılsın ya satılsın yada maske zorunluluğu kaldırılsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı o maskelikten çıkmış, atmayaydin, yakaydin keşke, çünkü virüs yuvası olmuştur o maske:(
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil İbrahim (4 yıl önce)
    Dünkü açıklama ile bugünkünü yanyana koyun ve öyle kkuyun. Dün milyarlarca liralık finans kaynakları, on binlerce çalışanı olan firmalara ham madde temin etmeye çalışan, haftada 2 milyon maske üretiminin öncüsü bir Başkan bir karşımızda, bugün ise 1 makine almış, mahallelinin katkılarıyla üretim yapmaya çalısan bir Başkan. Şimdi bir vatandaş olarak hangi habere inanayım. Malatyahaberi suçlamıyorum, haberin altında Bülten yaziyor. Eski Bakan Bülent Bakan Çiğdem.Tozkoparan Semt Konağına gitsin o bir makinenin yanında poz versin bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayılmaz (4 yıl önce)
    Ben Altın kayısı (yüzakı) bulvarında oturuyorum.Maske dağıtanı görmedim.1 aydır evdeyim , eve de getiren olmadı.Belediye maskeyi kime dağıttı??
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    sonunda birisi sorumluluğu üstlendi. marketlerde olmaz. bizim insanlar bedavayı görünce 10-20 tane almak isterler. nefisleri doymaz. o yüzden evlere dağıtmaları lazım. bence su sayaçlarını okuyanlara versinler abonelere göre dağıtsınlar. hem adresleride iyi biliyorlar. hazır dağıtım ekibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Haftasonu sokağa çıkma yasağı varken ekipler muaf tutulup evlere dağıtmaları çok daha iyi olur. Zira milletin elinde maske kalmadı herkes tek kullanımlığı bile defalarca kullanır halde. Malatyada dev tekstil firmaları tam kapasite sadece maske üretir haldeyken...Nüfus bilgisine göre 20-65 yaş sokağa çıkma yasağı bulunmayan insanlara adil şekilde dağıtılır umarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (4 yıl önce)
    Başkanım geçen gün ücrrtsiz Maske Dağıtımı için geldiniz. Siz 100 kadar dagıttınız, siz arabaya bindiniz 5 dakka geçmedi maskeleri zabıta arabasına yükleyip götürdüler. Bele iş olurmu Allah aşkına. Adamlar kendilerini degil seni rezil ediler. Kimin malını kimden kaçırıyorsunuz dedik Ma sinleyen kim. Ağanın malı gidiyi, marabanın canı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atölye İşletmecisi (4 yıl önce)
    Başkanım 1 makine ile günde 10 bin maske üretiyoruz demissiniz galiba bin demek istediniz. Sizin hesaba göre günde 8 saat çalışan bir makine hiç durmazsa saatte 1250, dakikada 21 tane maske üretim yapıyor demektir. 21 yıldır tekstil atölyesi klan bir işletmeci kardeşiniz olarak söyleyeyim bu mümkün değil. Hele hele tek bir makinenenin olduğu amatör bir atölyede bu hiç mümkun değil. Ekibiniz size yanlış bilgi veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (4 yıl önce)
    Reklamndan baska bir sey yok ne maske var ortada var nede dagitan. Heryerde esenlink mevcut yasak gelmeden once 3 tly satiyorlardi satis yasaklandiktan sonra maske falan kalmadi ortada esenliklerden dagitim cok rahat yapilir ama amac hizmet degil reklam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Nerelerdesin eyyyy Battalgazi belediyesi ve onun başkanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (4 yıl önce)
    Korona vakası biter sonra dağıtım başlar maske bulamıyoruz iki haftalık maskelerle markete fırına çıka biliyoruz belediyemizden sayın başkanımızdan ricamız hafta sonu karantinadayken herkes evdeyken dağıtılsın bir an önce yada marketlerde ücretsiz dağıtılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübek takmasada olur ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Al bendende o kadar,3 haftadir tek maske kullaniyorum zorunlu olarak. Ne alacak yer var ne de dagitan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum. Dün maskeyi evde unuttuk ve hem eczaneye hemde markete sorduk yok veya bitti diye cevap verdiler. Nerde bu MASKELER?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Güzel bir uygulama. Yalnız bu olayın belediye ekiplerince şu aşamada evlere dağıtılması lazım. Malum maske eczanelerde yok ve insanların elinde ki maskeler enaz 2 haftalık maskeler. Acilen bu maske olayı halledilmeli ve marketlerde zorunlu olarak verilmesi gerekiyor... Evde kal. Güvende kal....
    0
    0
    Yanıtla